Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| ZIGGY
 | | Član od: 25 Lis 2005 | | Poruke: 378 | | Mjesto: BRCKO DISTRIKT BIH |
|
Upisano: Pon Stu 13, 2017 8:48 am Naslov poruke: Carina i PDV na online kupovine? |
|
|
Pozdrav, zanima me kakav je zakon u HR, Njemackoj i Madjarskoj za online narudzbe, tacnije postoji li dozvoljeni limit do koje cijene roba kupljena preko interneta izvan EU ( Kina, HongKong) ne podlijeze carini i pdv-u? U Bosni npr do 25e ne podlijeze carini ni PDV, za Madjarsku sam cuo da je do 50e ali nezvanicno, zanima me kakvo je stanje u HR i Njemackoj pa i SLO. _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jazzo
 | | Član od: 13 Sij 2006 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Pon Stu 13, 2017 9:26 am Naslov poruke: |
|
|
| mislim da je kod nas 160 kn, 21 euro, a u praksi kakve si sreće. Ja sam jednom poslao račun carini u kojem nije bila vidljiva poštarina i ocarinili su mi samo cijenu makete. drugi put je bila vidljiva i cijena poštarine i platio sam carinu (ili kaj su mi već zatačunali) i na vrijednost poštarine. Zadnji put sam platio 11 KN obavjest da im dostavim račun, 55 kn pošti jer mi je paket slala na carinu i vraćala natrag (pošta i carina su u istoj zgradi kod željezničkog kolodvora u Zagebu samo je carina na drugom katu, tako barem tvrdi kolega koji tamo radi) i 47 kuna sam platio carinu (ili kako se već zove taj namet). Kolegi je prošao mobitel koji je platio oko 150 dolara bez carine, ali su mu u drugoj pošiljci zaračunali carinu na nekakvu torbicu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 13, 2017 9:31 am Naslov poruke: |
|
|
| Jazzo Napisao/la: | | (pošta i carina su u istoj zgradi kod željezničkog kolodvora u Zagebu samo je carina na drugom katu, tako barem tvrdi kolega koji tamo radi). |
Ja sam u bivšoj firmi dva puta tjedno išao tu na poštu carinjenja po robu iz Koreje i Kine, i poštanski ured je bio sa desne strane hodnika, a carinski sa lijeve, uglavnom od vrata do vrata 1,5 metara, s time da sam sam morao nositi robu iz jedne u drugu prostoriju, i to su mi uvijek naplatili. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hrvoje
 | | Član od: 16 Sij 2015 | | Poruke: 568 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 13, 2017 12:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | Pošiljke zanemarive vrijednosti do 22 EUR-a u kunskoj protuvrijednosti, kao i nekomercijalne pošiljke do 45 EUR-a u kunskoj protuvrijednosti koje fizička osoba šalje fizičkoj osobi oslobođene su plaćanja carina i poreza na dodanu vrijednost.
Pošiljke zanemarive vrijednosti do 150 EUR-a u kunskoj protuvrijednosti po pošiljci, osim alkoholnih proizvoda, parfema i toaletnih voda, duhana i duhanskih proizvoda, uvoze se oslobođene od plaćanja uvoznih carina. No, na sve takve pošiljke čija je vrijednost veća od 22 EUR-a u kunskoj protuvrijednosti, obračunava se porez na dodanu vrijednost. |
https://carina.gov.hr/pristup-informacijama/propisi-i-sporazumi/carinsko-zakonodavstvo/carinski-postupak-u-postanskom-prometu-2718/2718
Do 22 eura ne plaćaš ništa, od 22 do 150 eura plaćaš PDV, od 150 plaćaš PDV i carinu. Ono što nije navedeno u pravilniku su "skriveni" troškovi carinskog postupka koji su ranije spomenuti. Zadnji moj slučaj je bio 140kn PDVa kojeg sam morao platiti na paket, a naplaćeno mi je 190kn.
Hrvoje: poruka promijenjena dana: Pon Stu 13, 2017 1:37 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZIGGY
 | | Član od: 25 Lis 2005 | | Poruke: 378 | | Mjesto: BRCKO DISTRIKT BIH |
|
Upisano: Pon Stu 13, 2017 12:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Koliki je PDV u HR? _________________ Igor-Brcko-BIH,maketarstvom se bavim od 2006. iako me taj hobi privukao jos prije 15-ak god.Radim makete modernijeg perioda,oklopi,vozila,avijacija,figure,diorame uglavnom 1/35 mjerilo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 13, 2017 12:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| ZIGGY Napisao/la: | | Koliki je PDV u HR? |
25% |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|