Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sri Tra 15, 2015 5:25 pm Naslov poruke: Knjiga o Messerima 109 Kraljevine Jugoslavije |
|
|
Poštovane kolege, 80-tih prošlog stoljeća su u Jugoslaviji na ćirilici izašle dvije knjižice, 100-njak stranica, A4 format. Jedna je bila o partizanskim Spitovima (odlična je i imam je doma). Druga je bila o Messerima 109 Kraljevine Jugoslavije. Sjeća li se netko ovoga izdanja o Messerima, kako se zove, kakve je kvalitete...bilo koja informacija jer mi je tema zanimljiva. Koliko se sjećam na koricama je bio Messer u crno-bijelom izdanju.
Hvala svakako. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Čet Tra 16, 2015 10:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako mislimo na isto, to nije bila knjiga već reprint tehničkog upustva za Bf-109E.
A knjige o Spitfireima se ne sjećam osim ako se ne radi o knjizi Aleksandra Kole "Spitfire", ali ona je izašla u 90-tima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Pet Tra 17, 2015 5:46 am Naslov poruke: |
|
|
Pretpostavljam da je to - to, hvala Tomo. Je, Spit je iz 90-tih u pravu si, čini mi se neobično kvalitetno izdanje o partizanskim spitovima.
Ima li bilo kakvo izdanje o VVKJ Me-109 a da vrijedi; profili, boje... Zanimljivi su mi zeleni Messeri i Hurricanei. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Pierre
 | | Član od: 12 Stu 2008 | | Poruke: 338 | |
|
Upisano: Pet Tra 17, 2015 10:00 am Naslov poruke: |
|
|
| Bilo je u YUVAM / Aeroplan ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pet Tra 17, 2015 10:26 am Naslov poruke: |
|
|
Kao što reče Pierre, u Yuvam BIltenu/aeroplanu su obrađeni messeri dosta dobro. A i onaj jedan Hurricane kojeg su talijani zarobili. Mislim da nema nikakvih novih saznanja glede nijansa odonda.
U Osprejici "Croatia Aces of WWII" su dva profila kraljevskih emila na kojima su letjeli hrvatski piloti (Galić i Stipčić od kojih ovaj potonji ima i jednu pobjedu u Aprilskom ratu)
Ali zeleni Hurricanei..... MIslim da je to samo špekulacija. Bar ja ne znam za foto dokaz, a ostaci svih zarobljenih/uništenih Hurricanea iz Aprilskog rata pokazuju maskirnu shemu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Pet Tra 17, 2015 1:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Yuvam imao, posudio, dobio noge Od tada malo više pazim.
Osprey također imam.
Uglavnom imam sve vrijedno spomena ikad izašlo o letjelicama na ovim prostorima, samo volim imat na jednom mjestu ko knjigu (kompilaciju) pa rekoh sebi - ajmo pokušat...
Za zelenog Hurrya slušam vas ostale. Nema - nema. Dobri su i maskirni, naletiće šta i o njima prije ili kasnije. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|