Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Revell US Legends - P-47D Thunderbolt "Ole cock III&quo

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
PergerCRO

Član od: 13 Sij 2015
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Svi 02, 2015 8:38 pm    Naslov poruke: Revell US Legends - P-47D Thunderbolt "Ole cock III&quo Citiraj ovaj komentar

Evo da i ja predstavim svoju prvu završenu maketu Smile Naime radi se o avionu P-47D "Ole cock III" iz Revell-ovog seta U.S. Legends: 8th Air force (No. 05794). Točne oznake decala i sheme bojanja bi trebale biti - P-47D-30-RA: 42-28382 ‘Ole Cock III’ Major Donavon Smith, 61st FS / 56th FG, ‘44.

Eto krenuo sam u ovo kao pravi početnik i putem napravio milijun grešaka i propusta. Ipak kako mi je ovo prva maketa ponosan sam na sebe Smile

Maketa je bojana sa Revell akrilnim bojama (dark green, medium grey, aluminium, white i yellow) i dvije enamel boje (red i black - prva greška neznalice Razz ). Druga greška koju sam napravio je bila da nisam akrilne boje razrijedio ni malo, a kužim da sam mogao. Bojao sam običnim kistovima i to nekim najobičnijim po 10 kn set. Podsjetnik da za druge makete kupim bolje kisteve. Četvrta greška koju sam napravio je da nisam pokitao spojeve tako da su vidljivi. Za sada još maketu nisam lakirao jer su me savjetovali da ne bi trebao koristiti sjajni lak, a samo takav imam.

Eto još jednom ponavljam da sam jako sretan i ponosan iako je maketa vjerojatno među najlošijima na forumu Very Happy Jedva čekam nove projekte.

A sad udrite!

I za kraj jedna izložbena (nemam drugo mjesto za staviti Razz )

http://modelling-gp.weebly.com/
https://www.facebook.com/gpmodels87
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sub Svi 02, 2015 10:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I sad naprid sa iducom maketom na kojoj sve ovo sto si nabrojao da nisi napravi ti sad napravi,a ovo sto znas da si zeznio nemoj ponoviti i vec ce biti bolja, a ona iduca treca i cetvrta i peta ce bit jos bolje.
Samo praksa i volja i sve ce to doci na svoje.
Kad pituras kistovim moras boju nanositi u vise slojeva razrijeđenih dovoljno da ne ostaje predebeli nanos boje ni tragovi pinela.
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Dodo

Član od: 15 Tra 2015
PorukaUpisano: Sub Svi 02, 2015 11:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kad naucimo prve korake, hodamo, kad naucimo prve rijeci, pricamo, tako i sa maketama, kad slozimo prvo maketu, svaku drugu usavrsavamo i ispravljamo greske iz prethodne. jednog dana kad usavrsis sve tehnike, i kad pogledas ovaj avioncic, divit ce se sam sebi kakav napredak steknes vremenom i voljom. zato se netreba sramiti prvih maketa, one su nam uvid da iz dobroga mozemo jos bolje Smile bravo za maketu
jastreb11

Član od: 24 Ožu 2015
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Ned Svi 03, 2015 8:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo ti slaži nove modele. Svaki će biti bolji od predhodnog.

Evo i ja nakon pattona počinjem sklapati F4U1D u 1:48 mjerilu, pa tko zna kakav će biti rezultat tog izleta u avione.
Natrag na vrh
u-boat

Član od: 30 Jul 2010
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Pon Svi 04, 2015 9:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve je to dobro Wink

Samo naprijed Salutiranje Very Happy

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Svi 04, 2015 9:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Neka ga! Drago mi je da si ti zadovoljan svojom prvom, na idućoj ispravi greške koje si uoćio na ovoj i već će bit bolje ,ti si za razliku od moje prve barem obojao maketu ,ja sam ljepio dekale na plastiku Very Happy Very Happy Very Happy .
Moj savjet: idući put kad radiš ove crno-bjele pruge ("invasion stripes"/"D-day stripes")ili bilo kakve rave crte s "oštrim" rubom između boja probaj maskirati rubove između boja sa običnom žutom soboslikarskom "pik trakom" i već će ti to dosta dić maketu...
viper

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Pon Svi 04, 2015 9:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo naprijed, svaki slijedeći će biti bolji
Natrag na vrh
PergerCRO

Član od: 13 Sij 2015
PorukaUpisano: Pon Svi 04, 2015 9:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hehe, ma najgore je kaj i jesam koristio tu traku, ali nikako da skontam kako to onda obojati da bude ravno, jer mi uvijek nekako "procuri" ispod ruba trake Sad

http://modelling-gp.weebly.com/
https://www.facebook.com/gpmodels87
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Dodo

Član od: 15 Tra 2015
PorukaUpisano: Uto Svi 05, 2015 9:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

probaj traku ubuduce priljepit na podlogu da ti je cim vise ravnija, i kad obojas cekaj da se boja do kraja osusi, ako treba i sljedeci dan, tek onda skidaj. meni se znalo desit ako je boja previse razrijedena svejedno se negdje provuce ispod trake i ista stvar se desi, neravna linija na kraju...
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma