Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2014 2:44 pm Naslov poruke: Fokker Dr.I 1/48 Eduard M.v.Richthofen |
|
|
Napokon gotov! Nagnjavile su me sajle iako ih je relativno malo za ww1 avion. Vrlo poznati avion, neka vrsta ikone 1. sv. rata. Fokker Dr.I 425/17 kakav je izgledao na dan pogibije Manfreda von Richthofena, poznatijeg kao crveni barun. Maketa se dosta dobro slaže, ali ne savršeno. Mitraljezi su master Model, a pojasevi HGW. Nekoliko sitnih ispravki i dorada u samogradnji, a ostalo je iz kutije. Dekali malo gnjave s nalijeganjem i nisu sasvim točni, pa sam radio ispravke. Figure su resinske dobivene u kompletu s maketom i vrhunski su izrađene. Jedina im je mana što su odlikovanja dana kao PE kolor set, što je prilična besmislica, jer ih je zbog malih dimenzija jako teško postaviti, a ionako ih treba doraditi sa bojom... Pokušat ću napraviti još koju bolju fotku kad uhvatim sunčani dan. Nadam se da vam se sviđa.
|
 |
| viper
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1666 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2014 3:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lijepo izgleda. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1985 | |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2014 3:23 pm Naslov poruke: |
|
|
prva liga, ništa manje se nije ni očekivalo
kad budeš mogao molio bih samo veću fotku samog Manfreda sprijeda i s leđa _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2014 3:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Super je ispao. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Roland
 | | Član od: 11 Kol 2013 | | Poruke: 404 | | Mjesto: Opatija |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2014 3:43 pm Naslov poruke: |
|
|
ODLIČNO!!! barem da je neko gotov za Moson ... _________________ pozdrav ROLAND |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veteran
 | | Član od: 29 Ruj 2010 | | Poruke: 292 | |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2014 5:23 pm Naslov poruke: Fokker Dr I |
|
|
| Big lajk za propeler! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2014 6:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako je lijepo ispao, taman kako treba.
Ovaj natpis sa Manfredovom slikom, jel' to dođe u kutiji ili si sam radio!? _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2014 6:04 pm Naslov poruke: |
|
|
...lijepo, lijepo...u tvom stilu... _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5777 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2014 7:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | ..........Ovaj natpis sa Manfredovom slikom, jel' to dođe u kutiji ili si sam radio!? |
Da isto i mene zanima ,pa nadam se detaljnom odogovoru......kako izradiš ovakve natpise na okviru i ako ih printaš koji printer koristiš??
Fina izrada i jako lipo,steta da su tako male fotke. _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2014 8:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Bit će većih fotki. Ovo sam na brzinu fotkao iz ruke po lošem svjetlu. Natpis sam sam radio, kao i podlogu. Natpis složim malo u Photo shopu, malo u wordu. Naime, bolji je izbor fontova u Wordu, pa onda crnu podlogu sa slikama prebacim u Word i napišem natpis, pa sve printam na Inkjet printeru, samo sa opcijom da printa sa maksimumom, bez štednje boje. Print preprskam sa lakom za fiksiranje. Podloga je debela zlatna folija kakve ima kupiti u Mulleru. Sve izrežem na mjeru i zaljepim sa UHU univerzalnim ljepilom. Slike pilota i odlikovanja se može bez problema naći na netu ili skenirati iz knjige. Hvala na dobrim kritikama. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5777 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2014 8:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | .......Podloga je debela zlatna folija kakve ima kupiti u Mulleru. Sve izrežem na mjeru i zaljepim sa UHU univerzalnim ljepilom. .............. |
E ova folija je bila karika koja mi nedostaje da bi moji natpisi imali bar malo pristojan izgled,tnx!!
Hvala za opširan opis!!  _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zorro
 | | Član od: 30 Tra 2012 | | Poruke: 306 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2014 11:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odlično napravljeno, bravo! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Tra 09, 2014 11:44 pm Naslov poruke: Kvavo, krvavi crveni trokrilac. |
|
|
Poštovani.
Kako se ono kaže: "Nisam aviomehaničar, ali mogu zaviriti."
Svaka čast na hrabroj i "skliskoj" temi te izvrsno napravljenoj maketi. Prikazi pilota i psa su odlični. Samo je trava nekako položena prevaljana, mješovito suha između mlade zelene. Podloga makete je krupna i u duhu vremena koje odražava, elegantna i zanimljiva.
-Kako bi to napisao svaki iskreni "sklapać ljepitelj",maketa trokrilaca je strukturno besprijekorno obrađena, sklopljena i zaljepljena. Nadam se da je pilotska palica u funkcionalnom položaju u odnosu na upravljačke površine: Do kraja naprijed i do kraja lijevo. Nikad mi nije bilo jasno zašto maketari ostavljaju zakrilca (elerone) u krajnjim položajima, Mi koji smo laširali neki zrakoplov to tako nikada ne zavežemo da stoji u kabini. No dobro, to je dio "fovizma" tj. prenaglašavanja te moderne škole maketarstva.
-Crvena boja krvi izgleda na maketi poput prikupljenih ostataka povjesnog izvornog trokrilca u mjerilu M 1:1, koje sam prikupio na internetskoj mreži. Davno je prije rata u nas, objavljena prva približno točna rekonstrukcija nacrtana u bojama u magazinu "Aeroplane monthly", uz samo jednu kolor fotografiju dokaza ostaci platna s križem donjaka krila.
-Ovo je maketa u smanjenom mjerilu, pa sam očekivao neko majstorsko, čak velemajstorsko rješenje vječite dvojbe kad se radi o prevladavajuće žarkim bojama. Posvjetliti ili ne, tonirati nekom drugom bojom ili ne...
-Na preživjelim arte faktima se vidi da su neki križevi nešto neujednačenije prepravljani iz prvobitnih u balkanske (grčke) ravne. Najvjerijatnije oni odozdola koji su teže dostupni za prepravljanje. Taj trokrilac je prvobitno bio tvornički normirano obojen, pa zatim naknadno pocrvenio. Na mjestima nesavršenih premazivanja vide se izvorne prve boje. Svijetlo plava je i danas stabilna i dobro vidljiva, a maslinasto zelena "prugasta" izgleda da je posve posivila. Moguće neki oksidacijski pomak boja. Istini za volju vojnici su najvjerojatnije ponegdje oštetili naknadno nanešenu bijelu derući i odkidajući suvenirno platno s trokrilca.
- Nadam se da svi suci na natjecanjima ne budu ovakvi maksimalni kritičari poput mene.
http://www.fokkerdr1.com/Profiles/Profile_TW13.htm
http://www.fokkerdr1.com/Profiles/Profile_BP11.htm
http://www.fokkerdr1.com/Dr1_425_17.jpg
http://i606.photobucket.com/albums/tt149/gsprouse/FokDr1_477_17.jpg
-Da zaključim riječima smirenog kvartovskog konobara kad vidi da se netko prenapreže: "To je to. -Ne može bolje."
Lijep pozdrav od Dragiše HOMO LUDENSA: Sve 5! _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1513 | |
|
Upisano: Čet Tra 10, 2014 9:30 am Naslov poruke: |
|
|
| Vrlo lijepo, svaka čast. Nadam se da će u Mosonu dobro proći !!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Čet Tra 10, 2014 9:34 am Naslov poruke: |
|
|
Prekrasan. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|