Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| stari
| | Član od: 12 Lip 2012 | | Poruke: 304 | | Mjesto: Kastav |
|
Upisano: Pet Svi 01, 2020 7:09 am Naslov poruke: Asfalt-gruba podliga |
|
|
Molio bih savjet od znalaca.Radim trajekt Loda M 1:60 i trebati ću garažnu palubu obojiti u imitaciju asfalta. E sada, kako to napraviti, dali samo obojiti u crnu mat, ili ima neki drugi postupak ili postoje posebne boje za to? Pretpostavljam da to znaju maketari, koji izrađuju diorame i nosaće zrakoplova.
Hvala unaprijed na savjetima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 01, 2020 12:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Zašto asfalta i to na brodu ? _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 01, 2020 2:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| mpuky1 Napisao/la: | | Zašto asfalta i to na brodu ? |
Čini mi se da se radi o hrapavoj protukliznoj metalnoj površini poda za vozila. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kru65mi
 | | Član od: 28 Lis 2007 | | Poruke: 850 | |
|
Upisano: Pet Svi 01, 2020 2:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Mogu ti reci kako bih ju ja napravio - iskoristi ako mislis da moze proci
U ovako velikoj skali koristio bih finiji smirgl papir koji bi prespricao neravnomjerno tamnijom sivom bojom s manjim postotkom tamno smedje. Nakon toga dva pravca : sa i bez airbrusha.
Sa : koristeci vrlo razrijedjenu boju ( crna, crvena, smedja,oker) i vrlo nizak pritisak zraka naglim povlacenjem okidaca airbrush ce "strcnuti" sitne kapljice boje. Na taj nacin ( vecim brojem navedenih nijansi) dobijem izgled koristenog asfalta.
Bez : koristeci veci siri kist koji umocim u boju ( iste nijanse - ista razrijedjenost ) i povlacenjem prsta po dlacicama kista dobijem isti efekt, ali slabije kontroliran ...
Zavrsio bih jos kojim filterom tamnosive i braonAko zelis, pogledaj moje zadnje radove, podlege su radjene na takav nacin; u oba slucaja sam koristio svijetlosivu jer sam zelio izgled betona ...
Pozdrav ,
Kruno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|