Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5405 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Svi 03, 2014 8:15 pm Naslov poruke: MiG-21bis HRZ, Zvezda, 1/72 |
|
|
Ola!
Evo gotovi su oba ,oba su pala! Dugo mi je trebalo da ih započnem iako sam imao makete praktički odkad ih je Zvezda izbacila... Sada mi je prekipilo i rekoh si bolje da ih završim makar i ofrlje ,neg da stoje u stešu unedogled, sad jel sam bio u pravu il ne vi prosudite...
Znači Zvezdine makete malo sam popravljao panele ,jel ima dosta grešaka (pogotovo na repu, iskopirali su lijevu na desnu stranu iako nisu isti paneli na obje strane trupa...) ,malo izdetaljirao cockpit ,stavio resinske siceve, izradio pitote od igle,stavio malo ožićenja u spremišta stajnih trapova...
Bilo je posla još ,ali nisam htio glavom u zid pa sve prepravljati sve detalje kaj bi trebalo ,pa je tako npr. stajni trap OOB iako bi na njemu bilo dosta posla ,a ostavio sam i neke detalje za koje mi se ćini da se ne isplati gubiti živce na njih u 1/72... Stručnjaci će skužiti. Radio sam naše ratne mašine 106 i 120 jel sam htio imati MIGove iz obje eskadrile iz tog prvog "ratnog" bojenja (ovo sve poslje je ,za mene,"kamilica" ). Boje su MM otprilike sa mojim mješanjima, dekali su Ranecovi ,poslje sam nabacio još malo pigmenta i čipinga ,al nisam ih htio preveč ostarivati. Na kraju mi je sad vjetar pokupio 106icu sa stola tjekom priprema za fotkanje ,pa mi se raspao poklopac kokpita i pitot
Kak su ispali ocijenite vi ,ima tu dosta greškica i nedostataka ,ali gledano u globalu ja sam zadovoljan.
106
120
i zajedno
Toliko od mene još napravim "Zubu" i ja sam gotov s MIGovima  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Sub Svi 03, 2014 8:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobri su. Sviđa mi se bojanje. Samo, jedno glupo pitanje. Zar nisu imali brojeve? _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1985 | |
|
Upisano: Sub Svi 03, 2014 8:44 pm Naslov poruke: |
|
|
tada nisu imali brojeve ispisane na krilima i ispod kabine _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sub Svi 03, 2014 8:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Jesu ali na poklopcima stajnog trapa (mislim glavnog)
I to reko bi da su bili pisani rukom.
Brojevi (na nosu) su se pojavili negdje iza '95 negdje tamo oko onog aeromitinga u Avianu kada je bio izlozen nas MiG-21 i Mi-24
PS: a Bis-evi su A NICE PAIR _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Sub Svi 03, 2014 9:06 pm Naslov poruke: |
|
|
pa da, ali kao što napisah nisu na vidljivim mjestima kako je to danas
Eh da ako se ne varam ovaj snimljeni od ispod je 120 - on je imao obrnutu rondelu na donjaki krila a ti si je postavio po PS-u _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Sub Svi 03, 2014 9:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Zaboravih pohvaliti izradu
ali ratne... nije li boškarin na 120 bio tek od 2000. _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| FilipZG
 | | Član od: 10 Lis 2009 | | Poruke: 387 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Svi 03, 2014 11:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odlični su, svaka čast! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5777 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1878 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Ned Svi 04, 2014 10:49 am Naslov poruke: |
|
|
Mislim da su odlični, posebno nijanse boja i inače farbanje shema ....
Lično me najviše smeta bijeli rub ispod crnog viteza, to pretpostavljam da je stvar u oznakama, ali to mi para uši tj. oči jer nije bilo nikakvog bijelog ruba, a ovo se jako vidi ....
Kažeš 'ratne' mašine, ali kao što je netko primjetio, boškarina nije bilo u ratu (do 1995), pojavio se tek prosinca 1996.
U svakom slučaju - odličan rad, bravo .... i ja se spremam na tako nešto već duže vrijeme ....
