Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

MIG-17 PF 1/72 Egyptian Airforce (UAR) Mistercraft

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Jovac

Član od: 22 Ožu 2016
PorukaUpisano: Pet Jul 29, 2016 10:04 pm    Naslov poruke: MIG-17 PF 1/72 Egyptian Airforce (UAR) Mistercraft Citiraj ovaj komentar

Gotova još jedna maketa, posle male pauze. Maketa nije zahtevna za rad, ok se uklapa nije mnogo detaljna. jedina mana je malo staklo kabine , koje je po meni lošije odrađeno. U radu sam imao samo problem sa vošem, naime izgleda mi se pojavila malo neka hemijska reakcija. Na kraju sam radio vodeni voš firme Promodeller. Boje standardno Humbrol i Model Master , a oznake od AZ Modelsa. Evo slika:

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Pon Kol 01, 2016 4:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo mi je baš zanimljiva shema. Razmišljam da radim istu ali u 1/48.
Ima netko možda fotku pravog tog aviona?
Maketa...ima prostora za poboljšanja iako izgleda ok na ovim fotografijama malo iz dalje.
Linije spoja si dobro riješio, osim kabine, ali na bojenju bi trebao poraditi.
Čak, s obzirom da je bojano kistom, nanos boje je dobro ispao, ali su ti prijelazi malo neiredni. Pogotovo ova zelena radarska površina na nosu.
Pohvale nanosi dekale, nigdje se ne vidi film.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Uto Kol 02, 2016 10:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve stoji što je Tomo rekao, a ja bih još dodao da mi ovi dekali nisu sami po sebi dobri.

Zastava je prekratka, a i nemaš arapskih brojeva na avionu. Bez da gledam sad po knjigama, njihove oznake su dosta bile točno definirane i zna se točno što kad i kada.

Za maketu bojanu kistom nije loše, al bi ja još malo panele naglasio, sa nekom tamno smeđom ili tako nešto.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma