Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| JŽ
| | Član od: 15 Lip 2015 | | Poruke: 186 | |
|
Upisano: Uto Jul 19, 2016 10:31 am Naslov poruke: HRVAT |
|
|
Eto mene jopet!
Koliko sam do sada skužio vjerovatno tu neče biti mnogo skakanja i pocikivanja jer maketa nema "zvonimirce" i sl. oznake ali i sa crvenim zvijezdama pripada hrvatskoj vojnoj i zrakoplovnoj povijesti. A usto je i jedini zrakoplov sa takvim imenom.
Maketa je vremešna Tamiya 1:48, kojoj sam odklonio nekoliko konturnih nedostataka sa brušenjem (leđna grba, isuviše ispupčena eliptična krila i poklopac motora). Pilot u kratkim gaćama mi se svidjeo pa sam ga namjerno ostavio, da se stekne dojam tijesnih kabina tadašnjih lovaca i uspješno sakriju svi detalji. Jedini aftermarket su Quickboost auspuhi.
Kakva god Tamiya bila, čini mi se da je još uvijek naprednija od novog Airfixa.
Bojanje sa AirVallejo, oznake Balkan models. U stvarnosti je tamnija nego na ovim fotografijama.
Sve u svemu, dosta prosječna maketa.
Josip
 _________________ Live and let die
JŽ: poruka promijenjena dana: Uto Jul 19, 2016 11:17 am; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jura_vg
 | | Član od: 05 Velj 2015 | | Poruke: 302 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Uto Jul 19, 2016 11:13 am Naslov poruke: |
|
|
Koje je to mjerilo?
Dekali mi malo "vrište"... Možda da ih malo ublažiš. Inače, lijep rad i zanimljiv subjekt  _________________ U RADU: Red Arrows Hawk 1/48 Airfix
ZADNJE SLOŽENO: Red Arrows Hawk 1/48 Airfix |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| MARK 64
 | | Član od: 07 Tra 2011 | | Poruke: 72 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 19, 2016 2:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako lijepo.Sviđa mi se.... _________________ MARK
MK "David Schwarz" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Sri Jul 20, 2016 1:32 am Naslov poruke: |
|
|
Bravo! Maketa ok. I da, i zvijezada i te kako spada u hrvatsku povijest! _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| _Hobby M_
| | Član od: 01 Lip 2011 | | Poruke: 198 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 20, 2016 1:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Neću komentirati model, nego uvod kojeg si za njega napisao na Britmodelleru. Ne znam otkud si, niti koji su ti politički stavovi, ali obzirom da je ovo hobi koji teži povijesnoj točnosti, onda ako već radiš povijesni uvod, barem se drži činjenica ili se bolje informiraj ukoliko ti one nedostaju.
Nije mi se namjera upuštati u rasprave, niti dalje pisati o ovome, bez obzira kakav odgovor bude. Imajmo samo u vidu da na stranim forumima treba zadržati dostojanstvo i bez obzira na osobne i subjektivne stavove ne treba ulaziti u revizionizam i relativizaciju onoga što vani nitko ne dovodi u pitanje.
Toliko od mene. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sri Jul 20, 2016 4:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| Rad mi se sviđa , za boje nisam stručan , politika nikako na forum... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Sri Jul 20, 2016 9:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| _Hobby M_ Napisao/la: | Neću komentirati model, nego uvod kojeg si za njega napisao na Britmodelleru. Ne znam otkud si, niti koji su ti politički stavovi, ali obzirom da je ovo hobi koji teži povijesnoj točnosti, onda ako već radiš povijesni uvod, barem se drži činjenica ili se bolje informiraj ukoliko ti one nedostaju.
Nije mi se namjera upuštati u rasprave, niti dalje pisati o ovome, bez obzira kakav odgovor bude. Imajmo samo u vidu da na stranim forumima treba zadržati dostojanstvo i bez obzira na osobne i subjektivne stavove ne treba ulaziti u revizionizam i relativizaciju onoga što vani nitko ne dovodi u pitanje.
Toliko od mene. |
Da uistinu zlocesto i nepotrebno. A onda ovdje postati s slicnim uvodom doista moras imati obraz kao đon. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
|
Upisano: Čet Jul 21, 2016 6:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Baš sam otišao pogledati što to piše na Britmodelleru. Piše između ostalog ovo: The name on the Vokes filter reads "Croat", which is a bit amusing since the majority of Croats were pro Axis and still harbor a strong sentiment for their WW2 puppet state and Germans in particular to the present day. Still, quite a number of them participated in the Partizan resistance movement that fought for integral Yugoslavia under communist regime.
Stvarno zločesto JŽ.
