Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mislav
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 425 | |
|
Upisano: Ned Pro 01, 2013 9:25 am Naslov poruke: Pz.Kpfw. VI Tiger 1:48 u radu |
|
|
Pozdrav svima...
Evo jedne, nadam se iskreno, brzopotezne makete. A i nakon dugo vremena da se prisjetim kako je to slagati oklop...
AFV Club, 1:48, kasna verzija Tigera. Maketa će biti OOB, s minimalno dorada, s time da sam dokupio i AFV-ove gusjenice da izbjegnem gumene koje idu uz maketu
Sama maketa je izvrsna, do sada nisam naletio niti na najmanji problem. Zimmerit je jako lijepo izveden.
Gusjenice... jako lijepo napravljene ali osjetljive ( pinovi koji bi ih nakon sastavljanja trebali držati zajedno vole pucati ) pa sam odlučio kod montaže gusjenice pojačati žicom. Nakon montaže zabušio sam svaki link s obje strane, ubacio žicu i lagano ju fiksirao CA ljepilom. to je uzelo dosta vremena ali je i rezultat dobar.
Za sada su kompletirane gusjenice, i obojani i washani kotači...
 _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Ned Pro 01, 2013 2:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobra ideja za gusjenice. Moj je nezavršen več par godina, baš zbog ovih gusjenica. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
|
Upisano: Čet Pro 05, 2013 8:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo malo napretka... gusjenice su postavljene, dosta su dobro sjele premda je možda trebalo dodati još po jedan članak na svaku.
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
|
Upisano: Čet Pro 19, 2013 8:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Malo napretka...
Napravio sam nove blatobrane od lima. Nisam pretjerivao s oštećivanjima, jer je ovaj tigar po fotkama bio u dobrom stanju kad je napušten.
Za sada je gotovo i temeljno farbanje, sad slijedi fina dorada.....
¸
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Pet Pro 20, 2013 10:44 am Naslov poruke: |
|
|
Dobar posao za sada.
Reci mi od kojeg si lima radio ove blatobrane. Ja sam pokušao radit od tankoga lima prema uzorku PE sa ranog Tigra, ali je ispalo drljavo jer je lim pretanki aluminij. I svaki blatobran ima trokutasti oslonac sa svake strane.
Nego jesi ovoga po sastavnici bojao? Jel ova smeđao anda trebala bit crvena? Samo nagađam jer nemam sastavnicu pre sobom. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
|
Upisano: Sub Pro 21, 2013 1:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Lim je mesing ( mjed ) od 0,4mm. Toga sam se davno negdje dokopao, prilično me dobro služi za ovakve stvari. Da je malo tanji ( 0,25 ) bilo bi bolje jer je nekad za finije stvari malo pretvrd za raditi.
Na trokutaste oslonce sam zaboravio, možda ih još dodam.
Farbanje - nije 100% po sastavnici. Koristio sam Vallejo Air boje za kasni njemački oklop:
Smeđa: 71.041 Tank brown,
Žuta: 71.025 Dark yellow
Zelena: 71.006 Camouflage light green ( premda mi se ovdje čini da bi ova boja možda trebala biti malo tamnija - možda 71.022 Camouflage green - RLM 82 ) _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|