Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Gusar
 | | Član od: 14 Svi 2009 | | Poruke: 99 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Sri Ožu 25, 2015 10:26 pm Naslov poruke: Trabakul Sv. Ivan 1:72 |
|
|
Pozdrav svima, evo nakon par godina odsutstva i pripreme radione krece se u nove pobjede. Buduci nisam nista odavno radio, a da se malo zagrijem i prisjetim kako sto ide nabavio sam plan trabakula sv.ivan (foto galerija na forumu) Da ne bi bas bilo sve isto ko prosli put nego malo izazovnije smanjio sam ga na 1:72 pa cemo videt kako ce ic.
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pet Ožu 27, 2015 11:01 am Naslov poruke: |
|
|
izvrsno!!
Sviđa mi se i maketa i rad i mjerilo..
Nego pošto je mjerilo 1/72 imaš namjeru staviti kakve mornare?
Koja je paklena sprava na 2. fotki? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gusar
|
Upisano: Pet Ožu 27, 2015 6:43 pm Naslov poruke: |
|
|
nisam razmišljo o mornarima, jednom sam tražio po webu figure mornara samo sam našo engleske 18.st. 1:72. ne znam bili mi upalilo kad bi ih sam pravio.naprava je proxxonova debljača dh 40 http://www.proxxon.com/en/micromot/27040.php?list odlična stvar za izravnat i stanjit komade drva. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gusar
|
Upisano: Pon Ožu 30, 2015 11:04 pm Naslov poruke: |
|
|
|
 |
| Gusar
|
Upisano: Sri Tra 22, 2015 11:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako vec ne znate za ovo ljepilo kosta 1,99 kn i meni se za sad dobro pokazalo
|
 |
| Gusar
|
Upisano: Pet Lip 19, 2015 12:24 am Naslov poruke: |
|
|
Paluba od kruške
[img]http://i.imgur.com/KyOUNxTl.jpg?1[/img]
|
 |
| JŽ
| | Član od: 15 Lip 2015 | | Poruke: 186 | |
|
Upisano: Pet Lip 19, 2015 1:10 am Naslov poruke: |
|
|
Baš sam se pitao kakav če biti redosljed gledajući prvih nekoliko slika i vidim, da se logično nastavlja. Pratim sa užitkom.
Josip _________________ Live and let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pet Lip 19, 2015 9:00 am Naslov poruke: |
|
|
samo jedno pitanje ak smijem
na svim brodovima ( a vidio sam dosta uzivo) daske palube su duge kolko su bile duge daske koje su bile na raspolaganju...ovakav nacin od rebra do rebra jos nisam vidio....pa makar cu ispast neuk, moram pitat- to se tako radilo ( gdje) ili su duzine dasaka umjetnicka sloboda?
malo mi je neobicno jer je tako pet put vise posla sa šuperenjem dasaka....  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gusar
|
Upisano: Čet Ruj 03, 2015 12:34 am Naslov poruke: |
|
|
Bok evo nisam odavno nista stavio ali se radilo. pokuso sam zavrsit brod do natjecanja u Rijeci koje je ovaj vikend ali konopi ne idu po planu tako da ce pricekat sljedece natjecanje. prije slika odgovor za slidera.
Nisam strucnjak ali sam ja to tako shvatio. daske od palube se zakucavaju na grede koje po širini broda spajaju paralelna rebra jer se inace čavli ne bi imali za sto uhitit. sto se tice duzine dasaka tocno odredena duzina ubrzava gradnju.posto je na brodu skoro sve paralelno i simetricno sa uzduznom osi na nacrtima je uglavnom nacrtana samo jedna strana palube pa bi to znacilo da je druga ista takva. mislim da su brodograditeljii (na vecim brodovima) računali koliko im treba dasaka i koje dužine zbog sistematizacije rada inace bi gubili dosta vremena krojeci svaku dasku posebno. valjda sam dobro objasnio. a sad slike
|
 |
| Monstrum
 | | Član od: 02 Tra 2015 | | Poruke: 50 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Čet Ruj 03, 2015 12:19 pm Naslov poruke: |
|
|
krasno ... svaka čast _________________ "When I die bury me upside down, so the world can kiss my ass." |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Čet Ruj 03, 2015 6:20 pm Naslov poruke: |
|
|
fala na objasnjenu...zvuci logicno, al ja to nisam vidio....valjda svatko imam svoj sistem gradnje
btw, ovo ljepilo za dve kune - ukojem ducanu? obzirom da ja kupujem krpe po 12 kom, a svaki kosta 14 kuna pa racunaj  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gusar
|
Upisano: Čet Ruj 03, 2015 8:52 pm Naslov poruke: |
|
|
ovo ljepilo kupujem u jednom lokalnom dućanu koji je član NTL grupe pa mozda ima i u ostalima po hr. vidio sam na nekoj stranici da se moze i preko interneta kupovat, upisi samo ime ljepila u google, ljepilo je stvarno dobro nista jos nije pustilo. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Pet Ruj 04, 2015 9:43 am Naslov poruke: |
|
|
tnx! _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|