Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| f-15
| | Član od: 06 Velj 2015 | | Poruke: 91 | |
|
Upisano: Ned Kol 11, 2019 12:03 am Naslov poruke: Jrv-Hrz 1945-1991 |
|
|
| Pozdrav svim maketarima. da ne otvaram neka prošla vremena ne biram strane nacije i ostalo. Zanima me jer moguće napraviti u doglednoj "prošlosti " oliti budućnosti rezime avijacije na prostoru Socijalističke Republike Hrvatske sa točnim brojčanim stanjem pilota odnosno pukova Jrv-z u periodu od 1945-1991 sa time da se naglase Aparati koji su letjeli nad ovim područjem. Te jasno da ne dižem tenzije jer bi se pola muzeja Vazduhoplovstva- Zrakoplovstva raspalo. I da li postoje nekakve naznake barem za galeba ili bac-a i jaguara ,jastreba i galeba da se restauriraju pa makar se kasnije arheolozi čudili dometu avijacije koja je nakon braće wrifht okačila bombe, hvala. I jasno da se nakon skoro 30 godina da naznaka da je Hrz tehnički i kadrovski nastalo iz Jrv isto kao što je Jrv manje-više nastao iz zrakoplovstva "ndh" da ne idem u partizane, ustaše i četnike, jer smo sve piste,kaponire 3 lovca i ostalo imali kao eskadrilu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| f-15
|
Upisano: Ned Kol 11, 2019 12:58 am Naslov poruke: |
|
|
- Znači u Nfrj 45-63 ksnije Sfrj na teritoriju današnje Republike Hrvatske poznajemo ove vojne ili civilno-vojne aerodrome... 5 njih...
- Pleso - mješovito vojni i civilni - pitanje izgrađen kada i kada su stigli prvi F-86...
- Pula cicilno/vojni-školski - kada je izgrađen i koji su prvi avioni stigli...
- Zadar - u bivšoj Republici glavni školski centar - kada je izgrađen i koji su bili prvi avioni
- Udbina - kada je počela gradnja,80-ih...
- Divulje - kada je počela gradnja, helikopterska baza....
- Željava - glavni podzemni objekat u Sfrj oko 70 odsto u RH najveći projekat osim Etne u blizini
- Iz ovog svega proizlazi da se na teritoriji Republike Hrvatske nalazilo najviše vojno/civilnih aerodroma da ne tupim nego jednostavno da se ne zaboravi i ne zatre taj dio #naše# povijesti zbog crvenih, bijelih ili žutih zvijezdica na nebu. Ovime postom bih volio uskoro da izađe neka publikacija i da se na nekom od ovih mjesta pojavi F-84 u realnim bojama... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Ned Kol 11, 2019 11:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Zaboravio si Lučko sa Vojno-civilnim-(po)milicijskim sastavom... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| f-15
|
Upisano: Pon Kol 12, 2019 4:03 pm Naslov poruke: |
|
|
je imamo mi toga dosta, da i Lučko..., možda "fantje" pitat za koji F-84 i Sabre ako im je ostao u komadu, sklepalo bi se nešto... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| werewolf
 | | Član od: 21 Velj 2008 | | Poruke: 694 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Kol 19, 2019 7:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| f-15 Napisao/la: | je imamo mi toga dosta, da i Lučko..., možda "fantje" pitat za koji F-84 i Sabre ako im je ostao u komadu, sklepalo bi se nešto... |
Bile su dvije olupine na Željavi, mislim F-80, do Dakote, netko ih je otpeljao  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Pon Kol 19, 2019 8:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Dva F-84 sa Željave su sada na aerodromu kod Otočca, prave društvo dakoti
imaš ih u spotu
https://www.youtube.com/watch?v=GQnFYxDvX44 _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cico.k
| | Član od: 13 Svi 2006 | | Poruke: 170 | |
|
Upisano: Uto Kol 20, 2019 12:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Što bih volio da imam jednog takvog pa ga polako i s guštom brusit, polirat,kitat ,farbat ,radit dijelove koji fale.bio bi ko novi.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| f-15
|
Upisano: Čet Kol 22, 2019 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
| drago mi je čuti da su ih maknuli da ne trunu...ima ih nešto i u Rajlovcu kod Sarajeva... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| werewolf
 | | Član od: 21 Velj 2008 | | Poruke: 694 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Kol 22, 2019 12:36 pm Naslov poruke: |
|
|
I meni j drago, treba i Dakotu sa Željave maknuti. Šta je sa Dakotom iz Otočca, ne vidi se na starome mjestu?? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Kol 22, 2019 4:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Dakota je i dalje u Otočcu ,vidi se i na spotu (link je dao Hornet) obnovljena unutrašnjost ,vani i dalje raspad sistema... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1987 | |
|
Upisano: Čet Kol 22, 2019 8:14 pm Naslov poruke: |
|
|
našli su nekakvog limara koji je pokrpao rep (horizontalac i vertikalac) i neke panele. Nije sjajno ali i to je nešto
 _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dalibor
| | Član od: 22 Stu 2010 | | Poruke: 650 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|