Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

15cm sIG33 auf Fahrgestell Panzerkampfwagen II (Sf)

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
ninoslav

Član od: 03 Ožu 2010
Mjesto: Maynooth,Ireland
PorukaUpisano: Čet Velj 25, 2016 8:02 pm    Naslov poruke: 15cm sIG33 auf Fahrgestell Panzerkampfwagen II (Sf) Citiraj ovaj komentar

Radi se o modelu ARK Models(daklem šrot fabrika)za jeftine novce.Cijeli model je OOB te je samo dodan lanac na prednjem djelu samohodne haubice.Također uz model dobije se i obilje dodataka poput kanistara,alata i oruđa...te za unutrašnjost granate,radiostanica...U gotovosti svi djelovi pašu jedino treba voditi računa da postolje topa prilikom ugradnje na šasiju ne ispadne ukoso,kao da je jedna stranica postolja kraća za 1-2mm.Gusjenice se slažu članak po članak i treba imati dosta strpljenja da se iskompletiraju te djeluju dosta uvjerljivo.
Cijeli model je obojan Vallejo Panzer Grau te malo posvjetljen(izbrašan)Luftwaffe uniform WWII.Za boju rđe koristio sam SET AK rust.Na kraju sam ga zaprašio sa Vallejo German C.Beige.

https://www.facebook.com/TanksAndArmouredVehicles
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Yahoo Messenger
RonBurgundy

Član od: 15 Sij 2015
Mjesto: Krapina/Zagreb
PorukaUpisano: Čet Velj 25, 2016 8:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super izgleda. Inače je dobra maketa za složiti? Nema nekih većih problema?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
ninoslav

PorukaUpisano: Čet Velj 25, 2016 10:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jedino problem sam imao upravo kod topa.Naime kod njega postoje par ulegnuća na plastici koja se lako pokitaju a i nisu na vidljivom mjestu,dio(postolje topa) koji ide u samo podvozje od panzera sastoji se od dva glavna dijela te se umetne za to predviđene rupe.Kad sam stavio top stajao je 1-2mm ukoso.Probao sam dokučiti u čemu je caka Rolling Eyes Rupe su na panzeru ok,sama cijev i ovo ispod cijevi stoji ok,visina lijeva i desna topa odgovara,čak i ovi štitnici stoje paralelno.Uglavnom postolje topa je identično(lijeva-desna strana)al kad se stavi na panzera je ukoso-tako da sam jednu stranu utisnuo u rupu a drugu nisam i tak zalijepio.Opet zbog skučenosti prostora to se ionako ne primjeti,a baš ak se kome želi dotjerivat može se na ove nosače iznad prostora stavit i neka cerada.Uglavnom jako sam zadovoljan.

Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Velj 25, 2016 10:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako ekgotična maketa ,koja jako dobro zgleda , čestitam Smile .

Ali na ovo se ipak moram osvrnuti:
Citat:
Radi se o modelu ARK Models(daklem šrot fabrika)za jeftine novce.Cijeli model je OOB te je samo dodan lanac na prednjem djelu samohodne haubice.Također uz model dobije se i obilje dodataka poput kanistara,alata i oruđa...te za unutrašnjost granate,radiostanica...

Zašto nazivati neku firmu "šrot fabrika" ,ako ti je priuštila ovako dobru maketu, egzotičnu tematiku ,s link by link gusjenicama i obiljem dodataka i k tome za povoljnu cijenu?!?
Pretpostavljam da bi bio sretniji da si kopio neku razvikaniju/izreklamiraniju Tamiđu il Academy ,pa onda kupovao ekstra gusjenice i hrpu dodataka da model izgleda realno... Pretpostavljam da si imao dosta posla da to sve izgleda zadovoljavajuće prekrajanja ,brušenja i zezanja s krtom plastikom ,al na kraju mislim da uloženi trud i znanje odlučuju dal će završni rad biti prosječan ,loš il odličan ,zar ne?
Brommann

Član od: 05 Velj 2006
Mjesto: Bukovčak Hügel
PorukaUpisano: Čet Velj 25, 2016 10:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo te iste makete iz "razvikane fabrike". Razlika u cijeni .... Laughing

Kolega makete iz vaše radionice silaze ko s trake. Wink

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
ninoslav

PorukaUpisano: Čet Velj 25, 2016 10:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Često se susrećem sa negativnim komentarima kad kupim takve istočnjačke(npr.Zvezda,AER(Moldavija),Skif,Parc,Eastern Express i sl.)modele da ne valjaju pa sam ih stavil u takvi kontekst.
Kad imam prilike kupim i ja Dragon,Trumpeter al na rasprodaji ono u pol cijene Smile
Nije meni do savršenog modela( Rolling Eyes )več mi je veči gušt na takvim nesavršenim,netočnim,sa greškama u odljevu na modelima čim više korigirat greške bez obzira kolko kita potrošim ili nešto skrečam ili kopam po kutiji sa rez.djelovima po sat vremena jer mi to predstavlja veći gušt kod modeliranja.
A još veče zadovoljstvo mi je kad nabavim sklepani model(onaj koji bi kod večine modelara završio u smeću) pa ga restauriram Wink

Natrag na vrh
ninoslav

PorukaUpisano: Čet Velj 25, 2016 11:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bromann:a kaj si mogu pomoći,uživam u slaganju i pročavanju vojne povjesti i tehnike i kad se primim nekog modela nemogu ti ja to slagat po par mjeseci. Smile
Mislim da sam ovog panzera platil 8 eura na rasprodaji iz ukrajine.

Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Velj 25, 2016 11:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Nije meni do savršenog modela( Rolling Eyes )več mi je veči gušt na takvim nesavršenim,netočnim,sa greškama u odljevu na modelima čim više korigirat greške bez obzira kolko kita potrošim ili nešto skrečam ili kopam po kutiji sa rez.djelovima po sat vremena jer mi to predstavlja veći gušt kod modeliranja.
A još veče zadovoljstvo mi je kad nabavim sklepani model(onaj koji bi kod večine modelara završio u smeću) pa ga restauriram Wink

Upravo tako! Very Happy
zato i mislim da je ono sa "šrot firmom" bilo suvišno Wink
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma