Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| TISO
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 340 | | Mjesto: Kujnce vojvodina Štajerska |
|
Upisano: Ned Svi 27, 2012 3:28 pm Naslov poruke: Boeing-Stearman Kaydet u YU |
|
|
E pa pošto sam nabavio Revellovu maketu pa ne bih radio žutog amera ima li kakvih fotografija za ove u avione u Jugi?
Usput maketa je stari Revell (na krilu je odštampana godina 1982) ali je jeko dobra ako izuzmete da u kokpitu nema ništa osim dve figure pilota. Paneli i netne po trupu su podignute ali su jako fini a na krilima urezani (možda malo preširoko ali izgleda OK). Simulacija platna na krilima, repu i trupu je odlična (sem par ejector markinga koji se lako odstrane).
Ovde je jedan napravljen sa skreč kokpitom i dorađenim motorom (nije dirao panele):
http://www.modellversium.de/galerie/9-flugzeuge-ww2/9652-boeing-stearman-n2s-2-kaydet-revell.html _________________ The most important fluids in aviation are coffe and beer. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pon Svi 28, 2012 6:57 am Naslov poruke: |
|
|
Vladin mail će ti se isplatiti, vjeruj mi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TISO
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 340 | | Mjesto: Kujnce vojvodina Štajerska |
|
Upisano: Pon Svi 28, 2012 6:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala dr.Vlado, dobio sam oba maila. Odlične fotke.
Usput koje motore imaju ovi naši. Izduvni sistem nike ko na maketi. _________________ The most important fluids in aviation are coffe and beer. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
|
Upisano: Pon Svi 28, 2012 7:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| Motori su bili standardni, samo su izduvnici promijenjeni radi onih uredjaja za prskanje kemikalija. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 29, 2012 4:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Zanima me je li u Jugoslaviji bilo Kaydeta dvosjeda ili su svi bili jednosjedi namjenjeni za zaprašivanje? Do sada sam našao samo jednu sliku dvosjeda u Yu ali taj nije imao Yu oznake već američke _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
|
Upisano: Uto Svi 29, 2012 8:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Nakon upotrebe kao avioni za zaprasivanje u zemljoradnji, Stearmani su dati raznim aeroklubovima, pa je npr. YU-BAI završio u AK Sarajevo, gdje je vraćen u dvosjeda, obojen crnom bojom i korišten za snimanje filmova…
Isto tako su i prilikom snimanja Filma „Partizanska eskadrila“ Stearmani letjeli kao dvosjedi…
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1722 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pet Stu 14, 2014 6:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Dižem ovu staru temu radi nove fotke. Nek sve bude na jednom mjestu umjesto da otvaram novu.
Bio sam za vikend na Brijunima, pa sam posjetio i Titov muzej. Muzej je svojevrsna vremenska kapsula, jer je sve identično kao u 80-tim kad je i otvoren.Malo me socrealistički ugođaj vratio u djetinjstvo, samo što nisam morao biti obučen u pionirsko, ali mi je za oko zapela ova fotka koja me nije zanimala kad me učiteljica u osnovnoj školi tamo vodila.
Tito kraj Stearmana YU-AET, a mislim da je iza njega YU-AER, ali nisam siguran.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1513 | |
|
Upisano: Uto Stu 18, 2014 1:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lijepo piše na gornjem krilu: YU-AET! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1986 | |
|
Upisano: Uto Stu 18, 2014 7:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tomo Napisao/la: | ...
Tito kraj Stearmana YU-AET, a mislim da je iza njega YU-AER, ali nisam siguran. |
| frka Napisao/la: | | Lijepo piše na gornjem krilu: YU-AET! |
koliko je uopće bilo tih stearmana u YU _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Pierre
 | | Član od: 12 Stu 2008 | | Poruke: 338 | |
|
Upisano: Uto Stu 18, 2014 11:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Navodno osam :
YU-AER PT-17 75-347 uništen 05.09.1955.
YU-AES PT-17 uništen 05.05.1957
YU-AET PT-17 75-2076 80% oštećen 26.06.1951
YU-AEU PT-17 uništen 04.07.1957
YU-AEW PT-17
YU-BAC PT-17
YU-BAD PT-17 Muzej Surčin
YU-BAI PT-17 Muzej Surčin
Nek me netko ispravi ako griješim ...
| hornet Napisao/la: | | Tomo Napisao/la: | ...
Tito kraj Stearmana YU-AET, a mislim da je iza njega YU-AER, ali nisam siguran. |
| frka Napisao/la: | | Lijepo piše na gornjem krilu: YU-AET! |
koliko je uopće bilo tih stearmana u YU |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|