Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Čet Svi 31, 2007 11:31 pm Naslov poruke: J1N1-S Gekko-u radu |
|
|
Dakle, Tamiya, 1:48,maketa novijeg datuma.
Meni jako interesantan subjekt, jer su japanci iz izvidničkog aviona napravili nočnog lovca.u biti,život je započeo kao i Me110,kao teški lovac koji nije ispunio očekivanja pa je prebačen u donekle uspješnog izviđača. Usljed početka bombardiranja japanskih položaja letećim tvrđavama i super tvrđava, neki se pametni jap sjetio olakšati avion i opremiti ga sa 4 topa u kosim položajima(ala Schrage-Musik) i to 2 prema gore i 2 prema dolje(ovi nisu bili u biti uspješni i skidali su se po volji).gekko(mjesečina) je rođen. Pokazali su se uspješnim u početku i imali su priličnih uspjeha, pa su stavili u proizvodnju specifičnog lovca pod oznakom S, koja je imala izmjenjenu "grbu" i eliminirane donje topove ali sa dodatkom još jednog gore.danja je evolucija bila Sa verzija koja je imala i radar, ali tada je japan bio u totalnoj defanzivi i poznati su problemi sa dijelovima i nedostatkom mehaničara.
Ova verzija je rana,pa ima 4 topa.maketa je blagorečeno izvrsna, fit je totalno u stilu tamiye, detalji predobri a jednostavnost je za pohvaliti. Zbog toga što je Tamiya izbacila sve verzije, postoje dodatni dijelovi za rani i noviji, a grba je tako dizajnirana da je omogućeno staviti novi ili stari dizajn.tu bi moglo,ali možda, biti jedino mjesto sa nekim većim gruntanjem.
ono što se odmah primjeti je kokpit koji je prepun detalja, ali i pin markova...čovjeka baca u očaj kad ih vidi, ALI, debela većina se neće niti vidjeti kad se sastavi.
Imam jako dobre fotografije restauriranog Gekka gdje se lijepo vidi boja kokpita,a to je Aotake, mitsubishi(ha!) zelena i natural metal. sve električne komponente su bojane u zelenu,a instr. ploče u crnu boju.
što se tiće Aotake boje, tu se lome koplja oko prave nijanse, ali istina je da je bilo više njih,neke su vukle na zelenkastu a neke više na plavu.S obzirom da je to zaštitni premaz koji je išao preko metala, rađen je tako da sam prvo stavio sivu boju a preko nje šlampavo alclad aluminium. napravio sam custom mix prozirne plave i zelene za aotake i špricao u par slojeva za taj efekt.restaurirani Gekko ima više plavu nijansu Aotake, pa je ona prilično točna
odlućio sam napraviti ga sa full detaljima(makar je OOB predobro), pa sam uzeo Eduardov set koji daje detalje u unutrašnjosti i eksterior. Ima nešto i scratchbuilda, ali to su uglavnom žice i crijeva
Područje u nosu ima tankove sa kisikom koji se dobro vide jer ima proziran nos tako da se i tu može malo detaljirati, ali opet je malo ogranićeno.bare metal sa laganim(makar to ovdje izgleda jako) oversprayom prozirne žute za efekt.
gunovi se ne vide dobro jer je skukan(HVALA!) slikao pa je bilo naknap sa vremenom, ali su oni jako dobro napravljeni i dobro će se vidjeti jer je gun bay otvoren
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markojeras
| | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 914 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Svi 31, 2007 11:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo i uredno. Pravo je osvježenje vidjeti ovakvu boju unutrašnjosti kabine  _________________ Uviek napried! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Svi 31, 2007 11:44 pm Naslov poruke: |
|
|
| e,da, onaj dio koji visi iza pilota je tu sam za slikanje,on se stavlja kad se polovice trupa spajaju... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lip 01, 2007 7:59 am Naslov poruke: |
|
|
Izvrsno...(Skukanova škola , zar ne?)  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lip 01, 2007 9:56 am Naslov poruke: |
|
|
Za svaku pohvalu Lisec. Meni osobno jako interesantan avion i vrhunski napravljen kokpit. Željno očekujem nastavak.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Jul 04, 2007 10:50 pm Naslov poruke: |
|
|
malo sam se igrao sa kaputažama. bojane su sa mixom gunzeove crne i plave pa sam po unutrašnjosti panela prošao sa svjetlijom verzijom razrijeđenom nitrom. daje fora rezultate
spojio sam trup, malo je samo gunzeovog surfacera trebalo stavit na spojeve trupa i naravno po ivici krila
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 1423 | | Mjesto: Jastrebarsko |
|
Upisano: Sri Jul 04, 2007 11:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Izgleda jako dobro. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Čet Jul 05, 2007 9:45 am Naslov poruke: |
|
|
Sve ljepše i ljepše.  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Lis 19, 2007 10:52 am Naslov poruke: |
|
|
evo jedne nakon sto godina i kompletnog overhaula...ujebo sam sa sjajnim lakom pa se trebalo opet raditi,pa sam nešt kemijao sa pebeovom lakom,i ujebo opet,al da ne gnojim, ovako to izgleda za sada,motori nisu zaljepljeni,canopy također,treba dodati antene još i td.
sam je jedna slika,ostale su grob...loše vrijeme pa čekam malo bolje uvijete |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hurrican
 | | Član od: 28 Lis 2006 | | Poruke: 344 | | Mjesto: CELJE-Slo |
|
Upisano: Pet Lis 19, 2007 12:29 pm Naslov poruke: ;) |
|
|
Stvarno dobar ovaj japanac. Ljep je, a i kokpit si savršeno doradijo, kapo dol
LP
 _________________ Hurrican Najlepši avijon WWII
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pet Lis 19, 2007 12:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo! Jedino mu upada u oči, za moj ukus, malo prejak preshading (ili postshading?) po panelima. Čekam nove fotografije u rubrici dovršenih maketa.. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Lis 19, 2007 1:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ma svaka čast za kokpit!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Pet Lis 19, 2007 1:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Tenoheika banzai!!!
BANZAI!!! BANZAI!!! BANZAI!!!
Svaka čast.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Lis 19, 2007 8:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| hvala, a ovo je prva maketa na kojon nisam stavljao vash jer mi je preshade super ispao. totalno je dosadna jednolična zelena boja,pa ga to razbije malo,i daje na efektu,a to mi je bilo najvažnije.jer velika je to mrcina... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|