Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Marder III Ausf.H - Italeri 1:35

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Satić

Član od: 27 Svi 2009
PorukaUpisano: Pon Lis 07, 2013 9:59 am    Naslov poruke: Marder III Ausf.H - Italeri 1:35 Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima !

Nakon gotovo 15 godina provedenih u ormaru čekajući da dođe na red , svjetlo dana ugledala je maketa Marder III Ausf.H od Italerija u omjeru 1:35 . Iako dosta korektna i točna , ipak siromašna detaljima , a pogotovo u unutrašnjosti . U unutrašnjosti su od dijelova bila samo dva sijedala i jedan nosač granata , pa sam odlučio zabaviti se sa izradom unutrašnjosti . Evo nekoliko slika početne faze izrade makete .

Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Pon Lis 07, 2013 10:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ufff, odlicno skrecan motor! Pratim sa zadovoljstvom Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Uto Lis 08, 2013 8:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bastardo Napisao/la:
Ufff, odlicno skrecan motor! Pratim sa zadovoljstvom Very Happy

U stvari...getriba. A Satić k'o Satić...on je iz poznate skrečerske obitelji. Wink
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Sri Lis 09, 2013 6:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Eto, koliko ja znam o "konzervama"... Embarassed Hvala za korekciju Very Happy
Natrag na vrh
Satić

PorukaUpisano: Pet Lis 25, 2013 2:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav !

Da negubim puno vrijeme na pisanje , evo nekoliko slika napretka radova na Marderu III . Ionako kažu da slike govore puno više od riječi ! Very Happy

Satić

PorukaUpisano: Sub Stu 23, 2013 10:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima !
Skrečanje unutrašnjosti sam polako priveo kraju . Ostaje mi još par elemenata za napraviti i onda se mogu polako posvetiti izradi vanjskog dijela makete , te njegovom detaljiranju . U unutrašnjosti sam kako ste mogli vidjeti u samogradnji izradio mjenjačku kutiju i reduktore , transmisijski spoj sa zamašnjakom , sjedala , bocu P.P. aparata , nešto vodova , cijevi , sajlu , ručice itd. Iako se zapravo dobar dio unutrašnjosti uopće neće ni vidjeti , ali je bitno da ja znam da je tu ! Evo par slika napretka . Very Happy

Satić

PorukaUpisano: Uto Sij 21, 2014 2:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima !

Evo mene nakon dužeg vremena sa nekim pomacima na MARDER III Ausf H . Uglavnom završio sam unutrašnjost 99 % i napravio mnoge stvari na vanjskom dijelu , te pripremio određene sitnice . Još uvijek se dvoumim glede sheme bojanja , ali za to još ima malo vremena , a do tada evo nekoliko fotografija napretka na maketi .

Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Sij 21, 2014 7:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ide to tebi Very Happy
Satić

PorukaUpisano: Pon Ožu 03, 2014 8:28 pm    Naslov poruke: BOJANJE Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima !
Meni uvijek najdraži dio pri izradi svake makete definitivno je onaj momenat kada nakon višemjesečnog ljepljenja struganja , brušenja , kitanja , brušenja skrečanja , pa opet kitanja i opet brušenja staviš boju u airbrush i kreneš sa bojanjem . Ovaj sam vikend nakon dužeg vremena s mirom sjeo u svoj kutak i napravio posljednje pripreme , te krenuo sa bojanjem . U nastavku postam nekoliko slika makete na koju je nanešena osnovna boja . Čim se ukaže prilika nastavljam dalje sa nanošenjem kamuflažne sheme . Very Happy
I ovaj puta se ispričavam na presvjetlim i lošim fotografijama , ali nikad mi se neda vaditi fotoaparat , pa uvijek posegnem za mobitelom koji je uvijek tu da ubije tišinu u sitnim noćnim satima koje provodim u radionici .

1. FINALNA FOTKA PRIJE SAMOG BOJANJA :

2. BOJANJE :

[img]http://i1216.photobucket.com/albums/dd380/SaticVK/Marder%20III%20AusfH/20140302_180253_zps4a46f2ab.jp[/img]

Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Uto Ožu 04, 2014 9:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo izgleda super! I skrečanje i bojenje. Jedino nisam siguran da su vatrogasni aparati tada bili crveni.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ožu 04, 2014 10:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično. Very Happy

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Satić

PorukaUpisano: Sub Ožu 22, 2014 10:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vremena je malo , ali ipak se nađe koji minut za maketarenje . U nastavku ću prikazati trenutnu fazu . Vidljivo vam je da sam završio sa kamuflažom , a da mi sada predstoji efektiranje , a to i jeste najteži dio . No, o tome, potome ! Najvažnije je imati viziju i relevantne fotografije , odnosno primjere , ostalo će učiniti iskustvo . Do sljedeće faze veliki pozdrav !

Satić

PorukaUpisano: Pon Tra 14, 2014 7:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav !

Iako sporo i polako , ali sigurno stvari idu svojim tokom . Nakon bojanja usljedilo je chipiranje i detaljiranje , a nakon toga ide PRONTO , pa varijacije na temu i uljevanje duše .Dakle wash , pigmenti , grafit i sve ostalo ! Evo nekoliko slika nakon odrađenog chipinga .

Satić

PorukaUpisano: Ned Svi 04, 2014 10:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav svima !

Evo par novih slika !

Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma