Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

A6m2-N Rufe, Arii, 1/72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Pro 17, 2023 8:54 pm    Naslov poruke: A6m2-N Rufe, Arii, 1/72 Citiraj ovaj komentar

Evo nakon nekih peripetija sa Postimageom da i ovog ljepotana stavim...
Dakle moj prvi hidroplan! Dugo već mjerkam neki japanski hidroplan ,al stalno je neš bitnije ,sad mi je u ruku sletio vrlo povoljno ovaj stari Arii pa sam ga iskoristio da "ubijem par muha jednom rukom".... Prvi puta sam koristio Ammo MiG chipping fluid-scratches effect, prvi puta radim Ariievu maketu, prvi hidroplan....
Ono što me iznenadilo je da su napravili "šarke" za flapsove i ailerone kako bi bili pomični i tako odstupili od orginalnog izgleda detalja na krilu!!! To sam sve pokita i poljepio i vrati što je moguće bliže stvarnom izgledu ,kokpit je nepostojeći pa sam to izradio ,prepanelirao sam cijeli avion jel su paneli bili jedva vidljivi i netočni (postojali su paneli za Hinomarue na mjestima gdje oni idu!!!!) Ispravio sam izgled motora koliko se dalo ,ali prekratkom kapotažu motora (3mm) nije bilo spasa....
Što se tiče chiping fluida tu sam zadovoljan ,iako piše da se koristi sa akrilnim bojama meni je radio i ispod MM enamela, ali samo grebanjem....
I evo ga mališa je gotov, ne pitajte me za postrojbu, upute su bile na japanskom klinastom pismu Very Happy ...

Buccaneer

Član od: 11 Svi 2016
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pon Pro 18, 2023 12:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično, me like! Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pon Pro 18, 2023 6:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Cool Cool Cool Cool Dobar!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sub Pro 23, 2023 3:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

lepi...a ove urezane rondele su klasika za arii.....slozil sam par komada raznih od njih, i morem rec da je matchbox za njih svemir Smile....svaka cast na poslu
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma