Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Vojni muzej

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Sri Sij 23, 2013 9:11 pm    Naslov poruke: Vojni muzej Citiraj ovaj komentar

Evo ovih dana su aktualni muzeji, u petak je ta noc muzeja pa jedno pitanje za one koji su mozda upuceni u pricu vezanu uz ovu instituciju.

Dakle koliko sam skuzio ovaj muzej postoji, ima svog ravnatelja (mislim da se radi o gospodinu M. Werhas-u), a i eksponate.
Cesto nailazim na clanke u kojima se spominje da su taj i taj predmet eksponati Vojnog muzeja (npr. meni zanimljivi dijelovi/ostaci 119).

Eto, mene zanima da li se moze (gdje?) doci, platiti ulaznicu i vidjeti postav/eksponate tog muzeja ili se radi o muzeju samo na papiru?

E da, ako taj muzej nema svoj prostor (stalni postav) gdje se drze eksponati, razasuti diljem zemlje ili su u nekom skladistu u ZG ili gdje vec?

Hvala
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
potez XXV

Član od: 03 Svi 2006
PorukaUpisano: Sri Sij 23, 2013 9:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo nasao sam nesto:

http://hvm.mdc.hr/muzej-ispis.aspx?id=65&museum=vojni-muzej-morh-a&code=770:ZAG

Da li netko ima iskustva s najavama za posjetu? To pretpostavljam vrijedi samo za organizirane vece grupe.
Natrag na vrh
Damir
Gost
PorukaUpisano: Sri Sij 23, 2013 9:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni se cini da je to "tajni muzej", nije bas namijenjen posjetiteljima... Wink
Natrag na vrh
anki

Član od: 08 Ožu 2009
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Sri Sij 23, 2013 11:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iako nisam odatle ipak na linku koji si dao lepo pise:

"Muzej nema stalnog postava nego priređuje tematske izložbe u zatvorenim i na otvorenim prostorima. Godišnje postavi prosječno tri do četiri izložbe. Izložbe se postavljaju u vojnim prostorima diljem Hrvatske, ali i u različitim muzejskim prostorima."
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma