Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| grgast
 | | Član od: 14 Tra 2017 | | Poruke: 90 | |
|
Upisano: Sri Jul 25, 2018 4:48 pm Naslov poruke: Hobby Boss 1/48 Bf-109F-4 |
|
|
Nakon više uradaka u 1/72 mjerilu odlučio sam se malo prebaciti na drugi svjetski rat i krupnije mjerilo. Povoljno su na Ebayu uletili Hobby Bossov kit i Iwata Eclipse CS airbrush. Koliko sam saznao model ima dosta pogrešaka u odnosu na pravu verziju zrakoplova, ali barem su dijelovi saliveni odlično i nije bilo skoro nikakve potrebe za popunjavanjem praznina ili preinake dijelova. Pišem minus za nemogućnost otvorene kabine (srećom nisam koristio PE dijelove) i statični propeler (glava propelera se lijepi na trup). Za sve ostalo, model je bio prilično lagan i ugodan za sastavljanje. Također, odmak od jeftinog kineskog zračnog kista omogućio je prilično lagano igranje sa njemačkom kamuflažom i nešto što do sada nisam mogao probati - postshading.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Sri Jul 25, 2018 5:53 pm Naslov poruke: |
|
|
neka si se prebacio, čestitke na radu, super je  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 25, 2018 6:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Eksperiment uspio!  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Fredi
 | | Član od: 21 Stu 2017 | | Poruke: 99 | | Mjesto: Sombor |
|
Upisano: Čet Jul 26, 2018 8:16 am Naslov poruke: |
|
|
Lep avion jos lepsa shema bojenja  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Herr Fix
 | | Član od: 24 Sij 2011 | | Poruke: 228 | |
|
Upisano: Pet Jul 27, 2018 11:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Baš dobar! _________________ Stavija bi potpis, ali... kako ću kemijskom po monitoru??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zoki_008
 | | Član od: 31 Lis 2007 | | Poruke: 164 | | Mjesto: Slavonski Brod/Osijek |
|
Upisano: Sri Kol 01, 2018 5:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Fino obojano!
Samo na kabini i s lijeve i s desne strane prema naprijed ovi trokutići - kontam da isto trebaju biti staklo. Možda ti je maskirna traka samo ostala. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| grgast
 | | Član od: 14 Tra 2017 | | Poruke: 90 | |
|
Upisano: Ned Kol 05, 2018 10:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| zoki_008 Napisao/la: | Fino obojano!
Samo na kabini i s lijeve i s desne strane prema naprijed ovi trokutići - kontam da isto trebaju biti staklo. Možda ti je maskirna traka samo ostala. |
ostavio sam maskirnu traku, iako sam maskirao ovaj dio kabine prije bojanja na referentnim slikama sam poslije negdje nasao da su ovi trokutici stakleni a negdje ne pa sam odlucio ostaviti traku. ljepse mi izgleda a lako skinem traku kad zatreba. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|