Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Eppur si muove

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Internet linkovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pet Lip 27, 2014 9:14 pm    Naslov poruke: Eppur si muove Citiraj ovaj komentar

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/249420/Default.aspx
dog

Član od: 17 Stu 2006
Mjesto: rijeka
PorukaUpisano: Pet Lip 27, 2014 9:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A ja mislio da su je već izvadili onda kada su je skoro prodali talijanima...i mi smo kao pomorska zemlja.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pet Lip 27, 2014 11:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dog Napisao/la:
A ja mislio da su je već izvadili onda kada su je skoro prodali talijanima...i mi smo kao pomorska zemlja.

Mi nikada nismo bili pomorska zemlja. To je šareno perje koje izvlačimo iz ormara i kitimo se njime kad nam odgovara.
Mi smo oduvijek bili samo zemlja na čijoj je obali i otocima donedavno postojala snažna pomorska tradicija.
Već odavno više nemamo niti to. Prepustili smo upravljanje pomorskim resursima ljudima koji more gledaju 20 dana ljeti na godišnjem odmoru i jedva da znaju plivati. Stara generacija stanovnika Jadranske obale koje su njegovale pomorsku tradiciju polako nestaje a nova se nije nikada stvorila ni odgojila u toj istoj tradiciji. Za to vrijeme polako mic po mic pred našim nosom nestaje ono što se u zadnjih 20 godina nije uništilo ili pokralo, pomorski "stručnjaci" iz Banskih dvora betoniraju obalu, brodogradilišta šalju u stečaj, trgovačku flotu će polako ali sigurno rasprodati grcima i turcima. Pomorci koje još imamo raspršili su se po cijelom svijetu i plove za strance koji znaju cijeniti njihovo znanje a mi ćemo za potrebe ovo malo brodova koliko nam ih ostalo pomorce uvesti sa dalekog istoka.
dog

PorukaUpisano: Sub Lip 28, 2014 12:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Istina...samo nemoj tako oštro jer će i tebe banirati... Laughing
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Lip 28, 2014 10:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dog Napisao/la:
Istina...samo nemoj tako oštro jer će i tebe banirati... Laughing

... ti si korak do . Zlo cekanje

PorukaUpisano: Sub Lip 28, 2014 10:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo daj , unaprijed ti opraštam... Zlo cekanje
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Ned Lip 29, 2014 10:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dog Napisao/la:
Samo daj , unaprijed ti opraštam... Zlo cekanje

.... Zla pusa ...... LOL umire

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Ned Lip 29, 2014 11:53 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ajd se dogovorite, a ne da si mi sad mislimo jel si ga baniral il nisi..... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
von Stuck
Administrator
PorukaUpisano: Ned Lip 29, 2014 1:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slider Napisao/la:
ajd se dogovorite, a ne da si mi sad mislimo jel si ga baniral il nisi..... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

............ Han kad neda popust ............ ( Podmuklo lukavi )
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Internet linkovi Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma