Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Airbus89
 | | Član od: 02 Velj 2011 | | Poruke: 294 | | Mjesto: Dubrovnik/Bec |
|
Upisano: Uto Sij 07, 2014 10:47 pm Naslov poruke: B5N2 Kate 1:48 |
|
|
Pozdrav,
Eto nakon festa, da se pomalo okrenemo vaznim stvarima u zivotu. Mali isus mi je donio ovu maketu, pa sam odmah poceo sa radom, da malo pobjegnem od airlinera.
Kako je na sljedecem Gomodellingu tema Japan, cu uz Zero-a i Vala- koje sam zavrsio prije desetak godina dodati i Kate - svi sa nosaca Hiryu. Svojevremeno sam nabavio Eagle Strike dekale koji omogucuju izradu sva tri zrakoplova sa Hiryua dana 7.12.41
Maketa je Hasegawa i to ona sto daje opciju sklopivih krila, tj. dati su jetkani dijelovi spoja a krila treba presjeci za sto postoje sa unutrasnje strane utori po kojim traba rezati:
Poceo sam sa kokpitom gdje treba popuniti sink markove:
to sam napravio sa Gunze disolved puty, kapnuo sam po kap na svaki sink mark, kad se osusi treba obrusiti
zadnji dio radio stanice sam popunio stirenom:
dok cekam na Eduardove jetkane dijelove za kokpit, nastavio sam sa krilima, presjekao sam ih na sastavne dijelove.
E sad nekoliko pitanja za znalce japanskih zrakoplova:
-U maketi je data opcija spustenih flapsova - kad su krila sklopljena d ali su flapsovi u spustenom polozaju ili normalnom?
- unutrasnjost krila - da li je ostala srebrena, neobojena ili su kod proizvodnje premazali nekiim zastitnim slojem
- donja boja tj trbuha - Hasegawa navodi da je to srebrena, eagles strike navodi svijetlo sivu, a po raznim forumima cak govore o nekoj zelenkastoj. Izgelda da su svi B5N2 bili u pocetku u boji aluminija, a neposredno pred rat kamuflirani.
Unaprijed hvala na odgovorima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Uto Sij 07, 2014 11:15 pm Naslov poruke: Re: B5N2 Kate 1:48 |
|
|
| Airbus89 Napisao/la: | -U maketi je data opcija spustenih flapsova - kad su krila sklopljena d ali su flapsovi u spustenom polozaju ili normalnom?
- unutrasnjost krila - da li je ostala srebrena, neobojena ili su kod proizvodnje premazali nekiim zastitnim slojem
- donja boja tj trbuha - Hasegawa navodi da je to srebrena, eagles strike navodi svijetlo sivu, a po raznim forumima cak govore o nekoj zelenkastoj. Izgelda da su svi B5N2 bili u pocetku u boji aluminija, a neposredno pred rat kamuflirani.
Unaprijed hvala na odgovorima. |
flapsovi su uvuceni
unutrasnjost krila- bezbojni zastitni premaz na metalu
doja strana - IJN grey _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Airbus89
 | | Član od: 02 Velj 2011 | | Poruke: 294 | | Mjesto: Dubrovnik/Bec |
|
Upisano: Uto Sij 07, 2014 11:54 pm Naslov poruke: |
|
|
slider,hvala.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sri Sij 08, 2014 12:05 am Naslov poruke: |
|
|
jorvelkom  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|