Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| xsyxs
 | | Član od: 24 Lis 2009 | | Poruke: 300 | |
|
Upisano: Čet Jul 12, 2012 2:24 pm Naslov poruke: Dragon T-34/76 model 1941. cast turret |
|
|
Pozdrav svima evo novi rad sa kojim sam se počeo baviti (pošto za tigera još moram dovršiti dioramu i neš malo na samom tenku). Maketu sam tek započeo pa nema puno slika uglavnom podvožje i većina kupole (koja će biti zatvorena zato mi se nije dalo toliko paziti na unutrašnjost). Evo slike pa komentirate:
Ljepi pozdrav, Filip  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
|
Upisano: Pon Kol 06, 2012 10:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav svima evo vrativši se sa mora odlučio sam postaviti nove slike:
Mantlet topa zahtjeva još malo dorade, cijev topa je sjela kako sapada i pobrušena je da bi se boja bolje ulovila
Na samoj ploči fali još par dijelova, a onda ću nabaciti crveni primer na unutarnji dio
Mrežica i okvir su sjeli na mjesto (iako je moglo bolje ..... no bilo je dosta muke da se postave na mjesto, fali još malo bruženja samog poklopca, a treba i par zakovica povratit u život također ću unutrašnost obojati
Sama ploča zahtjeva još rada i malo dorade ovo je trenutačno stanje
Ovo su skinute i obrađene gusjenice, ali samo za jednu stranu.... lako se skidaju i čiste te mi je za jednu stranu bilo svega potrebno do pola sata rada (tu je nešto mekša plastika te dobro nalježu jedna na drugu)
Ljepi pozdrav, Filip  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pon Kol 06, 2012 10:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Lipo to ide, samo tako naprid, takodjer jedan savjet ako ti treba inspiracije pogledaj ovo, nije ista serija no bez obzira..
http://www.wilder.su/More%20photos.html |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| scarabei
 | | Član od: 08 Pro 2009 | | Poruke: 465 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Kol 06, 2012 10:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako dobro za sad  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
|
Upisano: Uto Kol 07, 2012 2:00 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala vam na komentaru i linku, ali ovo je previšer za mene nekako imam i problema sa ovim PE dijelovima što sam dobio uz samu maketu ovo zahtjeva stvarno puno volje, truda i znanja a ovo mi je tek prvi pleh
Inaće našo sam si od Ospreya Modelling the T-34/76 ( http://www.ospreypublishing.com/store/Modelling-the-T-3476_9781841769295 )
knjiga je krcata savjetima i dobrim primjerima tako da ju svakako valja pogledati, ali nije ništa naspram Militariji koja je izdana u par nastavaka i krcata informacijama za svaku pojedinu verziju
Ljepi pozdrav, Filip  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
|
Upisano: Sri Lip 19, 2013 12:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav svima evo da ne bi mislili da ništa ne radim evo mali update
zaljepio sam prednju ploču fale još lampe i strojinica
zaljepio poklopac motora.... prije toga sam ga pobojao u crveni primer
[IMG]http://img199.imageshack.us/img199/5469/p1g.bmp[/IMG]
i napravio nekakva oštećenja koja doduše nemam naviku raditi no ovo je ipak tetka
Evo to je sve mali update čisto par slika pukno dok sam slikao hanomaga kojega ću u novom projektu prikazati ubrzo tokom dana.
Ljepi pozdrav, Filip  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzerfaust
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 467 | | Mjesto: Reich Istra |
|
Upisano: Sri Lip 19, 2013 3:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| nisam stručnjak za ruski oklop ali nebi li mrežica za poklopac motora trebala biti nalijepljena s unutarnje strane umijesto s vanjske ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
|
Upisano: Sri Lip 19, 2013 3:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| Nezz nisam to primjecivao do sada… pratio sam po sastavnici budem pogledo iako je sada za to vec kasno ako je sta krivo :/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Pet Lip 21, 2013 10:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| xsyxs Napisao/la: | | Nezz nisam to primjecivao do sada… pratio sam po sastavnici budem pogledo iako je sada za to vec kasno ako je sta krivo :/ |
Jok. Dobro je.
STZ-jac...mmmmljac. Svaka čast.
Btw...to je jedan od onih iz one priče o nekoliko potpuno neobojenih Tetki na prilazima i ulicama Staljingrada...koja nikada nije potkrijepljena fotkama niti 100% potvrđena svjedočanstvima živih jezika (za što je danas, uglavnom, već debelo prekasno...laka im stepa).  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Panzerfaust
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 467 | | Mjesto: Reich Istra |
|
Upisano: Sub Lip 22, 2013 10:21 am Naslov poruke: |
|
|
| Ispravak .. dobro je napravljeno (slučajno na drugom forumu vidio sličan rad) bez brige pun gas naprijed |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Pon Lip 24, 2013 10:06 pm Naslov poruke: |
|
|
"Ispravak .. dobro je napravljeno..."
Kao što rekoh...  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
|
Upisano: Uto Lip 25, 2013 5:26 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala svima na komentarima ma i ja sam se na trenutak zapito dali je dobro no sad kad je sve 5 idem dalje  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
|
Upisano: Pon Lis 07, 2013 1:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav svima dugo je prošlo od kada sam zadnji put nešto radio na ovoj maketi iako sam doduše shvatio da od svih maketa koje radim, na ovoj mi je najdraže raditi jer to je tetka. Pa iako sam bio jako skeptičan u vezi oštečenja koja do sada nisam radio baš i isprobavanja nekih tehnika u par dana koliko radim ulovila me neka YOLO (''you only live once'') euforija i počeo ja da trgam blatobrane da teksturiram kupole da skrečam neke dijelove i radim preinake i super je osječaj...
Prvo važno je reći da sam tu već od davno zaljepio prednju ploču koja dolazi zajedno sa blatobranima tako da je malo bio problem odstranit blatobran....ovo je tek pola posla pošto fali još izbušiti rupe i skrečat od lima držač bočni na ploči kaj pod 90* pričvršćuje blatobaran tako da izgleda da je odvojen, a ne odvaljen te također još malo izbrusit ovaj spoj ploče i bočnog trupa i trebalo bi zatvoriti bočni dio ''čela'' na skroz prednjem dijelu koji sam skužio da je bio ljevan i naknadno zavarivan tako da i tu treba teksturu nabacit
tu sam slučajno prešo preko šava od spoja kalupa to moram ponovno napravit od sprue ili miliput
Ljepi pozdrav, Filip  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Uto Lis 08, 2013 9:02 am Naslov poruke: |
|
|
| Baš dobro napreduje |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|