Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 22, 2014 2:37 pm Naslov poruke: Reggiane Re-2002 pitanje |
|
|
Poz! jedna stvar koja me muči u zadnje vrijeme ,dakle opet talijan: Reggiane Re-2002 Ariete, sva literatura koju imam i internet mi dosad nije pomogao u ovoj "enigmi". Naime nigdje se ne spominje da je postojalo više verzija tog lovca-bombardera, iako je nakon kapitulacije italije nastavljena proizvodnja za Njemce.Na slikama se vide razlike ,a najočitija je razlika u kapotažu motora i uvodnicima iznad i spod motora: većina onih koja je proizvedena za Regiu Aeronauticu ima "kraće" kapotaže bez izbočina ,a prototip i većina onih u službi Lufftwafea (dakle nakon kapitulacije italije) ima "duže" i "uže" kapotaže s malim izbočinama za vrhove klipova motora evo fotke:
možda se na ovim profilima vidi bolje ta razlika iako je ovaj gornji aparat zapravo prototip s malo drgačijim sustavom ispuha...
Sword models je upravo izbacio maketu Re-2002 s tim izbočenjima na kapotažu kao "Ultima Serie" ,bez obzira šta napišem u google ne izbacuje mi nikakve konkretne podatke.
BTW imam doma i Swordovu novu maketu bez tih izbočina i staru Supermodelovu s tim izbočinama i razlika je povelika i u obliku i promjeru i propelerima...
Dakle ima li tko kakvu informaciju više il precizan teh. crtež jedne i druge verzije.... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Pon Pro 22, 2014 10:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Mislim da je na forumu bilo vec rijeci o ovoj tematici kad je netko radeci maketu naisao na slican problem.
Probaj malo proguglati forum. Bilo je prije cca 4-5 god, cini mi se. Tipkam s moba pa mi je malo teze pretrazivati pi forumu. _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Uto Pro 23, 2014 10:25 am Naslov poruke: |
|
|
Nisam ništa iskopao.... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Uto Pro 23, 2014 10:45 am Naslov poruke: |
|
|
ma daj, pretvoril si se u rivet kauntera...ubijas zabavu...zalijepi, oboji i shejdaj, washaj, chipaj...koga briga za cowling??? i to jos talijan?? halo????  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Pro 23, 2014 11:34 am Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | ma daj, pretvoril si se u rivet kauntera...ubijas zabavu...zalijepi, oboji i shejdaj, washaj, chipaj...koga briga za cowling??? i to jos talijan?? halo????  |
 _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Uto Pro 23, 2014 12:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Ah baš si mi sad Slajo ubio raspoloženje, mislio sam da ćeš baš ti imati kakve informacije kao stari znalac opskurne tehnike ,al vidim ne cijeniš talijanske pokušaju aeroinžinjeringa  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Uto Pro 23, 2014 12:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | Ah baš si mi sad Slajo ubio raspoloženje, mislio sam da ćeš baš ti imati kakve informacije kao stari znalac opskurne tehnike ,al vidim ne cijeniš talijanske pokušaju aeroinžinjeringa  | nije da nisam imal....voda odnijela...nemam vise nist
talijanski avioni?? isto ko i auti...ko je imal stojadina zna o cemu pricam
ma ja samo malo kurim, ja cak vise nisam ni maketar.....ali kurim sa strane  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Uto Pro 23, 2014 1:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo da odgovorim sam sebi:
Radi se ipak o: "Ultima seria con motore abbassato"... E sad što to znaći ,meni translator izbacuje "spušteni motor"?! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Uto Pro 23, 2014 8:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala hornet ovaj drugi link mi je puno pomogao ,napokon imam teh crtež gdje su obje verzije usporedno! _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| _Hobby M_
| | Član od: 01 Lip 2011 | | Poruke: 198 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 05, 2015 3:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Poky, kasnim s odgovorom, jer sam pretraživao po svojoj dokumentaciji podatke o Re.2002 i ovo bi trebao biti definitivni popis svih verzija tog aviona:
1. prvi prototip MM454 s produženim prstenom motora s izbočenjima i dugačkim ostakljenjem poklopca kabine i hrbata u stilu Re.2000
2. prvi serijski MM7309 s nešto drukčijim škrgama u odnosu na kasnije avione i poklopcem kabine s Re.2000 ali bez ostakljenog hrpta
3. serijski iz prve serije s glatkim poklopcem motora
4. serijski iz druge serije s izbočenjima na poklopcu motora
5. Re.2002bis s krilom od Re.2005 i izbočenjima na poklopcu motora
6. Re.2002 Silurante - torpedni s glatkim prstenom motora i dužim ulazom za zrak s doljnje strane
7. Re.2002 Tuffatore 1 - modifikacija prve serije u obrušavajući bombarder
8. Re 2002 Tuffatore 2 - modifikacija druge serije u obrušavajući bombarder
9. Re 2002 s motorom DB601 - MM539
Pozdrav,
Marko |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pon Sij 05, 2015 3:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala Šole imaš kakve slike za ove Truffatore? Odnosno o kakvi mse modifikacijama radi? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Pon Sij 05, 2015 11:41 pm Naslov poruke: |
|
|
hm - ono što ja nađoh
MM454 je prvi prototip
MM539 je valjda drugi (jedini koji je imao ugrađen DB.601, zbog manjka motora (prebačeni na Mc.202)) a ponegdje piše i da je samo taj modificiran u "bis" varijantu (krila Re.2005) i navodno kao takav imao samo jedan let 12.07.'43. nakon kojeg su vračena standardna krila, drugi izvori za bis navode MM 7327, što je po meni logičnije (modifikacija se radila na nekom od standardno proizvedenih)
Prva serija MM7309 – MM7408
Druga serija MM97901 – MM97960
e sad najčešća cifra o broju proizvedenih je između 250-265 kom - pa u tom slučaju nedostaje 100-tinjak serijskih brojeva međutim također se navodi da je veći broj proizvedenih ali još ne sastavljenih uništen u savezničkom bombardiranju tvornice.
za truffatore sam našao samo da je postojala eskadrila s takvim imenom
za silurante - valjda modifikacija za nošenje torpeda (opet navodno samo 1 kom)
foto s www.ww2aircraft.net
ovo na fotki ispod bi mogla biti i bomba vidi prvi profil na ovoj stranici. Na toj stranici se također navodi 18 dive-bombera, 1 torpedo, 1 DB.601 _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| _Hobby M_
| | Član od: 01 Lip 2011 | | Poruke: 198 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Sij 06, 2015 3:48 am Naslov poruke: |
|
|
Poky, nemam konkretnu sliku, nego samo popis MM-ova aviona koji su modificirani. Modifikacije su uključivale ojačanje unutarnje strukture i neke promjene rezervoara za gorivo, dakle ništa vidljivo izvana.
Poky i Hornet, imate "r" viška. Tuffatore, ne Truffatore, je općenito talijanski naziv za obrušavajući bombarder, tako da je normalno da je eskadrila te namjene imala tu riječ u svom nazivu.
Hornet, ovo iza je doista torpedni Re.2002 (ako se pogleda bolje, vide se elise na torpedu), dok je ovo na linku u profilu avion s bombom.
Što se tiče ovog prvog serijskog RE.2002, slažem se s Hornetom da je to svojevrsni drugi prototip jer se razlikovao od ostatka serije.
Za Re.2002 s DB.601 nema fotografije i sumnjam da je to vezano uz C.202 jer je ovaj avion nastao kasnije, kada su Talijani već razvijali lovce serije 5.
Taj avion nije vezan uz ovaj s krilom od Re.2005 jer se na fotografijama vidi da je krilo ugrađeno na standardni Re.2002 s užim prstenom i izbočinama iznad glava cilindara. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|