Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| KatarII
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 885 | | Mjesto: ZGB |
|
Upisano: Sub Stu 28, 2020 2:04 pm Naslov poruke: Tito's Underground Airbase |
|
|
Bio sam preznatiželjan, pa naručih knjigu koja je nakon dva mjeseca putovanja (preko Singapura!!??) stigla...
64 strane, meki uvez, sjajan papir. 8 stranica je u boji, od toga 4 stranice profila miguša (crtao Tom Cooper), 2 stranice fotki, jedna aerofoto rasporeda pista i jedna (shematska) karta cijelog kompleksa.
Neke od fotki su već viđene, ali dobar dio su (meni) potpuno nove. Ima ih puno, i zbog kvalitetnog papira dobro su otisnute.
Uvez bi mogao biti bolji, čini mi se da su knjižni blok uvezivali dok se još nije u potpunosti osušio pa je malo valovito pri hrptu.
5 poglavlja:
Underground Objekt Klek: Early Days 1958. - 1968.
Mig-21's Nest, 1968. - 1990.
Inside Bihać Air Base
Bihać Air Base at war
Final Days of Bihać Air Base and Beyond
Knjiga je malo skupa, s obzirom na broj stranica, ali ako vas zanima tematika, nema druge. _________________ Shpeck: No, we do not play games. There is no such thing as a Nintendo Wii in our time.
Cartman in the 25th century: No! Nooo!!! Noooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1513 | |
|
Upisano: Pon Stu 30, 2020 8:57 am Naslov poruke: |
|
|
| Nisi naveo tko je autor. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1513 | |
|
Upisano: Pon Stu 30, 2020 8:57 am Naslov poruke: |
|
|
| A dobro bi bilo da navedeš i tko je izdavač. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CROtale
 | | Član od: 23 Lip 2006 | | Poruke: 709 | | Mjesto: Osijek |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pon Stu 30, 2020 1:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| Izdanje imam i nije me oduševilo kao kolegu. Nešto profila Migova, ponešto fotografija, zanimljiva tema. Jel bilo nedostupno ili naprosto nema više elemenata za predočiti - očekivao sam više. Ipak, zadovoljstvo mi je imati u biblioteci nešto sa ovako neobičnom temom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KatarII
|
Upisano: Pon Stu 30, 2020 5:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Nije mene izdanje oduševilo
Zgodno mi je vidjeti neke stvari koje prije nisam vidio, i zato mi je ok.
Ako nekoga zanima tematika, mislim da vrijedi uzeti, posebno ako se nađe na kakvom sniženju. Ali ako ste samo znatiželjni, preskupo je, rekao bih. _________________ Shpeck: No, we do not play games. There is no such thing as a Nintendo Wii in our time.
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dalibor
| | Član od: 22 Stu 2010 | | Poruke: 649 | |
|
Upisano: Pon Stu 30, 2020 11:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Dimitijević niti ne skriva da je antikomunist. U tekstovima ima faktičkih grešaka (za koje su, kao što čujem krivi urednici). To me jako smeta, jer proglašava neke stvari takvima kakve on misli da su bile i ne navodi bar konteksta. Najgore je sve ispalo u knjizi o Trščanskoj krizi. Tamo ima za moje pojmove čak nekoliko nebuloza...
https://www.helion.co.uk/people/bojan-dimitrijevic.php?sid=f07601990cab6fdc01d71e0b89339726
recimo, tamo je tipično desničarska tvrdnja o ubijanju antikomunista u coni a, dok je bila pod jugoslovenskom upravom, to nekako još objašnjava prisilnom italijanizacijom. Čovječe, 20 godina fašističkog terora njemu ne znači ništa! I tako dalje u tom stilu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KatarII
|
Upisano: Uto Pro 01, 2020 1:02 am Naslov poruke: |
|
|
Dimitrijević je, koliko sam shvatio, svoju karijeru izgradio na blizini vlasti i uvidu u arhive u koje ostali smrtnici pristupa nemaju.
Nisam čitao knjigu o Tršćanskoj krizi, ali sam prelistavao Povijest JRV-a. On niti ne nastoji biti objektivan, rekao bih. Zato je šteta što ima praktični monopol na zrakoplovno/vojne teme iz doba druge Jugoslavije. _________________ Shpeck: No, we do not play games. There is no such thing as a Nintendo Wii in our time.
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dalibor
| | Član od: 22 Stu 2010 | | Poruke: 649 | |
|
Upisano: Uto Pro 01, 2020 11:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| sve to što si napisao je točno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|