Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Kol 28, 2006 10:05 pm Naslov poruke: NDH Dornier Do-17E |
|
|
Evo dokopao sam se nedavno dotićne makete u 1-72 (stari Airfix) pa bi radio Dorniera s NDH oznakama pa imam par pitanja.
Koliko sam skužio oznake (grbovi) su bili s gornje strane sam na desnom krilu ,a s donje na oba krila?
Dali su grbovi na krilima jednake veličine onima na vertikalcu?
Dal netko zna otprilike zna koje su boje u igri na njima?
I za kraj najbolje od svih pitanja (da znam da pretjerujem ) ,ak ko ima kakvu dobru fotku Do-17E iz sastva zrakoplovstva NDH (a da nije u Frkinoj i Liksovoj knjigi) ili bilokakve fotke kokpita i detalja s vanjske strane oko kokpita? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Kol 29, 2006 1:54 am Naslov poruke: Re: NDH Dornier Do-17E |
|
|
| Poky Napisao/la: |
Dali su grbovi na krilima jednake veličine onima na vertikalcu? |
Gle, imaš mlado zdravo oko pa ćeš to uz još malo lukavstva i praktičnosti lijepo odmjeriti. U svakom slučaju, bolje od mene. I obavijesti nas o rezultatima istraživanja. Nema fotke gornjeg grba s krila? Vidi "quote" br. 3 ...
| Poky Napisao/la: | | Dal netko zna otprilike zna koje su boje u igri na njima? |
Na čemu? Na grbovima?
Malo si nespretno postavio slijed pitanja. Ak pitaš općenito za boje na Do-17 nemam puno pojma, nisam se time previše bavio, ali pretpostavljam da je klasična 70/71/65 i to najčešće dost "faded"... Bar na fotkama koje sam ja vidio ... Doduše ne bih na nekima isključio i "jednoobraznu" zelenu boju gore.
| Poky Napisao/la: | I za kraj najbolje od svih pitanja (da znam da pretjerujem ) ,ak ko ima kakvu dobru fotku Do-17E iz sastva zrakoplovstva NDH (a da nije u Frkinoj i Liksovoj knjigi) ili bilokakve fotke kokpita i detalja s vanjske strane oko kokpita? |
Optimizam je zdrav ..., ali razveseliti ću te.
Uskoro (valjda do kraja godine) bi trebala izaći knjiga o Do-17 (između ostalih i hrvatskim), pa ćemo svi uživati. Tak da ti preporučam da se malo strpiš s maketom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Kol 29, 2006 8:51 am Naslov poruke: Re: NDH Dornier Do-17E |
|
|
| prelude Napisao/la: |
Optimizam je zdrav ..., ali razveseliti ću te.
Uskoro (valjda do kraja godine) bi trebala izaći knjiga o Do-17 (između ostalih i hrvatskim), pa ćemo svi uživati. Tak da ti preporučam da se malo strpiš s maketom. |
??? Jel može malo preciznija informacija tko će izdat tu knjigu i tko je autor? _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Kol 29, 2006 11:25 am Naslov poruke: |
|
|
| Autori su Dragan Savić i Boris Ciglić, sami će izdati knjigu o Do-17 u razdoblju 1937.-1947. (Kraljevina Jugoslavija, NDH i posljeratna Jugoslavija). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
|
Upisano: Uto Kol 29, 2006 1:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| markojeras Napisao/la: | | Autori su Dragan Savić i Boris Ciglić, sami će izdati knjigu o Do-17 u razdoblju 1937.-1947. (Kraljevina Jugoslavija, NDH i posljeratna Jugoslavija). |
Mala ispravka glede godina; neslužbeni (radni) naziv knjige je bio, ne znam da li je još uvijek: "Dornier Do 17: The Yugoslav Story; Operational Record 1938-1948". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Kol 29, 2006 2:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Fazni pomak...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Uto Kol 29, 2006 8:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Gle, imaš mlado zdravo oko pa ćeš to uz još malo lukavstva i praktičnosti lijepo odmjeriti. U svakom slučaju, bolje od mene. I obavijesti nas o rezultatima istraživanja. |
Normalno da ne bih postavljao takvo pitanje da imam fotku gdje to mogu napraviti (a o zdravom oku da i ne govorim ovaj hobi ,a i filatelija su mi i prskrbjeli cvikere)
| Citat: | | Na čemu? Na grbovima? |
U naslovu posta ljepo piše na šta se odnose pitanja
| Citat: | Optimizam je zdrav ..., ali razveseliti ću te.
Sam da izađe ,da se ne pretvori u jedan od onih projekata koji se najavljuju ,a nikad ne ugledaju svijetlo dana. (čisto sumljam da ću imati strpljenja ćekati ju) _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
|
Upisano: Sri Kol 30, 2006 12:20 am Naslov poruke: |
|
|
Skupljaš marke? Lijepo... Ja isto, ali pasivno doduše i godinama već nisam otvarao albume. Al brusim se pročistiti si zbirku samo s markicama koje imaju veze sa zrakoplovstvom, pa da spojim ugodno s ugodnim...
Ako si voljan, mogli bi otvoriti neki topic o zrakoplovnoj filateliji. Moglo bi biti zanimljivo ...
Kaj se tiče knjige, ne radi se samo o "pustoj" najavi, jer monografija je već u prijelomu i vjerujem da će izaći još ove godine.
Dobar sam si s autorima i ozbiljni su u tom projektu, tako da vjerujem da nećeš pogriješiti ako se još malo strpiš. Između ostalih i ja sam im dao par fotki Do-17E za objavu, tako da ne pričam u prazno. Ali na žalost nema krila s gornje na strane na njoj ...
Ali biti će u njoj poneka gdje ćeš to jasno moći vidjeti, to ti mogu najaviti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Sri Kol 30, 2006 3:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | Skupljaš marke? Lijepo... Ja isto, ali pasivno doduše i godinama već nisam otvarao albume. Al brusim se pročistiti si zbirku samo s markicama koje imaju veze sa zrakoplovstvom, pa da spojim ugodno s ugodnim...
Ako si voljan, mogli bi otvoriti neki topic o zrakoplovnoj filateliji. Moglo bi biti zanimljivo ...
Kaj se tiče knjige, ne radi se samo o "pustoj" najavi, jer monografija je već u prijelomu i vjerujem da će izaći još ove godine.
Dobar sam si s autorima i ozbiljni su u tom projektu, tako da vjerujem da nećeš pogriješiti ako se još malo strpiš. Između ostalih i ja sam im dao par fotki Do-17E za objavu, tako da ne pričam u prazno. Ali na žalost nema krila s gornje na strane na njoj ...
Ali biti će u njoj poneka gdje ćeš to jasno moći vidjeti, to ti mogu najaviti. |
Ma i ja sam se bavil tim prije ,sad sam povremeno posložim ak nekaj dobijem od znanaca ,jedino Hrvatske još redovito kupim na pošti.
Pa moram priznati da aviona nemam baš niš ,jednu seriju negdje iz afrike.
Više sam bil orjentiran na zemlje kao takve.
Da ja se nadam da si upravu glede knjige ,također se nadam da bu je bilo za kupiti kod nas. Al ja sam i dalje nestrpljiv i sumljam da bum čekal!  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1284 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Sri Kol 30, 2006 3:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | Ali na žalost nema krila s gornje na strane na njoj ...
|
Ja sam za spomenutu monogafiju izdvoji par mojih fotki na kojima se vidi i gornji dio krila.
| Citat: | | sumljam da bum čekal |
pricekaj ipak, bude ti se isplatilo.
| Citat: | | Kraljevina Jugoslavija, NDH i posljeratna Jugoslavija |
+ Dornieri iz sastava Luftwaffe na tlu Yu+ USAF Do 17+ Bugarski Dornieri
ma, bombonica prava  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
|
Upisano: Sri Kol 30, 2006 4:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo Cigla mudro šuti...
A izreklamirasmo ga sam tak... ničim izazvani...
P.s. Ma kreni ti Poky kitat, brusiti i lijepiti to (falabogu imaš kaj radit na tom Airfixu), samo nemoj bojati eksterijer. Da ne bude poslije - nismo te upozorili... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Sri Kol 30, 2006 8:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | P.s. Ma kreni ti Poky kitat, brusiti i lijepiti to (falabogu imaš kaj radit na tom Airfixu), samo nemoj bojati eksterijer. Da ne bude poslije - nismo te upozorili... |
Ma tak bu i bilo ,al moram priznati doma imam Matchboxovog Do-17Z i prema njemu je Airfix miljama ispret i bit će pravo olakšanje za raditi ,kitanja bi bilo sam na standardnim mjestina ,jedino su malo rubovi 'oštri' pa će tu biti rašpanja.
Ajmo se mi vratiti na temu dal netko zna da netko proizvodi bilo kakve dekale sa NDH grbovima koji bi mi mogli poslužiti za Dorniera(ali i za SM-79 i Blenheim eventualno),da znam da sam opet klasa optimist ,al nemam mira  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Kol 30, 2006 8:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne proizvodi (još), ali bude  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Sri Kol 30, 2006 10:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Ne proizvodi (još), ali bude |
Ko? Kad ?Koliko? Šta?  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
|
Upisano: Čet Kol 31, 2006 12:58 am Naslov poruke: |
|
|
Naći ćemo nešto u zalihi šahovnica, ne brini o tome... samo kad budemo točno mogli definirati veličine.
Jedino kaj se budeš moral malo snaći za evid. brojeve (03..) Interesantno je da na skoro svakom Do-17E kaj sam ga vidio ima različiti font tih evid. brojeva, a bilo ih je crnih, žutih... Ma vidjet ćeš u knjizi... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|