Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Razrijeđivanje boje!!!

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Pet Lis 12, 2007 8:10 pm    Naslov poruke: Razrijeđivanje boje!!! Citiraj ovaj komentar

Ajd da vas ja nesto priupitam, mozda po 1000 put na ovom forumu al ajde ak ste kolegijalni odgovorit cete.

1) U kojem omjeru se razrijeduju enamelke od revella, i sa cime???

To bi bilo to od mene, nadam se da bu netko i odgovorio. THX

Laughing
Natrag na vrh
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Lis 12, 2007 9:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Enamel boje je najbolje razrjedjivati sa obicnim razrjedjivacem iliti terpentinom...
Sto se omjera tice, to iz mojeg iskustva ovisi o boji...cak ni sve revellove boje nisu iste gustoce...
Naravno, ovisi i o tome cime ces tu boju nanositi i kakav "coverage" te efekt zelis postici...ako ces farbati airbrushem onda ti je 50-50 dobar pocetni omjer ali je najbolje da prvo probash na nekom nevaznom komadu plastike i sam skuzis "feeling" za takve stvari Wink
Gost
PorukaUpisano: Pet Lis 12, 2007 11:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

PowerPlant Napisao/la:
Enamel boje je najbolje razrjedjivati sa obicnim razrjedjivacem iliti terpentinom...
Sto se omjera tice, to iz mojeg iskustva ovisi o boji...cak ni sve revellove boje nisu iste gustoce...
Naravno, ovisi i o tome cime ces tu boju nanositi i kakav "coverage" te efekt zelis postici...ako ces farbati airbrushem onda ti je 50-50 dobar pocetni omjer ali je najbolje da prvo probash na nekom nevaznom komadu plastike i sam skuzis "feeling" za takve stvari Wink

Ja ih razrijeđujem sa uljnim rezrijeđivačem, i to da direktno špricnem određenu količinu razrijeđiača u piksu, al sam skužio da s vremenom boja poždere razrijeđivač i poslije mi je boja dosta gusta a kad je premažem onda mi ne pokriva dobro, moram po 4 puta prefarbavat određeni dio da bi dobio cijeli površinu prekrivenu. Nemam još AB al imam namjeru kupiti ga, samo da skupim pare.
Natrag na vrh
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Pet Lis 12, 2007 11:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Trutek Napisao/la:
i to da direktno špricnem određenu količinu razrijeđiača u piksu

Kolko se sjećam to ne treba i ne valja raditi.
Izdvoji (nekakvom pipetom) potrebnu količinu boje u npr. "ampulicu" od kinderjaja ili "paletu" od Toffee bombonjere i onda u tome umješavaj razređivač do željene i potrebne razine gustoće boje.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
PorukaUpisano: Pet Lis 12, 2007 11:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, bolje je raditi mjesavinu u nekoj posebnoj posudici a ne direktno u piksi...
Inace ce ti neiskoristena boja nakon nekog vremena postati neupotrebljiva bash kako si opisao...
Poshto nemas airbrush i farbash kistom, omjer boje i razrjedjivaca mora ti svakako biti veci u korist boje...50-50 je prerijetko za kvalitetno farbanje kistom...
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma