Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Tito's Underground Airbase

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Recenzije knjiga
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
KatarII

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: ZGB
PorukaUpisano: Sub Stu 28, 2020 2:04 pm    Naslov poruke: Tito's Underground Airbase Citiraj ovaj komentar

Bio sam preznatiželjan, pa naručih knjigu koja je nakon dva mjeseca putovanja (preko Singapura!!??) stigla...

64 strane, meki uvez, sjajan papir. 8 stranica je u boji, od toga 4 stranice profila miguša (crtao Tom Cooper), 2 stranice fotki, jedna aerofoto rasporeda pista i jedna (shematska) karta cijelog kompleksa.

Neke od fotki su već viđene, ali dobar dio su (meni) potpuno nove. Ima ih puno, i zbog kvalitetnog papira dobro su otisnute.
Uvez bi mogao biti bolji, čini mi se da su knjižni blok uvezivali dok se još nije u potpunosti osušio pa je malo valovito pri hrptu.

5 poglavlja:
Underground Objekt Klek: Early Days 1958. - 1968.
Mig-21's Nest, 1968. - 1990.
Inside Bihać Air Base
Bihać Air Base at war
Final Days of Bihać Air Base and Beyond

Knjiga je malo skupa, s obzirom na broj stranica, ali ako vas zanima tematika, nema druge.
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Stu 30, 2020 8:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisi naveo tko je autor.
Natrag na vrh
frka

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Stu 30, 2020 8:57 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A dobro bi bilo da navedeš i tko je izdavač.
Natrag na vrh
CROtale

Član od: 23 Lip 2006
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Pon Stu 30, 2020 10:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Helion company

https://www.helion.co.uk/military-history-books/titos-underground-air-base-bihac-zeljava-underground-yugoslav-air-force-base-1964-1992.php?sid=f07601990cab6fdc01d71e0b89339726
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pon Stu 30, 2020 1:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izdanje imam i nije me oduševilo kao kolegu. Nešto profila Migova, ponešto fotografija, zanimljiva tema. Jel bilo nedostupno ili naprosto nema više elemenata za predočiti - očekivao sam više. Ipak, zadovoljstvo mi je imati u biblioteci nešto sa ovako neobičnom temom.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
KatarII

PorukaUpisano: Pon Stu 30, 2020 5:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije mene izdanje oduševilo Wink

Zgodno mi je vidjeti neke stvari koje prije nisam vidio, i zato mi je ok.

Ako nekoga zanima tematika, mislim da vrijedi uzeti, posebno ako se nađe na kakvom sniženju. Ali ako ste samo znatiželjni, preskupo je, rekao bih.
dalibor

Član od: 22 Stu 2010
PorukaUpisano: Pon Stu 30, 2020 11:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dimitijević niti ne skriva da je antikomunist. U tekstovima ima faktičkih grešaka (za koje su, kao što čujem krivi urednici). To me jako smeta, jer proglašava neke stvari takvima kakve on misli da su bile i ne navodi bar konteksta. Najgore je sve ispalo u knjizi o Trščanskoj krizi. Tamo ima za moje pojmove čak nekoliko nebuloza...

https://www.helion.co.uk/people/bojan-dimitrijevic.php?sid=f07601990cab6fdc01d71e0b89339726

recimo, tamo je tipično desničarska tvrdnja o ubijanju antikomunista u coni a, dok je bila pod jugoslovenskom upravom, to nekako još objašnjava prisilnom italijanizacijom. Čovječe, 20 godina fašističkog terora njemu ne znači ništa! I tako dalje u tom stilu.
Natrag na vrh
KatarII

PorukaUpisano: Uto Pro 01, 2020 1:02 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dimitrijević je, koliko sam shvatio, svoju karijeru izgradio na blizini vlasti i uvidu u arhive u koje ostali smrtnici pristupa nemaju.

Nisam čitao knjigu o Tršćanskoj krizi, ali sam prelistavao Povijest JRV-a. On niti ne nastoji biti objektivan, rekao bih. Zato je šteta što ima praktični monopol na zrakoplovno/vojne teme iz doba druge Jugoslavije.
dalibor

Član od: 22 Stu 2010
PorukaUpisano: Uto Pro 01, 2020 11:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sve to što si napisao je točno
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Recenzije knjiga Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma