Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1880 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Sri Jul 15, 2015 6:51 pm Naslov poruke: Mimohod za Dan pobjede 2015. |
|
|
Evo da ja otvorim ovaj topik jer ne vidim da je nitko drugi otvorio -
Dakle, najavili su (jučer sam slušao na radiju) probu Mimohoda za Dan pobjede u petak, pa generalnu probu u subotu i konačno mimohod je u nedelju. Dali su to datumi 1., 2. i 3. 8.?
A još važnije, pitam zagrebačke kolege, jeste li se organizirali u vezi slikanja mimohoda i samih tehničkih dana, ako ih bude?
Ako se dobro sjećam, najavljeni su nekakvi tehnički dani/prikazi/displeji i u ostalim većim gradovima - dali netko ima preciznije informacije gdje i kada? Posebno me zanima, naravno, meni najbliža Rijeka?
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Jul 15, 2015 8:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Petak je 31.7. Znači da je nedilja, dan svečanog mimohoda 2. E sad, nije mi jasno , prije su rekli da će mimohod bit dan prije proslave pobjede u Kninu, a zna se da je Oluja 5.8.  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Čet Jul 16, 2015 12:35 am Naslov poruke: |
|
|
fotke s današnje probe
https://www.facebook.com/HrvatskiVojnikMagazin
prema jučerašnjim informacijama iz medija održati će se u popodnevnim satima i trajati će uru i po a u zraku bi trebalo biti 30-tak što aviona što helikoptera, samo ne zna se koja
priča se o 3 miga (sigurno neće svi jer 2 su DBD, 2 bi trebala biti drugi dan iznad Knina što u biti ne znaći da ne mogu na mimohod), 6 pila, 3 mil-8/17/171sh, 3 Jetrangera, 3 zlina, s obzirom da su najavili i MUPovce vjerojatno će biti i njihovi helikopteri, žuta eskadrila isto po 3 ali ovise o stanju na terenu (požarima) i to je valjda to.
2 haubice, 2 MOL, x HAMMV, MRAP, M-ATV, M-84A4/D (M-95??), iveco lmv, patrija, kamiona... i ostalog (gvozdika, topova, haubica, strijela, rakova...)
od stranaca za sad slovenci s pješadijom i 3 hudornika, i šveđani s gripenima (vjerojatno mađarskim i češkim) _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2447 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 16, 2015 11:38 am Naslov poruke: |
|
|
| Mimohod u Zagrebu je u utorak 04.08. u 18h. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Čet Jul 16, 2015 12:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Danas u jutarnjem uz fotke koje se mogu vidjeti na gornjem linku u tekstu piše da su se nakon MRAPova, M-ATVova, patrija trasom provozale i dvije labudice s tenkovima međutim tih fotki nema no za pretpostaviti je da će te labudice prevoziti pzh2000 a da su s tenkovima simulirali haubice.
Za tenkove je rečeno da će proći gusjenicama (koje će dobiti gumene umetke) _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CROtale
 | | Član od: 23 Lip 2006 | | Poruke: 709 | | Mjesto: Osijek |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Pet Jul 17, 2015 12:29 am Naslov poruke: |
|
|
Jeste. Šta te čudi. To su još uvijek jedina vozila sa protuoklopnim sredstvima na sebi u HV-u. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CROtale
 | | Član od: 23 Lip 2006 | | Poruke: 709 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pet Jul 17, 2015 5:44 am Naslov poruke: |
|
|
| vrsa Napisao/la: |
Jeste. Šta te čudi. To su još uvijek jedina vozila sa protuoklopnim sredstvima na sebi u HV-u. |
Moj odgovor je na post iznad da nema labudica na slikama, nisu s tenkovima ali šta novinari znaju... _________________ "If everyone is thinking alike, someone isn't thinking."
- General George Patton Jr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Uto Jul 21, 2015 10:13 pm Naslov poruke: |
|
|
a što oni nisu bili prošle godine na Jarunu?
Samo 5 tonaši? _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Sri Jul 22, 2015 1:17 am Naslov poruke: |
|
|
Dobre slike samo mi ova slova idu na .... živce.
Da prve slike MAN-ova 6x6.
Na Jarunu su bili 4x4, 5T i to bez HV tablica.Friško sa granice.
Jedan od portala piše da haubice nakon mimohoda idu nazad u Dojčland. Navodno još nisu spremne za isporuku. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Sri Jul 22, 2015 1:41 am Naslov poruke: |
|
|
| vrsa Napisao/la: |
Dobre slike samo mi ova slova idu na .... živce.
Jedan od portala piše da haubice nakon mimohoda idu nazad u Dojčland. Navodno još nisu spremne za isporuku. |
Za bez tih slova i bez prašine trebati će se pričekato 04.08.
A priča se svašt pa se tako priča i da su te dvije mimo onih 12 koje će biti operativne i služiti će za rezervne djelove _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Sri Jul 22, 2015 10:50 am Naslov poruke: |
|
|
kratak video s Udbine
https://www.youtube.com/watch?v=ViocDnwvRzs
editiran pravi link _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:

hornet: poruka promijenjena dana: Sri Jul 22, 2015 10:04 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1880 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Sri Jul 22, 2015 7:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Nitko ništa ne spominje o 'tehničkim zborovima/prikazima' po većim gradovima Hrvatske, kako je bilo najavljeno kad su se predsjednica i premjer dogovorili oko toga gdje, kada i kako u svibnju.
Ima li tko bilo kakvu informaciju o tome? U Zagrebu Jarun - dali će uopće nešto biti tamo ili samo mimohod?
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
|
Upisano: Sri Jul 22, 2015 7:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Najavili su da će nešto biti u ZG iza tribina (ne znam točno što i koliko) za ostale gradove ne znam.
Nadam se da će nešto biti u Zemuniku dan poslije ali još nisam čuo potvrdu tome. _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|