Za tvoju informaciju, a možeš to provjeriti u povijesnoj literaturi, glavninu partizanskog pokreta u Hrvatskoj i Bosni gdje je on uglavnom i postojao do 1945 godine, kada su se četnici u Srbije preobukli u partizane i oslobodili Beograd uz pomoć Crvene Armije, činili su hrvati. Isto tako, u to vrijeme nije bilo "komunistčkog režima" jer je večina partizana bila politički nepismena i borila se protiv okupatora, a od onih koji su bili politički aktivni večina je bila HSS-ovaca. Tako je prvi predsjednik Hrvatske izabran na ZAVNOH-u 1943, bio Vladimir Nazor, koji je bio HSS-ovac, a ne komunista.
Stvarno je danas teško biti nepismen jer sve te podatke možeš naći ako nigdje drugdje, na netu. Samo ako to želiš.
No čini mi se da ovdje nije u pitanju nepismenost, već nešto drugo.... _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kurfurst
 | | Član od: 28 Pro 2014 | | Poruke: 571 | | Mjesto: Split-Kamen |
|
Upisano: Čet Jul 21, 2016 6:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne da mi se o politici, jer sve su nas sitne ljude "ovi na vrhu " posvađali kako bi imali koga da se bori za njih.
To što je dobar dio maketa aviona na forumu NDH Gustavi ( iako je isti broj i YU sptfirea, čini mi se) nema veze s politikom već sa interesom (Nadam se?!) u ezoterično zrakoplovstvo.
Meni se maketa čini OK, jedino ne znam da li su mehaničari bojali natpise u Comic Sansu...  _________________ U radu: brate svaśta
U maketarstvu nije bitno čime si to napravio nego kako to izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| JŽ
| | Član od: 15 Lip 2015 | | Poruke: 186 | |
|
Upisano: Čet Jul 21, 2016 8:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Stojim ispod mog texta. Svako dalje objasnjavanje bilo bi dalje politiziranje koje nije dozvoljeno. Ako ko zeli, tu su privatne poruke.
Josip _________________ Live and let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Čet Jul 21, 2016 9:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| JŽ Napisao/la: | Stojim ispod mog texta. Svako dalje objasnjavanje bilo bi dalje politiziranje koje nije dozvoljeno. Ako ko zeli, tu su privatne poruke.
Josip |
Ti dečko imaš imaš ozbiljnih duševnih problema.
Što prije potražiš stručnu pomoć tim bolje i za tebe i za ljude kojima je stalo do tebe.
Vidim da si i na makete.si uvjeren da si nas svojom maketom šokirao kao vampire kojima pokažeš bijeli luk te si najavio svoj dolazak na CK na kojoj predviđaš da ćeš biti zadnji zbog partizanskih oznaka koje si stavio na Spita jer je to eto u Hrvatskoj tabu.
Najsmješnije je što na CK doista vjerojatno nećeš ostvariti neki uspjeh. To je dosta jako natjecanje, i makete s puno manjim greškama od tvoje inventivne intepretacije RAF Dark Green i RAF Ocean Grey lošije prolaze.
No ti ćeš svejedno otići sa CK uvjeren da je to zbog partizanskih oznaka...
Raspravljati s tobom na PM bio bi jednak gubitak vremena kao i pokušavati argumentima uvjeriti Klu Klux Klanovca da crnci ljudi kao i svi ostali.
Uživaj u svom ksenofobiji. Forum nažalost nema opciju ignore, pa ću te bar ja ubuduće ignorirati "ručno". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kurfurst
 | | Član od: 28 Pro 2014 | | Poruke: 571 | | Mjesto: Split-Kamen |
|
Upisano: Čet Jul 21, 2016 11:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Ljudi jel opet mora sve ići kvragu...
Mislio sam da ćemo komentirat maketu a ne opet ovo. Uostalom, najveći šamar budali je tišina... _________________ U radu: brate svaśta
U maketarstvu nije bitno čime si to napravio nego kako to izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Jul 21, 2016 11:45 pm Naslov poruke: |
|
|
uf, dobro da ja nisam svog hurrija stavil na forum, pojeli bi me
isto ima zvijezde  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
|
Upisano: Pet Jul 22, 2016 1:05 am Naslov poruke: |
|
|
Moja prva maketa na forumu prije dosta godina, s kojom sam se predstavio je bila F-86D sa Jugoslavenskim oznakama.... Sječam se da je Grumf rekao da je jedna od boljih koje je vidio... Ma nema smisla više o tome.... _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Pet Jul 22, 2016 8:59 am Naslov poruke: |
|
|
JŽ,
ova Grunfova maketa
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=28503&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=spitfire
Pokupila je većinu nagrada koje je mogla po domaćim natjecanjima
Na nekima sam i ja sudio.
Odgvorno tvrdim da oznake pripadnosti uopće nisu uzimane u obzir.
Da mi je itko uvjetovao ocjenjivanje oznaka pripadnosti, zahvalio bih se i na suđenju i na natjecanju.
Ne znam gdje si stekao predrasude koje imaš, ali nisi u pravu.
Većina nas kod kuće ima i makete sa zvijezdama i makete sa "Zvonimircima". Postoje sigurno iznimke, ali to su samo - iznimke. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|