Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

NDH Dornier Do-17E
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Kol 28, 2006 10:05 pm    Naslov poruke: NDH Dornier Do-17E Citiraj ovaj komentar

Evo dokopao sam se nedavno dotićne makete u 1-72 (stari Airfix) pa bi radio Dorniera s NDH oznakama pa imam par pitanja.
Koliko sam skužio oznake (grbovi) su bili s gornje strane sam na desnom krilu ,a s donje na oba krila?
Dali su grbovi na krilima jednake veličine onima na vertikalcu?
Dal netko zna otprilike zna koje su boje u igri na njima?
I za kraj najbolje od svih pitanja (da znam da pretjerujem Smile ) ,ak ko ima kakvu dobru fotku Do-17E iz sastva zrakoplovstva NDH (a da nije u Frkinoj i Liksovoj knjigi) ili bilokakve fotke kokpita i detalja s vanjske strane oko kokpita?
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Uto Kol 29, 2006 1:54 am    Naslov poruke: Re: NDH Dornier Do-17E Citiraj ovaj komentar

Poky Napisao/la:

Dali su grbovi na krilima jednake veličine onima na vertikalcu?

Gle, imaš mlado zdravo oko pa ćeš to uz još malo lukavstva i praktičnosti lijepo odmjeriti. U svakom slučaju, bolje od mene. I obavijesti nas o rezultatima istraživanja. Nema fotke gornjeg grba s krila? Vidi "quote" br. 3 ...

Poky Napisao/la:
Dal netko zna otprilike zna koje su boje u igri na njima?

Na čemu? Na grbovima?
Malo si nespretno postavio slijed pitanja. Ak pitaš općenito za boje na Do-17 nemam puno pojma, nisam se time previše bavio, ali pretpostavljam da je klasična 70/71/65 i to najčešće dost "faded"... Bar na fotkama koje sam ja vidio ... Doduše ne bih na nekima isključio i "jednoobraznu" zelenu boju gore.

Poky Napisao/la:
I za kraj najbolje od svih pitanja (da znam da pretjerujem Smile ) ,ak ko ima kakvu dobru fotku Do-17E iz sastva zrakoplovstva NDH (a da nije u Frkinoj i Liksovoj knjigi) ili bilokakve fotke kokpita i detalja s vanjske strane oko kokpita?

Optimizam je zdrav ..., ali razveseliti ću te.
Uskoro (valjda do kraja godine) bi trebala izaći knjiga o Do-17 (između ostalih i hrvatskim), pa ćemo svi uživati. Tak da ti preporučam da se malo strpiš s maketom.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Kol 29, 2006 8:51 am    Naslov poruke: Re: NDH Dornier Do-17E Citiraj ovaj komentar

prelude Napisao/la:

Uskoro (valjda do kraja godine) bi trebala izaći knjiga o Do-17 (između ostalih i hrvatskim), pa ćemo svi uživati. Tak da ti preporučam da se malo strpiš s maketom.

??? Question Jel može malo preciznija informacija tko će izdat tu knjigu i tko je autor?

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
markojeras

Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Kol 29, 2006 11:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Autori su Dragan Savić i Boris Ciglić, sami će izdati knjigu o Do-17 u razdoblju 1937.-1947. (Kraljevina Jugoslavija, NDH i posljeratna Jugoslavija).
Natrag na vrh
prelude

PorukaUpisano: Uto Kol 29, 2006 1:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

markojeras Napisao/la:
Autori su Dragan Savić i Boris Ciglić, sami će izdati knjigu o Do-17 u razdoblju 1937.-1947. (Kraljevina Jugoslavija, NDH i posljeratna Jugoslavija).

Mala ispravka glede godina; neslužbeni (radni) naziv knjige je bio, ne znam da li je još uvijek: "Dornier Do 17: The Yugoslav Story; Operational Record 1938-1948".
Natrag na vrh
markojeras

Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Kol 29, 2006 2:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fazni pomak... Confused
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Uto Kol 29, 2006 8:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Gle, imaš mlado zdravo oko pa ćeš to uz još malo lukavstva i praktičnosti lijepo odmjeriti. U svakom slučaju, bolje od mene. I obavijesti nas o rezultatima istraživanja.

Normalno da ne bih postavljao takvo pitanje da imam fotku gdje to mogu napraviti (a o zdravom oku da i ne govorim ovaj hobi ,a i filatelija su mi i prskrbjeli cvikere)
Citat:
Na čemu? Na grbovima?

U naslovu posta ljepo piše na šta se odnose pitanja Very Happy
Citat:

Sam da izađe ,da se ne pretvori u jedan od onih projekata koji se najavljuju ,a nikad ne ugledaju svijetlo dana. Crying or Very sad (čisto sumljam da ću imati strpljenja ćekati ju)
prelude

PorukaUpisano: Sri Kol 30, 2006 12:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Skupljaš marke? Lijepo... Ja isto, ali pasivno doduše i godinama već nisam otvarao albume. Al brusim se pročistiti si zbirku samo s markicama koje imaju veze sa zrakoplovstvom, pa da spojim ugodno s ugodnim...
Ako si voljan, mogli bi otvoriti neki topic o zrakoplovnoj filateliji. Moglo bi biti zanimljivo ... Very Happy

Kaj se tiče knjige, ne radi se samo o "pustoj" najavi, jer monografija je već u prijelomu i vjerujem da će izaći još ove godine.
Dobar sam si s autorima i ozbiljni su u tom projektu, tako da vjerujem da nećeš pogriješiti ako se još malo strpiš. Između ostalih i ja sam im dao par fotki Do-17E za objavu, tako da ne pričam u prazno. Ali na žalost nema krila s gornje na strane na njoj ... Very Happy Sad
Ali biti će u njoj poneka gdje ćeš to jasno moći vidjeti, to ti mogu najaviti.
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Sri Kol 30, 2006 3:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Skupljaš marke? Lijepo... Ja isto, ali pasivno doduše i godinama već nisam otvarao albume. Al brusim se pročistiti si zbirku samo s markicama koje imaju veze sa zrakoplovstvom, pa da spojim ugodno s ugodnim...
Ako si voljan, mogli bi otvoriti neki topic o zrakoplovnoj filateliji. Moglo bi biti zanimljivo ...

Kaj se tiče knjige, ne radi se samo o "pustoj" najavi, jer monografija je već u prijelomu i vjerujem da će izaći još ove godine.
Dobar sam si s autorima i ozbiljni su u tom projektu, tako da vjerujem da nećeš pogriješiti ako se još malo strpiš. Između ostalih i ja sam im dao par fotki Do-17E za objavu, tako da ne pričam u prazno. Ali na žalost nema krila s gornje na strane na njoj ...
Ali biti će u njoj poneka gdje ćeš to jasno moći vidjeti, to ti mogu najaviti.

Ma i ja sam se bavil tim prije ,sad sam povremeno posložim ak nekaj dobijem od znanaca ,jedino Hrvatske još redovito kupim na pošti.
Pa moram priznati da aviona nemam baš niš ,jednu seriju negdje iz afrike.
Više sam bil orjentiran na zemlje kao takve.
Da ja se nadam da si upravu glede knjige ,također se nadam da bu je bilo za kupiti kod nas. Al ja sam i dalje nestrpljiv i sumljam da bum čekal! Very Happy
Mario Raguž

Član od: 09 Stu 2005
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Sri Kol 30, 2006 3:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Ali na žalost nema krila s gornje na strane na njoj ...

Ja sam za spomenutu monogafiju izdvoji par mojih fotki na kojima se vidi i gornji dio krila.

Citat:
sumljam da bum čekal

pricekaj ipak, bude ti se isplatilo.

Citat:
Kraljevina Jugoslavija, NDH i posljeratna Jugoslavija

+ Dornieri iz sastava Luftwaffe na tlu Yu+ USAF Do 17+ Bugarski Dornieri

ma, bombonica prava Very Happy Very Happy
Natrag na vrh
prelude

PorukaUpisano: Sri Kol 30, 2006 4:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo Cigla mudro šuti...
A izreklamirasmo ga sam tak... ničim izazvani...

P.s. Ma kreni ti Poky kitat, brusiti i lijepiti to (falabogu imaš kaj radit na tom Airfixu), samo nemoj bojati eksterijer. Da ne bude poslije - nismo te upozorili...
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Sri Kol 30, 2006 8:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
P.s. Ma kreni ti Poky kitat, brusiti i lijepiti to (falabogu imaš kaj radit na tom Airfixu), samo nemoj bojati eksterijer. Da ne bude poslije - nismo te upozorili...

Ma tak bu i bilo ,al moram priznati doma imam Matchboxovog Do-17Z i prema njemu je Airfix miljama ispret i bit će pravo olakšanje za raditi ,kitanja bi bilo sam na standardnim mjestina ,jedino su malo rubovi 'oštri' pa će tu biti rašpanja.

Ajmo se mi vratiti na temu dal netko zna da netko proizvodi bilo kakve dekale sa NDH grbovima koji bi mi mogli poslužiti za Dorniera(ali i za SM-79 i Blenheim eventualno),da znam da sam opet klasa optimist ,al nemam mira Laughing
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Sri Kol 30, 2006 8:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne proizvodi (još), ali bude Wink
Natrag na vrh
Poky

PorukaUpisano: Sri Kol 30, 2006 10:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Ne proizvodi (još), ali bude

Ko? Kad ?Koliko? Šta? Question Exclamation Shocked Laughing
prelude

PorukaUpisano: Čet Kol 31, 2006 12:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Naći ćemo nešto u zalihi šahovnica, ne brini o tome... samo kad budemo točno mogli definirati veličine.
Jedino kaj se budeš moral malo snaći za evid. brojeve (03..) Interesantno je da na skoro svakom Do-17E kaj sam ga vidio ima različiti font tih evid. brojeva, a bilo ih je crnih, žutih... Ma vidjet ćeš u knjizi...
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma