Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Macchi C.202 bijeli 4

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Kurfurst

Član od: 28 Pro 2014
Mjesto: Split-Kamen
PorukaUpisano: Sri Lis 05, 2016 8:53 pm    Naslov poruke: Macchi C.202 bijeli 4 Citiraj ovaj komentar

Evo i on je gotov.
Doduše šteta što je maketa ovako loša s obzirom da je prva maketa našeg Macchija koja nije What-if.
Maketa je Italeri i fit nije bio baš dobar ali to je više do mene nego do kalupa. S obzirom da je druga opcija bila Frog, ne mogu se žaliti... Very Happy .

Wheel Bay je skrečan prije no sam saznao da nije bio nepokriven ali ajde.
Boje su Revell 17 + malo bež sive za gornje i 363 za fleke a za donjake 76 koja je malo ćudljiva pa se ovdje čini tamnjija nego što jest. Pazite s ovom Revell 76, čudno se suši, i to neravnomjernom svjetlinom.
Ovi manji poklopci trapa su kao i uvijek metalna folija, dodani su wing MGs i pojasevi u kokpitu.
Nalje su iz viškova, križevi na krilima dolje su obojani pa su zato lagano asimetrični.

Ono što je prouzrokovalo pravu katastrofu su križevi na trupu i gornjacima koji su Tamyjini iz Bf-109E-3, koji su baš eto željeli pobijeliti nakog što sam ih prelakirao. Oni su isto dosta korigirani kistom.
Komentirajte, znam da nije lijepa i da sam bio lijen, ali imam hrvatskog Macchija... Cool

U maketarstvu nije bitno čime si to napravio nego kako to izgleda!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Lis 05, 2016 10:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Alo brale!!!! Drugi put skloni patike ,kad fotkaš Very Happy Very Happy Very Happy !!!
Šala! Malo si prečero s prljanjem po trupu, ali ma bitno da si ti zadovoljan s Macchijem u kolekciji!
dalibor

Član od: 22 Stu 2010
PorukaUpisano: Sri Lis 05, 2016 10:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ode fokus na patike, doslovce Very Happy
Natrag na vrh
Kurfurst

PorukaUpisano: Sri Lis 05, 2016 11:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E fuck... ne znam bolje s mobitelom...

Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Lis 06, 2016 9:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mogao si pitat za boje prije u projektima u radu. I od Revellovih nijansi se može iskombinirati prihvatljive nijanse za Talijane-ti kao da si krivo pretpostavio da su MC 202 bojani RLM bojama... I vrijeme je da pređeš na air brush. Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Kurfurst

PorukaUpisano: Čet Lis 06, 2016 10:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa i nisam stavljao rlm, pretpostavio sam da je nocciola 4 i oliva scuro. Po kontrastu mi se činilo ok.
A što se tiče airbrusha, to nikad... Cool

Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Lis 06, 2016 12:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kad sljedeći put nešto radiš/bojaš, slobodno na forumu pitaj nas iskusnije za savjet, pa će ti maketa biti autentičnija, a ti zadovoljniji. Problem je u bojanju kistom što ima svoje limite, pa se neke kompliciranije kamuflaže ne mogu ni izvesti da izgledaju kako treba. Ima majstora za bojanje kistom-i sam sam dosta dugo tako bojao i usavršio se do te mjere da nanos boje izgleda isto kao sa AB-om, bez vidljivih poteza kista i tanko, ali AB je ipak nešto drugo. Velik broj efekata koji su danas već i standard kod bojanja su praktično neizvedivi sa kistom, a sve više proizvođača boja prelazi na tehnologiju koja je usmjerena na bojanje AB-om. Akrilne boje se uglavnom previše brzo suše i imaju manju zasićenost pigmentom, pa predstavljaju problem kod bojanja kistom kad su površine veće. Npr. zelene maskirne mrlje na Macchiju imaju mekane rubove jer su u stvarnosti nanošene prskanjem, a niti upotreba spužvice, dry brusha rubova mrlja ni vatenih štapića ne daju u konačnici stvaran izgled, a kamo li bojanje kistom sa oštrim rubovima. Wink Znam da te vjerojatno odbija naizgled kompleksno bojanje kakvo izgleda ono sa AB-om i cijena potrebne opreme, ali kao sa svime u životu treba pokušati napredovati i naučiti nešto novo, a ne stajati na mjestu.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Čet Lis 06, 2016 1:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kurfurst Napisao/la:
.......A što se tiče airbrusha, to nikad... Cool

Wink Cool Wink Cool
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
u-boat

Član od: 30 Jul 2010
Mjesto: Sarajevo
PorukaUpisano: Čet Lis 06, 2016 11:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fina maketa (koliko se može vidjeti na fotkama) Wink

Kurfurst Napisao/la:
A što se tiče airbrusha, to nikad... Cool

E šteta, ali ti znaš šta ti odgovara Wink

凸(¬‿¬)凸
Natrag na vrh
Kurfurst

PorukaUpisano: Čet Lis 06, 2016 11:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma ne sumnjam ja u mogućnosti AB-a, ali nekako mi je draži osjećaj "asti, baš sam fino ovo nanio" nego "asti, baš fino, ovo mi nije začepilo AB".
Znam da generaliziram, ali ovo mi je samo hobby a ab mi je prevelika investicija i previše brige.
Kist mi je nekako direktniji i više "craftman" osjećaj

Natrag na vrh
Kurfurst

PorukaUpisano: Čet Lis 06, 2016 11:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Btw tko na forumu printa najbolje dekale, da mogu nabavit par oznaka koje su malo teže za naći, tipa crveni 1 ili žuti 2 za one macchije...

Natrag na vrh
2851cz

Član od: 11 Lip 2012
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Sub Lis 08, 2016 8:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sve u svemu dobar
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma