Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Kurfurst
 | | Član od: 28 Pro 2014 | | Poruke: 571 | | Mjesto: Split-Kamen |
|
Upisano: Čet Jul 16, 2015 11:41 am Naslov poruke: Prijedlog za uploading slika |
|
|
U redu, pretpostavljam da je mnogim ljudima ovo palo na pamet i nadam se da postoji razuman razlog zašto ovo već nije napravljeno u 10 godina postojanja foruma...
Kao što dobro znate, kad naiđete na neki stari (i vjerojatno zanimljiv) topic, npr. iz 2005.,2006., itd... najvjerojatnije ćete "poljubiti vrata" što se tiče slika. Što je prava šteta kad netko stavlja fotke maketa ili neke rijetke fotografije (pogotovo na podforumu 41-45!). Tih slika ili nema ili su izbrisane, ne bih znao, pa se onda vidi onaj omraženi "click and discover imageshack" i sl.
Dakle, moj prijedlog je da se stvori na ovom forumu neki vlastiti, "indigenous" server za slike kako bi na svim topicima bile slike, pa i na onim najstarijima!
Primjera radi, Modelling Madness postoji već 20 godina te su i najstarije slike, makar loše i smiješnih boja, još uvijek tamo.
To je moj skroman prijedlog, ne čini se težak sa ostvariti, ispričavam se ako sam u krivu. _________________ U radu: brate svaśta
U maketarstvu nije bitno čime si to napravio nego kako to izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Jul 16, 2015 11:48 am Naslov poruke: Re: Prijedlog za uploading slika |
|
|
| Kurfurst Napisao/la: |
Dakle, moj prijedlog je da se stvori na ovom forumu neki vlastiti, "indigenous" server za slike kako bi na svim topicima bile slike, pa i na onim najstarijima!
Primjera radi, Modelling Madness postoji već 20 godina te su i najstarije slike, makar loše i smiješnih boja, još uvijek tamo.
To je moj skroman prijedlog, ne čini se težak sa ostvariti, ispričavam se ako sam u krivu. |
Nisi predložio najvažniju stvar. Tko bi to sve trebao financirati!?  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PergerCRO
 | | Član od: 13 Sij 2015 | | Poruke: 672 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 16, 2015 12:04 pm Naslov poruke: |
|
|
To je dobra ideja, tako bi se stvarno slike zadržale puno duži period, jer ovi servisi za ipload slika brišu slike nakon određenog perioda. E sad problem je što je to trošak, treba plaćati i hosting servera i ostalo. Pojedinačno riješenje je da recimo koristitie picasa web album
https://picasaweb.google.com/
Treba samo imati google račun.
Evo moja slika iz 2007 godine, stoji ko nova
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kurfurst
|
Upisano: Čet Jul 16, 2015 12:20 pm Naslov poruke: Re: Prijedlog za uploading slika |
|
|
| Boris G. Napisao/la: |
Nisi predložio najvažniju stvar. Tko bi to sve trebao financirati!?  |
Ke i za to treba novac? Ja sam vam kao i Tesla, potpuno nesposoban kad se radi o upravljanju zelenim papirićima.
Ali stvarno šteta, npr. čitam ja temu o NDH štukama i onda netko posta fotografiju i svi svr****ju kako je dobra slika, a ja ostanem kao tutleša jer je od posta prošlo dobrih 7-8 g. te slike naravno nema. _________________ U radu: brate svaśta
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kurfurst
|
Upisano: Čet Jul 16, 2015 12:24 pm Naslov poruke: |
|
|
A što se tiče financiranja, otvorit ćemo tajnu tvornicu maketa koje će bit bolje od Kittyhawka i Tamiye zajedno...  _________________ U radu: brate svaśta
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Jul 16, 2015 1:22 pm Naslov poruke: Re: Prijedlog za uploading slika |
|
|
| Kurfurst Napisao/la: |
Ali stvarno šteta, npr. čitam ja temu o NDH štukama i onda netko posta fotografiju i svi svr****ju kako je dobra slika, a ja ostanem kao tutleša jer je od posta prošlo dobrih 7-8 g. te slike naravno nema. |
Ništa nije besplatno pa čak i ono što se nudi kao besplatno ima također svoju cijenu.
Misliš da je ovaj forum besplatan?
Tebi i meni jest, ali iza svakog ovakvog foruma stoje ljudi koji iz entuzijazma i ljubavi izdvajaju neke novce iz svog džepa da bi sve ovo 'delalo'. I takvo nešto treba cijeniti i poštovati i ne treba tražiti "kruha svr' pogače" što bi rekao naš narod.
Što se fotki tiče, sve te fotke koje se kao nalaze na forumu su u stvari stavljene na privatne accounte onih koji ih postavljaju, na forumu je samo link do njih. Čak i besplatni servisi za postavljanje fotografija imaju neke uvjete, a jedan od njih je najčešće količina fotografija koje možeš besplatno postaviti. Ako netko postavi više fotografija nego mu je dozvoljeni besplatni prostor, da bi stavio nove fotke mora izbrisati neke stare.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kurfurst
|
Upisano: Čet Jul 16, 2015 1:44 pm Naslov poruke: |
|
|
A tako...Hvala na pojašnjenju... _________________ U radu: brate svaśta
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1986 | |
|
Upisano: Čet Jul 16, 2015 1:56 pm Naslov poruke: Re: Prijedlog za uploading slika |
|
|
| Kurfurst Napisao/la: | ...
Ali stvarno šteta, npr. čitam ja temu o NDH štukama i onda netko posta fotografiju i svi svr****ju kako je dobra slika, a ja ostanem kao tutleša jer je od posta prošlo dobrih 7-8 g. te slike naravno nema. |
Da ti bude lakše fotke NDH štuke još nitko nije vidio, postoje fotke njemačkih koje su bile bazirane na tlu NDH.
Najbliže NDH fotki je ona koja se i dalje vidi na jednoj od tema, a koju je postao prelude, gdje se na repu vidi neka mrlja koja može biti svašta pa i šahovnica.
Druga fotka pak nije fotka već profil i dekali od Aeromastera ali predstavlja legionarsku štuku za koju također nitko nije vidio fotku.
Što se tiće postanja fotki to je na žalost tako kako je. Prije nekoliko godina upravo se za imageshack govorilo da je najsigurnije.
Sadašnje stanje je takvo kakvo je. Bilo je savjeta da se pređe na tinypic i ja ih poslušao (te sve sa imageshacka prabacio na tinypic) no iako nisam primjetio da mi fotke nedostaju neki forumi ne dozvoljavaju fotke s tog servera jer navodno s vremenom recikliraju linkove na fotke gdje se ona starija zamjenjuje s novom. _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|