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Ned Svi 04, 2014 11:56 am Naslov poruke: |
|
|
oba dobra..krasni _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 854 | |
|
Upisano: Ned Svi 04, 2014 12:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Super su, bravo .
Da, onaj tko je radio dokumentaciju za kalupe je volio opciju ctrl+c/v i mirror u CAD-u.
Ovaj otvor za pres. spremnika su isto krivo pozicionirali, on je blize poklopcu kabine, a ne kao sto je zvezda zamislila na sredini.
Pokloppac radio kompasa vam je isto u radioprozracno zelenoj (ako se ne varam), to jos uvijek mozete obojati ako imate volje.
Mislim da je i 106 imao krivo orijentiranu roundelu na donjaki (opet nisam 100% siguran). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Ned Svi 04, 2014 2:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajmo redom:
| Citat: | ali ratne... nije li boškarin na 120 bio tek od 2000
Kažeš 'ratne' mašine, ali kao što je netko primjetio, boškarina nije bilo u ratu (do 1995), pojavio se tek prosinca 1996. |
Dečki vidim da niste skužili ne predstavljaju ove makete mašine iz ratnog razdoblja ,već se referiran na "ratnu" maskirnu shemu na njima (a koju su i imali za vrijeme rata) ,za razliku od ove četverobojne koju su dobili nakon remonta u Rumunjskoj ili ove "flah" sive koju će imati sada
| Citat: | Eh da ako se ne varam ovaj snimljeni od ispod je 120 - on je imao obrnutu rondelu na donjaki krila a ti si je postavio po PS-u
Mislim da je i 106 imao krivo orijentiranu roundelu na donjaki (opet nisam 100% siguran). |
Rado bih vidio te fotke ,ja nisam ni siguran jel su rondele s donje strane točno pozicionirane ,a za obrnutost još manje ,međutim ja u svojoj kolekciji fotki naših MIGova ,skoro pa nemam fotke sa donje strane ,tak da je sve to upitno, ako imate koju fotku može i na PM...
| Citat: |
Ovaj otvor za pres. spremnika su isto krivo pozicionirali, on je blize poklopcu kabine, a ne kao sto je zvezda zamislila na sredini.
Pokloppac radio kompasa vam je isto u radioprozracno zelenoj (ako se ne varam), to jos uvijek mozete obojati ako imate volje. |
Nažalost Potez nisam toliko u tehnikalijama dotičnih ,pa ako vam nije teško može kakva fotka da mi objasnite di se nalaze ti otvori i poklopci o kojima pričate
| Citat: | | Lično me najviše smeta bijeli rub ispod crnog viteza, to pretpostavljam da je stvar u oznakama, ali to mi para uši tj. oči jer nije bilo nikakvog bijelog ruba, a ovo se jako vidi .... |
Da i mene smeta, naljke su bile na bjelom papiru i nisam taj rub skužio dok ih nisam naljepio, mislio sam ga zabojati ,al sam zaboravio, još se stigne... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1353 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Ned Svi 04, 2014 4:35 pm Naslov poruke: |
|
|
majstorski ko i svaka vasa
volija bi vidit jedan ww2 1/48 iz vase radionice  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 854 | |
|
Upisano: Ned Svi 04, 2014 5:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo,
radio kompas na "Rumunju" i 102
polozaj otvora za presurizaciju i otvora za gorivo na rez
fotka odozdo i shema Ze-Ro za 106 s ovim napomenama
106 je bila na jednom velikom plakatu koji je izdao MORH, na plakatu bi se mogla vidit krivo orijentirana roundela, evo fotke:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Ned Svi 04, 2014 5:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala na objašnjenjima Potez!
Kompas će bit popravljen (btw tih panela na Zvezdinoj maketi uopće nije bilo!), a ovi otvori na hrptu nažalost neće ,prekasno sam skužio to ,jedna od onih "krivih drina" koje mi se nije više dalo prepravljati...
Fala i na fotkama, ovu donju imam ,al ja bome na njoj osim lokacije ništa drugo nisam razaznao  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|