Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Antonio
 | | Član od: 24 Sij 2006 | | Poruke: 550 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Stu 28, 2007 9:00 pm Naslov poruke: Radna lampa? |
|
|
Pozdrav!
Zanima me kakvo osvjetljenje koristite pri radu s maketama, dali koristite lampe s povećalom ili obične stolne pregibne lampe, ili baš ne posvećujete tom detalju toliko pažnje?
Kakvo svjetlo je najbolje i od koliko wata, da te osobno pre jako ne grije nakon dužeg vremena rada, ne peče za oči, ali da daje kvalitetno i bez sjene svjetlo?
Vidim da npr.OSRAM ima široku paletu raznih žarulja.Sunčeva, topla, hladna, bjela svjetlost ili razne vrste neonki ili flou. od oko 22W, što mi se čini pre malo..
Osobno upotrebljavam običnu radnu lampu s 60W žaruljom i mogu reći da nisam baš zadovoljan jer ima sjena i nije to ta svjetlost koji bi trebala biti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Stu 28, 2007 10:01 pm Naslov poruke: |
|
|
da neznam koju lapmu imas imat ces sjena, osim ako je pravilno ne postavis, a to znaci da o svakoj situaciji bi je trebao drugacije postavljati.
mislim da zarulja ne igra neku bitnu ulogu, i mislim da ti je lampa ona obicna "stolna" (ima sad jako lijepih za kupiti i "modernih") sasvim dovoljna, barem meni je, jer opet, sjene ce ti se tu i tamo pojaviti, to bi trebao imati 3-4 lampe da nebi imao sjene, ono nesto tipa nogometno igraliste, da ti je maketa sa svake strane osvjetljena, a to opet zauzima dosta mjesta.
Zakljucak (moje osobno misljenje, neznam kako kolege to rjesavaju) je da ti je stolna lampa dovoljna.
ovo ja koristim :
LP |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Stu 28, 2007 10:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| Trutek Napisao/la: |
ovo ja koristim :
|
I ja istu ovakvu!
Drugi dizajn, ali isti princip!
Sasvim dovoljno! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Čet Stu 29, 2007 12:19 am Naslov poruke: |
|
|
a lupocet je za bolne oci, koje otpadaju od rasvjete nakon duzeg maketarenja? Zezam se, nije ni kod mene bolja rasvjeta, osim sto sam ulozio 3 kune u "daylight" zarulju, tako da ipak malo bolje vidim nego sa ovim "obicnim".... Znaci, pricam o onoj koja daje plavicasto svjetlo.... No, bez par takvih, sjena se neces rjesiti..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Timmy Administrator
 | | Član od: 16 Stu 2005 | | Poruke: 2447 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 29, 2007 12:21 am Naslov poruke: |
|
|
| Koristim 2 stolne lampe, na svakoj strani stola po jedna i sasvim je ok. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1284 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Čet Stu 29, 2007 10:54 am Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | a lupocet je za bolne oci, koje otpadaju od rasvjete nakon duzeg maketarenja? Zezam se, nije ni kod mene bolja rasvjeta, osim sto sam ulozio 3 kune u "daylight" zarulju, tako da ipak malo bolje vidim nego sa ovim "obicnim".... Znaci, pricam o onoj koja daje plavicasto svjetlo.... No, bez par takvih, sjena se neces rjesiti..... |
ono je baby lupocet...  _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 29, 2007 11:03 am Naslov poruke: |
|
|
najbolja ti je ona inzenjerska lampa, ona sa tri zgloba....moze zauzet bilo koji polozaj u prostoru i meni je najbolja...nije nekaj posebno lijepa il jako dizajnerski sik, al super obavlaj svoj posao  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kru65mi
 | | Član od: 28 Lis 2007 | | Poruke: 853 | |
|
Upisano: Čet Stu 29, 2007 1:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja ih koristim dve plus centralno neon i nema sjena |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Stu 29, 2007 3:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ja koristim jednu i nema sjena. Žarulja je štedna tako da se ne užari, bijelu svjetlost predočava. Ima zglob na stojećoj "kutiji", i još dva, tako da ju mogu svuda okretati, jako je dug vrat. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|