Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Bounty & USS Constitution
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
cico.k

Član od: 13 Svi 2006
PorukaUpisano: Sub Stu 17, 2012 2:55 pm    Naslov poruke: Bounty & USS Constitution Citiraj ovaj komentar

Pošto dosad nikad u životu nisam radio brodove za početak sam odlučio napraviti odmah dva .uglavnom sam radio avione ali su mi več dosadili.evo na ove dvije slike se vidi koliko sam uspio sklepati u mjesec dana.polako sad kroz zimu ,pa dokle stignem.btw ima li ko kakav savjet za oblaganje trupa letvicama sad mi na constitutionu dolazi zakrivljeni dio a tu baš nisam majstor.

cico.k: poruka promijenjena dana: Ned Pro 30, 2012 12:36 pm; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Dida

Član od: 05 Velj 2007
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Sub Stu 17, 2012 6:14 pm    Naslov poruke: Fotografije ili ikone Citiraj ovaj komentar

Cico, ako želiš na forum staviti cijelu fotografiju, a ne samo ikonu, interveniraj u tekst poveznice na sliku: obriši ".th" iz poveznice.

Poveznica za ikonu ovako izgleda sa .th

http://imageshack.us/a/img4/3848/pict0029xr.th.jpg

a ovako bez .th

http://imageshack.us/a/img4/3848/pict0029xr.jpg

Kada poveznicu omeđiš sa "[img]poveznica[/img]" dobiješ prikaz slike

Lijepo si počeo. Uredno i precizno.
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
cico.k

PorukaUpisano: Sub Stu 17, 2012 11:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

OK.budem probal kad bude malo napretka na brodovima.hvala
Natrag na vrh
cico.k

PorukaUpisano: Ned Stu 18, 2012 8:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

malo me zeza ovaj imageshack ali neka ...več ču ja to. Very Happy Very Happy

cico.k: poruka promijenjena dana: Ned Pro 30, 2012 12:38 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Minolovac 161

Član od: 16 Stu 2009
Mjesto: Bestovje /Sv, Nedelja/
PorukaUpisano: Ned Stu 18, 2012 11:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na Tehnodidaktinim nacrtima ti je predviđeno da najveće zaobljenje na pramcu i krmi izradiš od punog bloka (lipovine) To je dio gdje se letvice najviše krive i koji je najteže izraditi. Ako to na tvojem nacrtu nije predviđeno, preporučam ti da tako napraviš, sa ispupčenjem debljine letvice da bi dobio oplatu iste debljine. Poslije brušenja je lakše lijepiti završni sloj furnira.
Natrag na vrh
Dida

Član od: 05 Velj 2007
Mjesto: Sisak
PorukaUpisano: Pon Stu 19, 2012 3:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Striček Minolovac dobro kaže. Pramčani i krmeni dio oplate ćeš napraviti puno lakše i ljepše, ako umetneš profilirani blok drveta lijevo i desno od pramčane/krmene statve.
Ja sam se poslužio istim riješenjem. Možeš vidjeti ovdje kako to izgleda, ali će tebi trebati lijevi i desni dio, a ne jedan ovakvi simetrični. Kada slijepiš slojeve još ih isturpijaš i prilijepiš uz statvu.

Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
cico.k

PorukaUpisano: Pon Stu 19, 2012 4:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

.ovako ja radim oplatu od 2x5mm lipovih letvica.ustvari prednji dio nije toliko zeznut koliko je zadnji.sad je kasno za pune blokove drveta kad sam več započeo ovako.budem to upotrijebio kod bountiya.. pošto imam dosta nedetaljne nacrte (koje sam dobio na PM.)jedno pitanje.donji red otvora na stražnjem dijelu broda -dali su to otvori za topove ili prozori kabine.na slikama na netu sam našao i jednu i drugu situaciju.pozdrav i hvala na savjetima.

cico.k: poruka promijenjena dana: Ned Pro 30, 2012 12:47 pm; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
cico.k

PorukaUpisano: Pon Stu 26, 2012 11:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo mali napredak jedna strana je obučena u oplatu od lipovine ,malo sam radio i palubu od 2mm špera od breze.sad drugu stranu obuč u letvice itd.

cico.k: poruka promijenjena dana: Ned Pro 30, 2012 12:57 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
cico.k

PorukaUpisano: Sub Pro 29, 2012 4:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

trup je obučen u letvice obje strane .dosta dobro je ispalo .sad ču "šuperat" i "piturat" i"kitat" i šmirglat pa da dotjeram trup knećemu.Bounty je započet ali ču ga raditi "novom" tehnikom .malo balze malo stirodura malo epoxy smole i rowinga ,pa onda kitati i nato poljepiti furnir.

Natrag na vrh
cico.k

PorukaUpisano: Ned Sij 06, 2013 7:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

malo sam punio trup bauntija sa stiroporom i brusio jednu polovicu.evo kak sad to zgleda.sad moram napraviti od punog drva još zadnji dio broda (valjda se to zove krma).u pozadini je constitution obrušen i čeka daljnji rad na njemu.

Natrag na vrh
Lale

Član od: 03 Ruj 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pon Sij 07, 2013 8:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovp punjenje je puno bolje radit od sambe.Osdlično srvo čako se brusi i možeš zabit brovice u njega bez da ispadaju.
Reef

Član od: 01 Lis 2009
PorukaUpisano: Pon Sij 07, 2013 9:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lale Napisao/la:
Ovp punjenje je puno bolje radit od sambe.Osdlično srvo čako se brusi i možeš zabit brovice u njega bez da ispadaju.

Jel to tebe j... tipkovnica ili još traje novogodišnje veselje Wink
Natrag na vrh
Lale

Član od: 03 Ruj 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pon Sij 07, 2013 10:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma puca me još nova Very Happy .
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Uto Sij 08, 2013 10:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Površinska obrada stirodura ti mora ovisiti o ljepilu za letvice, ako je na bazi otapala ili cianoakrilata onda moraš zaštititi jer otapaju (pojedu) stirodur.
Za drvofix i slična ljepila nije ti baš dobro da je površina preglatka i neupijajuća.
Drvofix se dobo veže na stirodur a ne nagriza ga.

inaće za oba broda ima odličnih monografija za skinut, što ti može biti od pomoći posebice u dijelu opremanja palube i jarbola i jedrilja.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
cico.k

PorukaUpisano: Uto Sij 08, 2013 9:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ajd lupi mi neki link za monografije ako znaš ,baš bi mi dobro došlo.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma