Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Mimohod za Dan pobjede 2015.
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1991. na dalje
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Sri Jul 15, 2015 6:51 pm    Naslov poruke: Mimohod za Dan pobjede 2015. Citiraj ovaj komentar

Evo da ja otvorim ovaj topik jer ne vidim da je nitko drugi otvorio -

Dakle, najavili su (jučer sam slušao na radiju) probu Mimohoda za Dan pobjede u petak, pa generalnu probu u subotu i konačno mimohod je u nedelju. Dali su to datumi 1., 2. i 3. 8.?

A još važnije, pitam zagrebačke kolege, jeste li se organizirali u vezi slikanja mimohoda i samih tehničkih dana, ako ih bude?

Ako se dobro sjećam, najavljeni su nekakvi tehnički dani/prikazi/displeji i u ostalim većim gradovima - dali netko ima preciznije informacije gdje i kada? Posebno me zanima, naravno, meni najbliža Rijeka?

Vojo Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Jul 15, 2015 8:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Petak je 31.7. Znači da je nedilja, dan svečanog mimohoda 2. E sad, nije mi jasno , prije su rekli da će mimohod bit dan prije proslave pobjede u Kninu, a zna se da je Oluja 5.8. Nemam pojma
hornet

Član od: 17 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Jul 16, 2015 12:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

fotke s današnje probe
https://www.facebook.com/HrvatskiVojnikMagazin

prema jučerašnjim informacijama iz medija održati će se u popodnevnim satima i trajati će uru i po a u zraku bi trebalo biti 30-tak što aviona što helikoptera, samo ne zna se koja
priča se o 3 miga (sigurno neće svi jer 2 su DBD, 2 bi trebala biti drugi dan iznad Knina što u biti ne znaći da ne mogu na mimohod), 6 pila, 3 mil-8/17/171sh, 3 Jetrangera, 3 zlina, s obzirom da su najavili i MUPovce vjerojatno će biti i njihovi helikopteri, žuta eskadrila isto po 3 ali ovise o stanju na terenu (požarima) i to je valjda to.

2 haubice, 2 MOL, x HAMMV, MRAP, M-ATV, M-84A4/D (M-95??), iveco lmv, patrija, kamiona... i ostalog (gvozdika, topova, haubica, strijela, rakova...)

od stranaca za sad slovenci s pješadijom i 3 hudornika, i šveđani s gripenima (vjerojatno mađarskim i češkim)
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Jul 16, 2015 11:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mimohod u Zagrebu je u utorak 04.08. u 18h.
Natrag na vrh
hornet

PorukaUpisano: Čet Jul 16, 2015 12:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Danas u jutarnjem uz fotke koje se mogu vidjeti na gornjem linku u tekstu piše da su se nakon MRAPova, M-ATVova, patrija trasom provozale i dvije labudice s tenkovima međutim tih fotki nema no za pretpostaviti je da će te labudice prevoziti pzh2000 a da su s tenkovima simulirali haubice.
Za tenkove je rečeno da će proći gusjenicama (koje će dobiti gumene umetke)
CROtale

Član od: 23 Lip 2006
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Čet Jul 16, 2015 9:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na slici 11 je POLO BOV M83 na labudici
http://www.jutarnji.hr/vjezba-za-mimohod--kolona-oklopnih-vozila-u-vukovarskoj/1383549/?foto=11
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Pet Jul 17, 2015 12:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

CROtale Napisao/la:
http://www.jutarnji.hr/vjezba-za-mimohod--kolona-oklopnih-vozila-u-vukovarskoj/1383549/?foto=11

Jeste. Šta te čudi. To su još uvijek jedina vozila sa protuoklopnim sredstvima na sebi u HV-u.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
CROtale

Član od: 23 Lip 2006
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Pet Jul 17, 2015 5:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vrsa Napisao/la:
CROtale Napisao/la:

Jeste. Šta te čudi. To su još uvijek jedina vozila sa protuoklopnim sredstvima na sebi u HV-u.

Moj odgovor je na post iznad da nema labudica na slikama, nisu s tenkovima ali šta novinari znaju...
tiger
Gost
PorukaUpisano: Uto Jul 21, 2015 9:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prenosim link sa stranica Hrvatskog vojnika sa priprema za mimohod u Udbini.
Na jednoj sličici vide se MAN-ovi kamioni 6x6 kako vuku topove CITER L33 155 mm.
Mislim da je to po prvi puta da vidimo u javnosti ovaj troosovinski MAN (naravno HV-ov).

http://www.hrvatski-vojnik.hr/2015-05-22-10-59-20/novosti-iz-osrh/item/804-pripreme-motoriziranih-mehaniziranih-oklopnih-postroja-mimohod.html
Natrag na vrh
hornet

PorukaUpisano: Uto Jul 21, 2015 10:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a što oni nisu bili prošle godine na Jarunu?
Samo 5 tonaši?
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Sri Jul 22, 2015 1:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

tiger Napisao/la:
Prenosim link sa stranica Hrvatskog vojnika sa priprema za mimohod u Udbini.
Na jednoj sličici vide se MAN-ovi kamioni 6x6 kako vuku topove CITER L33 155 mm.
Mislim da je to po prvi puta da vidimo u javnosti ovaj troosovinski MAN (naravno HV-ov).

http://www.hrvatski-vojnik.hr/2015-05-22-10-59-20/novosti-iz-osrh/item/804-pripreme-motoriziranih-mehaniziranih-oklopnih-postroja-mimohod.html

Dobre slike samo mi ova slova idu na .... živce.

Da prve slike MAN-ova 6x6.

Na Jarunu su bili 4x4, 5T i to bez HV tablica.Friško sa granice.

Jedan od portala piše da haubice nakon mimohoda idu nazad u Dojčland. Navodno još nisu spremne za isporuku.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
hornet

PorukaUpisano: Sri Jul 22, 2015 1:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vrsa Napisao/la:

Dobre slike samo mi ova slova idu na .... živce.

Jedan od portala piše da haubice nakon mimohoda idu nazad u Dojčland. Navodno još nisu spremne za isporuku.

Za bez tih slova i bez prašine trebati će se pričekato 04.08.

A priča se svašt pa se tako priča i da su te dvije mimo onih 12 koje će biti operativne i služiti će za rezervne djelove
hornet

PorukaUpisano: Sri Jul 22, 2015 10:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kratak video s Udbine
https://www.youtube.com/watch?v=ViocDnwvRzs

editiran pravi link

hornet: poruka promijenjena dana: Sri Jul 22, 2015 10:04 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Sri Jul 22, 2015 7:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nitko ništa ne spominje o 'tehničkim zborovima/prikazima' po većim gradovima Hrvatske, kako je bilo najavljeno kad su se predsjednica i premjer dogovorili oko toga gdje, kada i kako u svibnju.

Ima li tko bilo kakvu informaciju o tome? U Zagrebu Jarun - dali će uopće nešto biti tamo ili samo mimohod?

Vojo Crying or Very sad
Natrag na vrh
hornet

PorukaUpisano: Sri Jul 22, 2015 7:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Najavili su da će nešto biti u ZG iza tribina (ne znam točno što i koliko) za ostale gradove ne znam.

Nadam se da će nešto biti u Zemuniku dan poslije ali još nisam čuo potvrdu tome.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> - od 1991. na dalje Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 1/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma