Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

BR.52 Kriegslokomotive Trumpeter 1/35

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
spatz

Član od: 25 Jul 2012
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Čet Jul 10, 2014 2:27 pm    Naslov poruke: BR.52 Kriegslokomotive Trumpeter 1/35 Citiraj ovaj komentar

P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Čet Jul 10, 2014 2:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Interesantno i poveliko, vidim.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
mpuky1

Član od: 08 Velj 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Jul 10, 2014 2:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super je. Hoće li biti koji Pero ložač na njemu ?
spatz

PorukaUpisano: Čet Jul 10, 2014 3:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bez Pere ložača ništa Wink Naravno samo ga trebam odraditi i još kojeg u kabini.Ovo je samo jedan deo slagalice zvana diorama.Spremam i morzer Karl-a isto od trumpeter-a sa još par vagona ali otom potom.De je poveliko poveliko je nisam merio ali mislim da ima preko 60 cm u dužini!
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Jul 11, 2014 10:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uf ovo ne smije vidjeti moj mali odmah ću morat slagati i ja jednoga Very Happy Very Happy
Koliko je dugo to čudo sklopljeno?
dragisa1956

Član od: 01 Lis 2009
PorukaUpisano: Sub Jul 12, 2014 2:47 am    Naslov poruke: Velika maketa popularne lokomotive. Citiraj ovaj komentar

Poštovani.
Dojmljiva maketa, uredno "uklopljena i ljepljena". Ne znam da li je boja bila ovako svijetla, ali ako imate provjerena podatke možda ste se uradili "ko-mi-fo". Samo nekako djeluje prazno bez velikog truda u postarivanju i recimo patiniranju zaprljanjem. Potražite Eduardove magazine na internetu, pa nešto primjenite na maketi ako imate vremena i mogućnosti.

http://www.militarymodelling.com/news/article/history-of-the-br-52-locomotive/3326/

http://www.malezeljeznice.net/forum/index.php?threads/nevjerojatno-br-52-krieg-loko-u-1-6-mjerilu.235/

Lijep pozdrav, Dragiša.

PorukaUpisano: Čet Jul 17, 2014 12:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sto se tice vremena trebalo mi je cetiri nedelje da je sastavim i ofarba.Sto se boje tice radjeno je po sastavnici narocito zuta koja mi je vise licila na mustard yellow za panzere.Video sam slike hvala veliko za upute,a vedering sam se plasio da ne preteram ,a kako mi je to obicaj ovde sam vodio racuna.
dragisa1956

Član od: 01 Lis 2009
PorukaUpisano: Čet Jul 17, 2014 1:18 am    Naslov poruke: Već mašina fućka... Citiraj ovaj komentar

Poštovani.
Svaka čast na velikom trošku i lijepom trudu. Povremeno pomalo sitničavo pokušavam pomoći kritikom pa "promašim ceo fudbal". Točno, postoje različiti pristupi završavanja makete. U muzejima su svi izlošci dotjerani, a nakon vožnje od dana ili više počinje zaprljanje. Povremeno se pere i čisti svaki stroj i vozilo itd.
Listam "Eduardov" magazin kao i druge magazine na temu maketarenja i maštam, ponekad i o ratnim lokomotivama.

http://www.eduard.com/info-eduard/

https://www.facebook.com/ModelarMagazine?ref=profile

Zgodna zaprljanja:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=706708712698388&set=a.642107042491889.1073741828.100000777982951&type=1&theater

Lijep pozdrav, Dragiša.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Jul 17, 2014 8:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Impresivna maketa. Moj je dojam da je zaprljanje stvarno neprimjetno i da bi ga trebalo dodati kako bi maketa bila bliža stvarnosti. Tako velika maketa mora ostavljati dojam da je stvarno od metala a ne od plastike, a to se može postići sa malo truda i mašte. Također mora izgledati kao da je već neko vrijeme u uporabi tako da se na nekim dijelovima vidi da se okreću ili pomiču. Kako kaže Dragiša, progooglaj malo po web stranicama, naći ćeš bezbroj primjera i pokušaj ući u sljedeću fazu i nešto improvizirati jer maketa naprosto vapi za doradom takve vrste.
Kad se radi o zaprljanju jednolično obojanih površina, moje je iskustvo vrlo pozitivno sa uljanim bojama koje možeš nabaviti u "art" prodavaonicama. Naneseš kistom par točkica guste uljane boje (npr. plava, smeđa i zelena), i onda ih razmažeš npr. štapićem za uši da se rašire jednoliko po površini. Time dobiješ da se pojedini dijelovi inače jednolike površine razlikuju u nijansama što fenomenalno podiže dojam cijele makete. Kod teških vozila kao što je lokomotiva dodam tankim kistom malo razrijeđene crne sjajne boje oko ležajeva gdje se vrte neke osovine (a na lokomotivi to su npr. ležajevi osovine kotača) pa to onda izgleda kao da je taj dio zamašćen, a slični efekti mogu se dodavati na puno mjesta. Naprosto odam oduška mašti.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
spatz

PorukaUpisano: Pon Kol 04, 2014 6:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zahvaljujem se na savetima velikanima maketarstva narocito gosn-u dragisi i gosn-u frki koji je jedan od krivaca sto sam davne 89. sa nepunih deset godina usao u svet maketarsva i do danas me ta strast drzi koja polako prelazi i na podmladak u mojoj porodici!!!Izvrsne ste mi savete dali maketa naravno nije zavrsena jer ona traba da bude deo jedne vece diorame u kojoj ce biti i gerat 041/040 karl gde cu tada primeniti vase bez rezevne savete jos jedno velika hvala!!!!!! I stvarno imam veliku zelju jednog dana ako je to moguce i licno upoznati vas gosn. frka. naravno ne zelim izostaviti i vas gosn dragisa. U zdravlje
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma