Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| ben-66
 | | Član od: 25 Pro 2010 | | Poruke: 17 | | Mjesto: slavonski brod |
|
Upisano: Ned Sij 11, 2015 5:22 pm Naslov poruke: Kupujem trafo za Proxxon |
|
|
| Kupujem trafo za Proxxon maketarsku buslicu ....Moze i polovan ako netko ima ..Busilica je jacine 100 W ,radnog napona od 12-18 V ,ne znam amperazu sto jaca to bolja ...Ponude mogu na PP ili na mob 091 9710957 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Ned Sij 11, 2015 5:26 pm Naslov poruke: Re: Kupujem trafo za Proxxon |
|
|
| ben-66 Napisao/la: | | Kupujem trafo za Proxxon maketarsku buslicu ....Moze i polovan ako netko ima ..Busilica je jacine 100 W ,radnog napona od 12-18 V ,ne znam amperazu sto jaca to bolja ...Ponude mogu na PP ili na mob 091 9710957 |
P= UxI
I = P/U
znaci na 18 V - min5,5 A
na 12 V - min 8,5 A _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ben-66
|
Upisano: Pon Sij 12, 2015 10:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala Slider ,,,Vidim da se razumijes u elektroniku pa bih te htio pitati ,,,,posto znas i sam da je recesija ,pa mi je kupovina novog trafoa skupa ,imas li ideju od cega bih mozda mogao iskoristiti trafo ,Mislio sam se posluziti punjacem za akumulatore ,,onaj od 12 V ,ili je mozda pametnije ,,samo ne znam koliko bi trpio opterecnja ,,,uzeti napajanje od kompa pa prikopcati na izlaze koji bi mi otprilike odgovarali ...Hvala na odgovoru !! Pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Uto Sij 13, 2015 9:11 am Naslov poruke: |
|
|
| ben-66 Napisao/la: | Hvala Slider ,,,Vidim da se razumijes u elektroniku pa bih te htio pitati ,,,,posto znas i sam da je recesija ,pa mi je kupovina novog trafoa skupa ,imas li ideju od cega bih mozda mogao iskoristiti trafo ,Mislio sam se posluziti punjacem za akumulatore ,,onaj od 12 V ,ili je mozda pametnije ,,samo ne znam koliko bi trpio opterecnja ,,,uzeti napajanje od kompa pa prikopcati na izlaze koji bi mi otprilike odgovarali ...Hvala na odgovoru !! Pozz |
komp zaboravi....to su male snage ...
punjac je mozda ok, treba vidit kolko ampera trpi i to bi bilo to- ne bi smio riknut nikako, al pregledaj kaj sve pise na mjemu
poanta je da sekundarni namot trafca mora bit od debele zice koja trpi tu amperazu...jos je u igri povrsina presjeka limova i jos par stvari da ne kompliciram al to te ne treba zabrinjavat ( samo objasnjava zakaj mali trafo nije dobar ) _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ben-66
|
Upisano: Uto Sij 13, 2015 9:44 am Naslov poruke: |
|
|
| Ok Slider ,,hvala puno na odgovoru ,,,Valjda cu nesto iskemijati !!Pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|