Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Jul 09, 2013 1:10 pm Naslov poruke: Honda RC211V Repsol 2006 |
|
|
Pozdrav, kupio sam od kolege sa foruma od Tamiye Hondu sa Konica Minolta oznakama, cura mi je veliki fan Repsol Honde i Nicky Haydena, pa bi joj za poklon napravio tu maketu.
Da bi uzivao i ja u procesu sastavljanja nebi ju napravio OOB, al posto sam totalni noob u moru aftermarketa trazim vasu pomoc.
Dakle zanima me koje dekale da uzmem , dali su ovi uredu: http://www.hlj.com/product/MCLDC-397/Aut
Vidim da Top Studio ima svasta za taj motor, Hobby Design i Crazy Modeler isto, znaci koji set bi bio potreban da digne maketu i da popravi najvece nedostatke, a opet ne toliko skup da bankrotiram ?
Moram skuzit koji dijelovi se farbaju, koji dekaliraju, al gledao sam , i cuo, da su Zero boje najbolje.Istina?
Lanac? Dali se isplati?
Sto se tice iskustva jedino sto me muci je bojanje i dekaliranje, sastavljanje i PE nece bit problem, tako da set moze biti bilo koji...
Hvala. _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Uto Jul 09, 2013 4:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Zero boje svakako kupi, Tamiyina tokarena vilica nema smisla jer se na toj Hondi vilica boja u crno, a ne ostaje u metalnoj nijansi kao na Yamahi npr. Super detail set možeš uzeti, ali postoji i PE set od Crazy Modelera u kojem se dobije i lanac. Onaj workable lanac od Top Studia zbilja dobro izgleda, ali mislim da bi i taj iz PE seta ispunio očekivanja. Trebaju ti i Carbon decali, uzmi one za 1/20 ili 1/24 maketu jer će bolje izgledati. Bilo bi dobro kad bi uzeo prednju i stražnju osovinu od T2M sa maticama, da ti se ne vide velike glave za križnje vijke koje inače dobije od Tamiye. Ako želiš, možeš kupiti i mufler springse, a i ovo dobro dođe http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?cPath=26_52&products_id=2862#.Udwcam2micQ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Uto Jul 09, 2013 4:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Dali detail set od Top Studia i lanac bi bili dovolnji za pocetak?
Za carbon dekale sam cuo da su KA Models jako dobri, istina? _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 09, 2013 5:11 pm Naslov poruke: |
|
|
....kaj buš napravil ak ti slijedeća cura bude voljela barbike...  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Uto Jul 09, 2013 5:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Davor Napisao/la: | ....kaj buš napravil ak ti slijedeća cura bude voljela barbike...  |
Haha potrudit cu se da nebude slijedece _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Uto Jul 09, 2013 10:26 pm Naslov poruke: |
|
|
I ja toplo preporucujem Zero boje i nemoj se previse sekirat oko decala ako imas softener, setter i malo stprljenja rijesit ces sve to lako.
Sto se tice detail seta, mislim da ti se ne isplati kupovat super detail set ili nesto slicno jer ako budes imao zatvoren bike onda ne vidim poante Mozda da si uzmes neki obican set koji ima ono sto se vidi na kraju i to je to. Isto tako uzmi si muffler springs koji podizu ukupan dojam a mozes uzet i koje druge sitnice
Slazem se sa zo-mekom, da ne trebas trosit lovu na vilicu i da si uzmi neki carbon od 1/24. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Uto Jul 09, 2013 10:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Uglavnom najprije cekam maketu , pa onda cu odlucit sto kupit i gdje.
Sto se tice detail seta najvise me zanima slijedece. Dali se maske mogu skinut i stavljat gore po volji, ili treba izabrat otvorenog ili zatvorenog? _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mico
 | | Član od: 15 Stu 2007 | | Poruke: 1468 | | Mjesto: Coventry |
|
Upisano: Uto Jul 09, 2013 11:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Moze se skinut i stavljat kolko god puta zelis  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|