Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Whippet, Takom 1/35

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Doodeck

Član od: 05 Pro 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Velj 10, 2017 12:51 pm    Naslov poruke: Whippet, Takom 1/35 Citiraj ovaj komentar

Evo jedan Whippet. Bez dodataka, iz kutije. Probušeni otvori auspuha i cijevi mitraljeza, dodana izolacija na auspuhe.
Fino se slaže, traži promišljanje kod sklapanja prostora za posadu jer oće se zakomplicirat poravnavanje.
Primarni cilj mi je bilo praksiranje sa uljima, pigmentima i blatom.
Komentari i kritike dobrodošli.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
RonBurgundy

Član od: 15 Sij 2015
Mjesto: Krapina/Zagreb
PorukaUpisano: Pet Velj 10, 2017 1:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super izgleda. Bas imam dojam ko da je upravo presel "dead man zone". Pretpostavljam da su te oznake za vozilo koje su Nijemci oteli?
Natrag na vrh
Doodeck

PorukaUpisano: Pet Velj 10, 2017 1:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Po sastavnici, to je vozilo iz neke Freikopf jedinice, Berlin 1919. Više od toga ne znam Smile
Natrag na vrh
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Pet Velj 10, 2017 2:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Doodeck baš mi se sviđa kako si ga napravio, jako je efektan

ona špaga je super, od čega si to?

one nosače naprije nisi stavljao, nisam ni ja, nije mi se dalo Mr. Green

i kutije nisam ni ja stavio, malo mi naružava tenk, ali prazna kutije traži da se nešto stavi u nju, pa mi se ne da. I te kutije su ofarbano drvo čini mi se, pa ako se već stavljaju, onda bi trebale biti eleft zguljenog drveta, i to i se neda. Mr. Green Mr. Green

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Pet Velj 10, 2017 2:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlićan, jedino su mi gusjenice malo "monotone" u odnosu na ostatak makete.
Natrag na vrh
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Pet Velj 10, 2017 2:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iwtcha Napisao/la:
Odlićan, jedino su mi gusjenice malo "monotone" u odnosu na ostatak makete.

pretpostavljam da je htio napraviti svježe blato i efekt je dobar. Ako je tako, onda možda samo malo više blata, ali i ovako mi je ok

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Doodeck

PorukaUpisano: Pet Velj 10, 2017 2:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala mladići na komplimentima.
@ skuki: špaga je ostatak iz Famo kita, došla mi je ko budali šamar Very Happy
kutije mi nisu sjele, trebalo bi im gravirat efekt drva, probao sam na jednoj al mi je djelovalo debilno pa sam odustao. A kaj se tiče prednjih nosača, kaj da velim, skužio sam da ih nisam stavio tek nakon farbanja. Talent.
@ iwtcha: kaj se guski tiče, išao sam na efekt vlažnog blata. Koristio sam Migov Wet mud čušpajz, s dodatkom malo trave. Mislim da bi trebala još jedna ruka i kad se osuši na pola propikat malo to blato da se ne slegne ovak jednolično. Prvi put sam to koristio pa me bilo frka da ne zagnojim previše. Lako dodam.
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pet Velj 10, 2017 2:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lepo, lepo, meni se sviđa kako ti je ispaki ,ovo sasušeno blato u ovim kosim"rupama" između gusjenica...
barakuda

Član od: 22 Sij 2007
Mjesto: ST
PorukaUpisano: Pet Velj 10, 2017 3:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar. Palac gore
Natrag na vrh
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pet Velj 10, 2017 3:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

super rad, dekali su zakon
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Velj 10, 2017 6:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Brommann

Član od: 05 Velj 2006
Mjesto: Bukovčak Hügel
PorukaUpisano: Sub Velj 11, 2017 2:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Nick

Član od: 26 Stu 2006
Mjesto: VŽ
PorukaUpisano: Sub Velj 11, 2017 3:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Je, super je.
Franc2

Član od: 01 Tra 2016
PorukaUpisano: Sub Velj 11, 2017 5:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan. Jedino, ne znam jel to tako možda mora biti, ali gusjenice ne liježu ravno na podlogu.
Natrag na vrh
Doodeck

PorukaUpisano: Sub Velj 11, 2017 6:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala ljudi na lijepim riječima i drago mi je da vam je dobar. Sad ću, osim što sam prekrasan, postat i uobražen. Very Happy
Franc, što se guski tiče, uvjeren sam da tak moraju bit. Cijeli taj donji dio je lagano pod kutevima zakrivljen (ne znam kak to točno opisat). Vidi fotke Whippeta iz muzeja u Bovingtonu, djeluju isto tak, kao da gazi površinu samo malim dijelom gusjenica (ima jedna fotka di su guske potpuno opuštene al to mislim da nije realno stanje zategnutosti).
Naravno, ja sam Dudek, sigurno ima netko ko se kuži kak spada pa da ispravi ak sam u krivu.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma