Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Pro 10, 2013 11:44 pm Naslov poruke: GB Asevi WW1 Spad XIII Late Revell 1/48 by mpuky |
|
|
Evo za početak ću predstaviti Revell 1/48 Spada XIII Late. Maketu slažem OOB već neko vrijeme ali nikako da je završim. Već sam joj treći put skidao boju jer nisam zadovoljan. Pa ću opet krenuti ispočetka s time da je cockpit složen ali sam mu izvadio sjedalo jer će u njega ići PE sjedalo.
Ovo je odrađeno prije
Nanos Primera prije kojega je bilo dosta kitanja zbog lošeg uklapanja.
Preshadanje s kojim u konačnici nisam bio baš nešto zadovoljan.
Završno farbanje. Referenca za boje mi je bio primjerak iz muzej na net-u ali ovaj put idem po sastavnici.
Trenutno stanje nakon noći provedene u Permetalu te novog kitanja spojeva. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 11, 2013 11:09 am Naslov poruke: |
|
|
Krenuo si sa jednim od najtežih dvokrilaca što se tiče potrebne maketarske vještine. Zatege su posebna noćna mora kod SPAD-a. Ono što mi se ne sviđa kod ove Eduardove makete (koja je inače najbolja na tržištu) je slabo uklapanje i loše izvedene rešetke ispred hladnjaka motora. Treba i pripaziti koji se prednji prsten stavlja, jer je zabluda da su rupe na donjem dijelu kod kasnih modela, a puni prsten kod ranih-ima i jednog i drugog kad se gledaju fotografije, a i terenskih modifikacija,gdje su rupe bušene od strane mehaničara. dakle, treba dobro pogledati slike aviona kojeg hoćemo raditi. Npr.dva vrlo poznata SPAD-a XIII proizvedena u Bleriotu na kojima su letjela dva najpoznatija, legendarna američka zračna asa Frank Luke Jnr. i Eddie Rickenbacker su oba kasni modeli, a oba imaju prednji prsten bez rupa. najbolje je to što se na nizu profila po publikacijama često prikazuju sa rupama na donjoj strani prednjeg prstena, a na fotografijama je vrlo dobro vidljivo da ih nema... Dakle oprez i dobro istražiti subjekt prije lijepljenja.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 11, 2013 12:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Hm, imaš pravo. Raditi ću zrakoplov na kojem je letio Rene Fonck ali kopanjem po netu sam naletio da je on letio na više Spadova XIII.
http://albindenis.free.fr/Site_escadrille/Rene_Fonck.htm
Na ovoj stranici sam našao sliku Spada XIII n° 526 koji nema ni rupa te čak nema niti rešetke. Jedino ne znam da li je n° 526 bio rana ili kasna verzija jer sam negdje pročitao da su Spadovi do n° 500 bili rana verzija. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 11, 2013 3:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| mpuky1 Napisao/la: | Hm, imaš pravo. Raditi ću zrakoplov na kojem je letio Rene Fonck ali kopanjem po netu sam naletio da je on letio na više Spadova XIII.
http://albindenis.free.fr/Site_escadrille/Rene_Fonck.htm
Na ovoj stranici sam našao sliku Spada XIII n° 526 koji nema ni rupa te čak nema niti rešetke. Jedino ne znam da li je n° 526 bio rana ili kasna verzija jer sam negdje pročitao da su Spadovi do n° 500 bili rana verzija. | na slici sa linka je SPAD VII, a ne XIII koji tebi treba. nemoj pomiješati i dosta fotografirana dva Fonck-ova SPAD XII...Njegov SPAD XIII je kasni. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|