Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5407 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lip 26, 2014 10:54 am Naslov poruke: Mosquito FB. Mk.VI, Tamiya, 1/72 |
|
|
Evo jedna leteća legenda od mene.
Maketa rađena čisto za odmor ,DIK (drito iz kutije) bez puno zezancije ,slaže se praktički sama jedina moja intervencija je što sam dodao par žica u kokpit i spremište stajnog trapa... Boje su MM2 za RAF, prljanje klasika: prišejding, wethering uljima, malo pigmenta i to je to.
Probao sam odraditi ovu bez puno filozofiranja ,i nisam puno provjeravao tehničku točnost,a vi procijenite dalje...
[url=http://postimage.org/][img]http://s24.postimg.org/5fvh64mzp _________________ Poky
Poky: poruka promijenjena dana: Čet Lip 26, 2014 2:20 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1722 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Čet Lip 26, 2014 11:19 am Naslov poruke: |
|
|
Super izgleda jedino što nije Mk. IV već Mk. Vi pa ispravi naslov
Po oznakama ovo je jedan od onih koji su sudjelovali u operaciji Jericho, što ga čini još interesantnijim. A nisi se pohvalio. Baš si skroman!
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1722 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Čet Lip 26, 2014 11:20 am Naslov poruke: |
|
|
| dragan_mig31 Napisao/la: | Mnogo lep moskito.Nije moje podrucje ali svidja mi se kako si ga uradio  |
Kako nije tvoje područje, a Juga ih je imala? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Lip 26, 2014 11:31 am Naslov poruke: |
|
|
| Tomo Napisao/la: | | dragan_mig31 Napisao/la: | Mnogo lep moskito.Nije moje podrucje ali svidja mi se kako si ga uradio  |
ima propeler i repni kotac, a Dragan se ne snalazi s tim.....
inace, Poky, nista to ne valja, precisto, izgleda ko pravi...mozes ti i bolje, daj malo, zaprljaj to....  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Lip 26, 2014 11:48 am Naslov poruke: |
|
|
Odlično! _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Lip 26, 2014 12:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jako dobar Mosquito. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1355 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Čet Lip 26, 2014 1:24 pm Naslov poruke: |
|
|
standardno dobro  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| FilipZG
 | | Član od: 10 Lis 2009 | | Poruke: 387 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lip 26, 2014 1:44 pm Naslov poruke: |
|
|
| Super je! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Čet Lip 26, 2014 2:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala ,fala...
| Citat: | | Po oznakama ovo je jedan od onih koji su sudjelovali u operaciji Jericho, što ga čini još interesantnijim. A nisi se pohvalio. Baš si skroman! |
Mislim da to nije taj, onaj EG-T koji je sudjelovao u akciji je imao regu HX-892 ,a moj ima MM-417. Inaće sam našao dosta oprečnih informacija glede ove mašine koja je dobro dokumentirana fotkama...Neki tvrde da je to nova mašina koja je taman došla u ekadrilu ,pa su je kao najčišću iskoristili za seriju promiđbenih forki ,a da je nakon toga ustupljena nekoj drugoj eskadrili, a drugi tvrde da je to zrakoplov zapovjednika 487th. Sqdn. I.S.Smitha i da je bila u eskadrili od 21.1do 26.4.44 kad ju je on oštećenu od PZOa 26.4. jedva uspio dovući do baze te je nakon toga otpisana....
Pošto je on 18.2. u akciji Jericho letio na mašini EG-R ,a u eskadrili je bio EG-T s drugom regom sve mi je to sumljivo ,i zato sam ga probao raditi više po fotkama ,ne obazirući se na te podatke i Jericho.... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| L 555 BAT
 | | Član od: 20 Lis 2008 | | Poruke: 323 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Čet Lip 26, 2014 5:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | Fala ,fala...
| Citat: | | Po oznakama ovo je jedan od onih koji su sudjelovali u operaciji Jericho, što ga čini još interesantnijim. A nisi se pohvalio. Baš si skroman! |
Mislim da to nije taj, onaj EG-T koji je sudjelovao u akciji je imao regu HX-892 ,a moj ima MM-417. Inaće sam našao dosta oprečnih informacija glede ove mašine koja je dobro dokumentirana fotkama...Neki tvrde da je to nova mašina koja je taman došla u ekadrilu ,pa su je kao najčišću iskoristili za seriju promiđbenih forki ,a da je nakon toga ustupljena nekoj drugoj eskadrili, a drugi tvrde da je to zrakoplov zapovjednika 487th. Sqdn. I.S.Smitha i da je bila u eskadrili od 21.1do 26.4.44 kad ju je on oštećenu od PZOa 26.4. jedva uspio dovući do baze te je nakon toga otpisana....
Pošto je on 18.2. u akciji Jericho letio na mašini EG-R ,a u eskadrili je bio EG-T s drugom regom sve mi je to sumljivo ,i zato sam ga probao raditi više po fotkama ,ne obazirući se na te podatke i Jericho.... |
nešto vezano za oznake;
s desne strane stoji EG*T a s lijeve T*EG;
da li je to ispravno bez obzira na Tamiyin crtež na kutiji, jer recimo na starom boxartu airfixa s lijeve strane stoji EG*T??
http://www.scalemates.com/products/product.php?id=148818 _________________ MAK Reoplan - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Čet Lip 26, 2014 7:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Mnogo dobro!!!  _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pet Lip 27, 2014 1:21 am Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | nešto vezano za oznake;
s desne strane stoji EG*T a s lijeve T*EG;
da li je to ispravno bez obzira na Tamiyin crtež na kutiji, jer recimo na starom boxartu airfixa s lijeve strane stoji EG*T?? |
Evo da te riješim dvojbi
Kao što vidiš Airfix je na tom boxartu "omašio ceo fudbal" i glede oznaka i glede maskirne sheme... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Pet Lip 27, 2014 10:46 am Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | | Tomo Napisao/la: | | dragan_mig31 Napisao/la: | Mnogo lep moskito.Nije moje podrucje ali svidja mi se kako si ga uradio  |
ima propeler i repni kotac, a Dragan se ne snalazi s tim.....
i |
ha ha bas tako.Imam jedan Zlin 242l u steku vec 6-7 godine i jos ga nisam radio bas posto je Propeler  _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|