Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

BINGB : 1:35 Magach 6
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Nick

Član od: 26 Stu 2006
Mjesto: VŽ
PorukaUpisano: Ned Velj 02, 2014 12:58 am    Naslov poruke: BINGB : 1:35 Magach 6 Citiraj ovaj komentar

Ovo je Group build Brommana i Nicka sa zajedničkom temom Magach 6.

Ja sam počel sa radovima, za početak fotka kutije i početnog stanja :

Bit će skoro OOB, nabavil sam Legendov set za Magach 6 Gal, ali 70% resina je neupotrebljivo i lošije nego Academyevi dijelovi iz kutije. jedno kaj valja su plehi i to mislim iskoristiti maksimalno.

Nešto fotki Legendovih resina :

Nešto posla je obavljeno, stanjil sam zadnje blatobrane, kao i prednje gumene i modificiral sam grilje iza na vratima motora (jesu malo debele, ali nemam živaca to ispravljati) :

Sutra nastavak.

Kolega Bromman, na redu ste.
Brommann

Član od: 05 Velj 2006
Mjesto: Bukovčak Hügel
PorukaUpisano: Ned Velj 02, 2014 10:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cijenjeni kolega Nick,
dragi prijatelju,

Evo pridružujem se s malim zakašnjenjem ovom jevrejskom GB. Za početak malo slika onoga što se radilo dok se nočas čekao inspektor Callahan. (Sorry na lošim slikama).

Kutija; napravljena od kvalitetnog južnokorejskog kartona, sa zanimljivom ilustracijom onoga što se nalazi unutra, prekrasan Magach u vožnji palestinskim kvartom u kojem su netom obrane datulje.

Maketa je odlična, makar datira iz tamo nekih davnih 90-tih kada ko klinac nisam ni znao da postoji maketa Magacha, a kamoli što je Magach. Academy je stvarno napravio odličan posao. Puno dijelova, odlični dekali, razumljiva sastavnica .... Za tu cijenu prezadovoljan.

Ako koristite Tamiđa ljepilo dijelovi se sklapaju i "vare" sami od sebe. Potrebe za kitom skoro pa i nema.

I za kraj Biblija iz koje se crpi duhovna snaga ...

Head banging
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Nick

PorukaUpisano: Ned Velj 02, 2014 12:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bravo uvaženi kolega, odličan početak. Samo naprijed!
Brommann

PorukaUpisano: Ned Velj 02, 2014 12:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Veselim se zajedničkom projektu.
Pratim sa zanimanjem daljnji tijek radova ...
Natrag na vrh
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Ned Velj 02, 2014 1:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo lijepo. Posla ima, pratim sa zanimanjem Smile

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Nick

PorukaUpisano: Pon Velj 03, 2014 12:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Večeras samo jedan brzinski pregled napretka.
Dodano nešto resina na kupolu :

Brommann

PorukaUpisano: Pon Velj 03, 2014 1:38 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kolega Nick ovo je jednostavno fascinantno kojom preciznošću i lakoćom ljepite cijanofixom, a da nigdje ne curi i nema flekova.

Radi se i kod mene. Kako bi Ameri rekli gotov je lower hull osim kotača.
Korigirana je zadnja strana, mesh, prema jevrejskim standardima i dodane su neke (2) sitnice napravljene od gvozdene slitine.

Proučavajući danas malo dijelove iz kutije donio sam važnu životnu odluku; Magach će imati samo jednog Jevreja (tenkistu) da se vidi izvana.
Zašto???
Poučen savjetima i mitovima cijenjenog varaždinskog maketara K.V. sve što nema sliku dakle ne postoji.
Kako nikada do sada nisam vidio da čimpanza vozi tenk, bilo jevrejski bilo arapski bilo naš, odlučio sam vozača izbaciti iz igre.
Zašto??
Procijenite sami ...

Brommann: poruka promijenjena dana: Pon Velj 03, 2014 10:40 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Nick

PorukaUpisano: Pon Velj 03, 2014 9:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala kolega. I Vaše detaljiranje je savršeno.
Slažem se sa Vašom odlukom glede čimpanzolikog člana posade Smile
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Pon Velj 03, 2014 10:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Veleuvažene kolege! Sa zanimanjem pratim ovaj vaš groupbuild, ushićen urednošću rada. Predmijevam da će obje makete biti odlične, te će sigurno biti tema mnogih kava!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
T34

Član od: 20 Ruj 2010
Mjesto: Dalmacija
PorukaUpisano: Pon Velj 03, 2014 11:24 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Još nikada nisam vidio da je netko tako uredno zalijepio komad rezina CA ljepilom! Ushićen sam toplinom kojom međusobno zračite! Smile , skoro se pitam jeli ono G zbilja group build ili nešto drugo Very Happy
Poučen vašim višegodišnjim inzistiranjem na savršenosti oznaka, boja, ne dvojim da će ovo biti velebni radovi!
Natrag na vrh
Nick

PorukaUpisano: Pon Velj 03, 2014 11:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Vam kolege na pohvalama,one su veliki poticaj za daljnji rad.
Napredak već večeras.
Brommann

PorukaUpisano: Pon Velj 03, 2014 9:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kolege hvala vam na podršci ovdje na forumu, a i svima onima koji su se javili putem SMS-a, maila pa čak i Skype-a iz bijelog svijeta.

A u GB se uključio i Hobbyeasy. Daniel je odlučio svojom malenkošću sponzorirati Magacha pa je danas poslao ...

Natrag na vrh
Bumble bee
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 03, 2014 10:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cool dobar odabir teme... Uzivam u nadasve pristojnom ophodenju i uljudnoj komunikaciji Very Happy Very Happy Very Happy
Brommann

PorukaUpisano: Uto Velj 04, 2014 1:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svjetla, kuka, stanjeni blatobrani ... Wink

Natrag na vrh
Nick

PorukaUpisano: Uto Velj 04, 2014 11:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nešto novotarija na kupoli. Do sad je sve išlo bezbolno i u skladu sa očekivanjima.

Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Naprijed
Stranica 1/6

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma