Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Pon Lip 04, 2007 8:22 pm Naslov poruke: Peugeot 206 WRC diorama |
|
|
u pauzi od Supre odlucih zapoceti svoju prvu dioramu. dakle svima poznati mali 206 u rally izdanju u servisnoj zoni okruzen mehanicarima.
mehanicarski set je dosta detaljan, ima svakakvog alata, a diskovi su bolji nego oni resinski koje sam kupio za Supru. dobiju se dva identicna sprua sa alatom i dva sa 'ljudstvom'
poceo sam sa covcima. bit ce nesto kitanja oko struka i guzičice al zacementirat cu ja njih.
i sama maketa auta
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Uto Lip 05, 2007 12:34 pm Naslov poruke: |
|
|
To se čekalo konačno da netko složi i tu dioramu ja se već neko vrijeme grebem oko toga ali uvijek nešto drugo uleti .Bravo LOW. _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Goran
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 1423 | | Mjesto: Jastrebarsko |
|
Upisano: Uto Lip 05, 2007 12:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo mora dobro ispast.
Figure su u dobrim pozama. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Uto Lip 05, 2007 3:59 pm Naslov poruke: |
|
|
imam ja i set civilnih mehanicara, al to ce bit nekom drugom prilikom. cuvam ih za Eclipsa.
Mario, kaj ti imas ove mehanicare doma?
stvarno su odlicni. u setu ima svakakvih kljuceva, cekica, pistolja za sarafe, rezervnih dijelova za auto (diskovi, amortizeri)
dobiju se i naljepnice za team Subaru ili Peugeot, a kao dodatne naljke sam vidio za kupiti i team Ford, Mitshubishi i cini mi se Toyota. tako da se moze slozit diorama sa bilo kojim WRC autom.
kad vidim kakve diorame Goran radi, odlucio sam se na svoju prvu. nadam se nekim konstruktivnim kritikama od iskusnijih na ovom polju.  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
|
Upisano: Uto Lip 05, 2007 4:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Nemam ih doma ali kad dobijem neku lovu umjesto da uzmem set mehaničara i složim pravu radionu pojavi se neka druga maketa i zamisao a to ti je tak nikad nisam na miru nego uzmem nešto drugo. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Sri Velj 27, 2008 10:58 am Naslov poruke: |
|
|
evo da uskrsnem ovu temu sa dna pete stranice
naime, ovo je razlog zasto moj entry u buildoffu malo steka.
ima vec 8 mjeseci da sam zapoceo ovog zojca, ali su me ucestali buildoffi drzali podalje od njega. prvo su bili japanci pa sam morao Supru zavrsavati, a onda sa Cudom u amerima. ali posto sam odnedavno ponosni vlasnik jednog ovakvog malise (fali mu samo jedno slovo u imenu ) odlucih kroz neko dogledno vrijeme zavrsit zapoceto.
body je posmirglan od svih ostataka odljeva, stavljen primer, dva sloja TS pure white pa TS-13 lak. lagano matirano sa micromesh 3600 i ispolirano sa Compound fine. sljede decali koji su dosta zeznuti, ali nadam se da cu uz pomoc microscale preparata uspjeti. iza ovoga ce jos ici dva sloja Gunze clear acryl spreja, pa opet smirglanje i poliranje. nakon sto budem gotov sa bodyjem prelazim na ostatak.
za sad
|
 |
| Mario
|
Upisano: Sri Velj 27, 2008 11:13 am Naslov poruke: |
|
|
Konačno neki napredak a ja sam mislio da će to još dugo čekati da se složi. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Sri Velj 27, 2008 11:22 am Naslov poruke: |
|
|
trebalo bi biti kroz nekih mjesec-dva.
nego, da malo vadim mast Poweru - potrosio sam samo pola bocice bijele na cijeli body  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Velj 28, 2008 12:28 am Naslov poruke: |
|
|
E znao sam...a bash sam te lijepo htio pitati jesi li i ti muku mucio sa doticnim sprejem
Ja fakat ne znam...meni su se nakon svakog novog sloja na nekom drugom mjestu na Skyline-u pojavljivali mjehurici...drzao sam sprej na pola metra od makete i furao lijevo-desno optimalnom brzinom...i nishta...tek nakon n-tog pokusaja i sati smirglanja je ispalo koliko-toliko ok...
Tebi je odlicno ispalo...inace boja sama po sebi nije nije losa...ako dobro sjedne lijepo se sjaji i bez laka...
Nego reci, Zojac ce bit u garazi...ims onu Fujimijevu ili ces kombinirati nesto drugo? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Čet Velj 28, 2008 10:09 am Naslov poruke: |
|
|
imam Fujimijevu garazu, ali to nije za njega. on ce bit vani u servisnoj zoni okruzen mehanicarima. napravit cu komad asfalta na kojem ce bit auto na klocnama, gume pored njega. mehanicari ce drzat nesto u rukama, mozda nesto od alata ili dijelova auta.
samo sto su decali uzasni pa ako ova tema opet malo zamre nemojte se ljutiti. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Velj 28, 2008 4:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Jel valja sta ta Fujimijeva garaza? Bas mi je jednom zapela za oko pa me zanima  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pet Velj 29, 2008 10:52 am Naslov poruke: |
|
|
pa da ti pravo kazem, kupio sam ju prije nekih godinu dana pa se i ne sjecam bas. ali ima hrpa alata, dizalica.... dvije stijenke (zidovi) su plasticni i ljepe se neke tapete po njima, a dvije stijenke su od prozirne plastike tako da kad sve unutra zatvoris, mozes ljepo gledati i ne pada ti prasina unutra. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pon Jul 28, 2008 3:24 pm Naslov poruke: |
|
|
evo da jos jednom potegnem ovu temu iz zaborava, ovaj put sa dna cetvrte stranice.
svi nesto rade po forumu, pa i ja dobio motivaciju.
godisnji odmor zavrsio, odmorio sam se i od posla i maketa, a sad opet sve ispocetka, narednih 11 mjeseci i dva tjedna
dakle, danas sam pripremao dijelove koji ce ici u Alclad sa gloss crnom. a naslo se tu jos i dijelova za aluminij i za mat crnu.
podnica je trenutno u fazi susenja kita jer sam na njoj nasao dvije rupice taman kad sam htio poceti sa gloss crnom. i odmah namontiro body i otkrio da bi se bas te dvije prokletinje vidjele, ako bi se bas znalo gdje su. ali obzirom da ja znam da su tu, vrag mi nije dao mira, izvadio kit i nasafto, pa cemo nastavit kad se posusi.
sjedala su takodjer na kitanju, ali s njima cu lako. ionako decali idu na njih.
uglavnom da ne duljim, evo slike
prije
poslje
a sa bodyjem je potpuno druga prica. jos prije 6 mjeseci sam ja njega pofarbo i polakiro, pripremio za decale, a onda.... previse MicroSeta i tri decala nepovratno izgubljena. zbog toga sam i stavio ovu maketu ponovno na cekanje. zbog toga i pocetka novog BO-a.
za decalima nisam puno plako, dobio sam ideju kako cu se izvuci iz problema, o tome nesto kasnije, kako build bude isao dalje.
da ne duljim, maketu sam morao ponovno farbati jer su se oni strgani decali tako primili da nisu htjeli dolje osim smirglanjem. a u tom procesu sam malo i naceo boju na tom mjestu.
uglavnom, maketa je danas ponovno pofarbana, ovih dana cu je valjda i polakirati. krecem velikim koracima naprijed, htio bih ju zavrsiti do pocetka novog BO-a u 9. mjesecu
zdravski _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Jul 28, 2008 3:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Za sad izgleda odlično. Baš me zanima nastavak, a posebno kad na red dođu figure i podloga... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shmeegy
 | | Član od: 09 Kol 2007 | | Poruke: 1768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Jul 28, 2008 4:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepo da si tu maketu ponovo vratio iz mrtvih.. po drugi put!
bas me zanima kak ce ispast skupa sa mehanicarima i cijelom onom dioramom!  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|