Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2541 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sub Sij 02, 2021 8:22 pm Naslov poruke: Willys Jeep Trailer and 6pdr Howitzer Airfix 1/72 |
|
|
Kako sam već naveo kod M12+M30 otvorio sam pakovanje zbog mitraljeza 0,50 cal, pa kad sam već otvorio da se ne pokvari.
Zapravo već kad sam ga nabavio planirao sam napraviti američku varijantu sa tendom.
Maketa djeluje strija ali plastika je ok, fini detalji, tek ponešto flasha. Nema puno djelova pa se dosta brzo slaže, kotači nisu maksimum, danas ih sigurno ima na tržištu boljig ali slagao sam bez puno pretenzija pa mi je bilo ok.
Kod bojanja jedino mi nije jasno zašto su u uputstvima stavili zelenu umjesto standardne OD , koristio dobrog starog Humbrola 155.
Jako mi se svidjelo rješenje prednjih farova koji su od prozirne plastike i sa zaobljenjem.
Dekali...oduševili su me !, svaka im čast.
Listić del+kala je mikroskopski mali, a i oznake dekala su male crne buhice valjda font 2 , pomislio sam da su smanjili dekale iz 35 ili 24, naime osim što su oznake dekala male i razmaci između su mikroskopski.
Odlično se stavljaju, nakon onih Italereievih i UMovih ovo je pravo zadovoljstvo, ćak i na haubi ona oznaka USA i broj koji idu preko savijene površine bez problema.
Tendu prikolice i Jeepa daju da je iste boje kao i ostatak vozila, ali kako sam vidio da su u naravi uvijek nešto drugačije boje išao sam na to da jeboja donekle nestala pa se prozire gumirano platno.
Jedini dodatak je konopac/sajla koji sam omotao oko prednjeg branika, vidio na puno slika a i ostao mi od M12 .
Oko prikolice nema puno toga a haubica još manje, počistio srh i zalijepio, ukupno 5 djelova.
Inaće u kutiji se dobije i postolje na koje su bili pričvršćeni Jeepovi prilikom izbacivanaj padobranom, bilo bi zanimljivo za dioramu.
Ovdje u društvu M12 i M30
[url=https://postimages.org/]
[/url]
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5802 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1880 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Ned Sij 03, 2021 7:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Aaaa, konačno vidim da i drugi dolaze k pameti i ukrcavaju se u najoptimalnije mjerilo .... bravo Leo, pun pogodak.
Vojo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Sij 03, 2021 9:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| Odlićan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|