Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Didier
| | Član od: 17 Stu 2022 | | Poruke: 23 | |
|
Upisano: Pet Stu 18, 2022 12:57 am Naslov poruke: Najbolji akrili za kist? |
|
|
Pozdrav!
kao što naslov kaže, koji akrili su dobri za bojanje kistom, te ima li dobrih u Zagrebu od ne- maketarskih firmi (nije mi strašno bitno koliko su dobre, ne radim makete za natjecanja) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Buccaneer
 | | Član od: 11 Svi 2016 | | Poruke: 51 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Stu 18, 2022 6:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hataka Blue line je meni skroz u redu, samo ne znam da li je ima gde kod nas. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Sub Stu 19, 2022 3:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Valejo.
Bio je jedaš shop u Zg prije, ali više ne znam jeli radi, a iskreno i ime sam zaboravio. Ekipa će znati. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Doodeck
| | Član od: 05 Pro 2009 | | Poruke: 711 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 19, 2022 6:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| vrsa Napisao/la: | Valejo.
Bio je jedaš shop u Zg prije, ali više ne znam jeli radi, a iskreno i ime sam zaboravio. Ekipa će znati. |
Perlica. U Maksimirskoj, parsto metara od Kvatrića s lijeve strane |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cicarista
| | Član od: 19 Ruj 2016 | | Poruke: 247 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 19, 2022 8:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| Doodeck Napisao/la: |
Perlica. U Maksimirskoj, parsto metara od Kvatrića s lijeve strane |
Ako je ovaj dućan https://perlica.eu/ nema toga više... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1301 | |
|
Upisano: Sub Stu 19, 2022 9:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jel bas mora bit akril? U Carta Magica ducanu sada imaju AK Real Color boje koje su lacquer, i odlične su i za farbanje kistom. U carti imas i hrpu drugih akrila, cuo sam da su army painter jako dobre. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lisec
 | | Član od: 30 Lis 2008 | | Poruke: 1199 | | Mjesto: Zaprešić |
|
Upisano: Sub Stu 19, 2022 9:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Vallejo majka
Kazu da su Ak 3rd gen jos bolje ali te nisam probao jer nisam imao potrebu _________________ Matija
http://mkgrunf.com/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Didier
| | Član od: 17 Stu 2022 | | Poruke: 23 | |
|
Upisano: Sub Stu 19, 2022 9:52 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala svima na odgovorima!
da, pitam za akrile jer su manja zafrkancija logistički, i zgadio mi se više miris enamelki, bez obzira koliko dobre bile. ovo mi nije primarni hobi u životu pa se neću puno mislit, bitno da nisu tempere za likovni |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Pon Stu 21, 2022 7:32 am Naslov poruke: |
|
|
| Lisec Napisao/la: | Vallejo majka
Kazu da su Ak 3rd gen jos bolje ali te nisam probao jer nisam imao potrebu |
Meni je AK 3rd gen go-to za kist. Super se nanosi, za thinner koristim vodu, alu paleta se lako čisti alkoholom, super se mešaju za različite nianse ... Majka
Tamiya mi ne paše za kist, AK Real color isto tako. Brzo se suše i ne uspem dobiti sloj bez tragova kista.
Vallejo još nisam probao, ali sam čuo/čitao/gledao/whatever da zna biti malo "gumena" nakon sušenja. Ima li neko slična iskustva? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SturmmannDado
 | | Član od: 12 Svi 2012 | | Poruke: 328 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 26, 2022 1:15 am Naslov poruke: |
|
|
Zaboravi ne maketarske boje, nisu tolko dobre i nisu tolko ni jeftine, samo ćeš si upropastiti rad.
Vjeruj mi probao sam.
Za kist imaš u Carti Magici Citadel boje, najbolje su base collor i shade washevi, i Ammo figures paints, u Hobby Chestu imaš Vallejo model collor su mi najbolje.
Sve se mogu razrijediti s vodom ako su pre guste i ove rijetke se mogu razrijediti s vodom da se dobije glađi efekt boje i smanji trag kista.
Za air brush dobre su iste i mogu se razrijediti s vodom, na otprilike gustoću mljeka.
Za washeve za vozila meni su najbolji Ammo enaml washevi i efekti, koje počistim ili razrijedim Ammo enmal odorles spiritom ili white spiritom.
White spirit sam kupio litru u art shopu jer je ipak jeftiniji ali pazi da ne kupiš pre agresivni.
Nitro razrjeđivač kupujem po litru u željezari i s njime čistim kistove i ljepim plastične makete.
Za vozila imaš boje u spreju iz željezare ili boje i lakova, ali ako ti oni nisu dobri bolje sprejeve imaš u Carti Magici i Hobby Chestu, ali bolji ti je airbrush.
Vjeruj mi nekad je bolje skuplje nego jeftino pa skidat boju i sve ispočetka, a i skužit ćeš kod farbanja detalja malim 0/5 ili 0/10 kistovima baš ti trebaju maketarske boje.
Za skidanje boje imaš izopropil alkohol ili etanol alkohol, istočiš u posudu, zatvoriš, uroniš, pustiš 24 sata i četkicom za zube ili štapićem za uši skidaš boju.
Citadelove washeve možeš razrijediti matt warnishem za bolji efekt, jer voda za akrilni wash bez matt varnisha nije dobra.
Eto mislim da sam sve reko probaj pa vidi.
Imaš u podforumu Dovršene makete, figure i diorame temu Njemci 1/35 pa vidi moje rezultate, ja se čak i ne trudim tolko s malo truda može se i bolje.
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=35601 _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|