Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Trebam vaše savjete!
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Iceman
Gost
PorukaUpisano: Ned Ruj 03, 2006 11:09 pm    Naslov poruke: Trebam vaše savjete! Citiraj ovaj komentar

Pozdrav! Molim va da mi pomognete oko odabira makete i ostalog pribora.
Najdraži su mi helikopteri. Mislim si kupiti maketu RAH-66 COMANCHE U.S. Scout/Attack helicopter, pa me zanima što vi mislite o tome. Wink
Natrag na vrh
igor1221
Gost
PorukaUpisano: Ned Ruj 03, 2006 11:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok, a sto ti je pribor? Oko tocno kojeg pribora trebas pomoc?
Natrag na vrh
Iceman
Gost
PorukaUpisano: Ned Ruj 03, 2006 11:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Neznam što sve trebam kupiti: koje boje , koje kistove itd. Wink
Natrag na vrh
igor1221
Gost
PorukaUpisano: Ned Ruj 03, 2006 11:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

auuu, popis ti je malo dugacak........ ukoliko nemas nista od pribora, neki must have po meni bi ti bio...

ljepilo (recimo revell u tubi), 2-3 kista (jedan tanki fini za detaljiranje, jedan za vece povrsine), mami drpis koju pincetu, turpijicu, skarice, tati skalpel ili nozic kakv, malo finog smirgla....razrjedjivac nitro za ciscenje i sinteticni za razrjedjivanje boja.....to ti je to....

Sto se boja tice, po meni, nemoj kupovati boje koje su u sastavnici, vec se malo posavjetuj i potrazi na netu koje tocno boje idu, jer cesto te boje koje su navedene u sastavnici nemaju veze s vezom.....

Ako si pri parama, ubodi i kakav airbrush (pa makar i onaj revell starter), puno bolje i lakse ces farbati nego obicnim kistom....
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Ruj 03, 2006 11:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Po pitanju pretpostavljam da bi ti to bila prva maketa?
Maketu dotičnog helikoptera ti proizvodi Italeri ,pretpostavljam da si maketu več kupio?
Za boje buš vidio kad otvotiš kutiju prvo prostudiraj dobro sastavnicu da vidiš za šta ti treba koja boja (ako se ne varam Comanchi je bio obojem u nekakvu matt crnu ,al tu dolazi još dosta boja za detalje i djelove),a od alata ti trabaju maketarska klješta za skidanje dijelova s grane (al za prvu ruku možeš koristiti i škarice za nokte),maketarski možić(skalpel) i rašpice ,probaj negdje nabaviti onaj set malih urarskih rašpica (u bolje opremljenoj željezariji ,Bauhaus ili sl.) ,a dobro će ti doći i rašpice za nokte iz DMa ili neke druge drogerije. Trebat će ti i maketarski kit za kitanje spojeva i rupa... Od kistova obavezno jedan mali okrugli 0,00 ili000 za detalje te jedan plosnati recimo 4 i još jedan okrugli također 4,5.To ti je otprilike to ,ak te još kaj interesira pitaj. Wink
Iceman
Gost
PorukaUpisano: Ned Ruj 03, 2006 11:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

O.K. Hvala!
Natrag na vrh
Iceman
Gost
PorukaUpisano: Ned Ruj 03, 2006 11:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislio sam si kupiti maketu, koju još nisam kupio, Pro Set, onaj u kojem dobiješ Italeri kliješta, pincetu, turpijicu i hobby nožić- ljepilo CONTACTA 13g u tubi, CONTACTA LIQUID 13g , kist 000 okrugli za detaljiranje, kist No.4 okrugli i Kist No. 4 plosnati, i zanima me što je mettalic
finnish i koji da si kupim razrjeđivače? ja mislim da je to to, ako se još nečega sjetim pisat ću.
Natrag na vrh
Iceman
Gost
PorukaUpisano: Pon Ruj 04, 2006 12:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E, i sto da kupim od ovoga www.alpha.hanich.hr/hobbyostalo.asp ako mi od toga nesto treba mozes li mi pojasniti čemu to služi Wink
Natrag na vrh
igor1221
Gost
PorukaUpisano: Pon Ruj 04, 2006 8:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da, taj set alata je cisto ok, preporuka to si uzmi....
sto se razrjedjivaca tice, rekao sam ti .- nitro za ciscenje i pranje i sinteticni za razrijedjivanje boje.

Metalic finish su ti - kao sto i ime kaze - boje koje sluze docaravanju efekta metalnih povrsina, pogodne recimo za starije zrakoplove koji nisu bili farbani kao danasnji ili za motore i slicno.... Uh da, te boje bas i nisu predvidjene za farbanje obicnim kistom, pogotovo vece povrsine, znaci razmisli i o nekom airbrushu.....

sto se tice ostaloga, stvarno ne vidim da ti ista od toga treba trenutno, osim eventualno lakova (gloss i mat) te kita, ali kako ja nemam dobrih iskustava s tim maketarskim kitovima moja preporuka bi ti bila da si uzmes IMPA STUK CAR FINNISAGE, brzosuseci jednokomponentni kit, potrazi u trgovini boja i lakova ili u trgovini koja drzi autolakirerski pribor. Puno vece pakovanje, jeftiniji a izuzetno jednostavan za rad i obradu.
Natrag na vrh
Iceman
Gost
PorukaUpisano: Pon Ruj 04, 2006 9:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

O.K. hvala, i da li znaš koliko bi otprilike koštala poštarina do Zadra?
Natrag na vrh
igor1221
Gost
PorukaUpisano: Uto Ruj 05, 2006 10:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

UH, cisto sumnjam da sam ja mjerodavan da odgovorim, ali po mom misljenju, 50 kuna ti je neki maksimum, vise od toga nebi smjelo biti, ali to ti je najbolje da provjeris prilikom narudzbe u shopu, nisam ni ja jos nista narucivao, tako da stvarno neznam
Natrag na vrh
Žach
Gost
PorukaUpisano: Uto Ruj 05, 2006 11:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Troškovi slanja se obračunavaju prema težini paketa i vrijednosti naručene robe, jer se svaki paket šalje osiguran na realnu vrijednost sadržane robe, tako da kupac ne mora brinuti zbog sigurnosti paketa.

Evo okvirnih troskova slanja za bilo koju destinaciju izvan Zagreba i njegove okolice:

Paket, naručena roba vrijedna 100 kn ... troškovi slanja 19,00 kn
Paket, naručena roba vrijedna 200 kn ... troškovi slanja 22,00 kn
Paket, naručena roba vrijedna 300 kn ... troškovi slanja 26,00 kn
Paket, naručena roba vrijedna 400 kn ... troškovi slanja 31,00 kn
Paket, naručena roba vrijedna 500 kn ... troškovi slanja 36,00 kn

itd ...

Ako ima dodatnih pitanja kontaktirajte me na PM.

Pozdrav,

Žac
ALPHA Hoby Shop
Natrag na vrh
Zli Veverko
Gost
PorukaUpisano: Uto Ruj 05, 2006 12:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Žach Napisao/la:
Troškovi slanja se obračunavaju prema težini paketa i vrijednosti naručene robe, jer se svaki paket šalje osiguran na realnu vrijednost sadržane robe, tako da kupac ne mora brinuti zbog sigurnosti paketa.

A dali može na traženje kupca da se paket šalje samo sa preporukom, bez osiguranja (naravno, na vlastiti rizik naručitelja)?
Natrag na vrh
Žach
Gost
PorukaUpisano: Uto Ruj 05, 2006 12:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zli Veverko Napisao/la:
A dali može na traženje kupca da se paket šalje samo sa preporukom, bez osiguranja (naravno, na vlastiti rizik naručitelja)?

Preporučeno se mogu slati samo pošiljke do 2 kg težine, i to u klasi pismovne pošiljke. Troškovi slanja preporučene pismovne pošiljke od 2 kg bi bili oko 27,00 kn , a pošiljka pri tome nije osigurana, dakle u slučaju oštećenja ili gubitka takve pošiljke, pošta ne isplaćuje nikakvu naknadu.
Stoga se naručeni artikli šalju isključivo kao paketna osigurana pošiljka.
Natrag na vrh
Zli Veverko
Gost
PorukaUpisano: Uto Ruj 05, 2006 1:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dakle odgovor je - NE! Crying or Very sad

Zahvaljujem na brzom odgovoru Wink
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 1/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma