Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Radna lampa?

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Antonio

Član od: 24 Sij 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Stu 28, 2007 9:00 pm    Naslov poruke: Radna lampa? Citiraj ovaj komentar

Pozdrav! Smile

Zanima me kakvo osvjetljenje koristite pri radu s maketama, dali koristite lampe s povećalom ili obične stolne pregibne lampe, ili baš ne posvećujete tom detalju toliko pažnje?
Kakvo svjetlo je najbolje i od koliko wata, da te osobno pre jako ne grije nakon dužeg vremena rada, ne peče za oči, ali da daje kvalitetno i bez sjene svjetlo?

Vidim da npr.OSRAM ima široku paletu raznih žarulja.Sunčeva, topla, hladna, bjela svjetlost ili razne vrste neonki ili flou. od oko 22W, što mi se čini pre malo..

Osobno upotrebljavam običnu radnu lampu s 60W žaruljom i mogu reći da nisam baš zadovoljan jer ima sjena i nije to ta svjetlost koji bi trebala biti.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Trutek
Gost
PorukaUpisano: Sri Stu 28, 2007 10:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da neznam koju lapmu imas imat ces sjena, osim ako je pravilno ne postavis, a to znaci da o svakoj situaciji bi je trebao drugacije postavljati.

mislim da zarulja ne igra neku bitnu ulogu, i mislim da ti je lampa ona obicna "stolna" (ima sad jako lijepih za kupiti i "modernih") sasvim dovoljna, barem meni je, jer opet, sjene ce ti se tu i tamo pojaviti, to bi trebao imati 3-4 lampe da nebi imao sjene, ono nesto tipa nogometno igraliste, da ti je maketa sa svake strane osvjetljena, a to opet zauzima dosta mjesta.

Zakljucak (moje osobno misljenje, neznam kako kolege to rjesavaju) je da ti je stolna lampa dovoljna.

ovo ja koristim :

LP
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sri Stu 28, 2007 10:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Trutek Napisao/la:

ovo ja koristim :

I ja istu ovakvu!
Drugi dizajn, ali isti princip!
Sasvim dovoljno!
Natrag na vrh
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Čet Stu 29, 2007 12:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a lupocet je za bolne oci, koje otpadaju od rasvjete nakon duzeg maketarenja? Laughing Zezam se, nije ni kod mene bolja rasvjeta, osim sto sam ulozio 3 kune u "daylight" zarulju, tako da ipak malo bolje vidim nego sa ovim "obicnim".... Znaci, pricam o onoj koja daje plavicasto svjetlo.... No, bez par takvih, sjena se neces rjesiti.....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Timmy
Administrator
Član od: 16 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Stu 29, 2007 12:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koristim 2 stolne lampe, na svakoj strani stola po jedna i sasvim je ok.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Mario Raguž

Član od: 09 Stu 2005
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Čet Stu 29, 2007 10:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
a lupocet je za bolne oci, koje otpadaju od rasvjete nakon duzeg maketarenja? Laughing Zezam se, nije ni kod mene bolja rasvjeta, osim sto sam ulozio 3 kune u "daylight" zarulju, tako da ipak malo bolje vidim nego sa ovim "obicnim".... Znaci, pricam o onoj koja daje plavicasto svjetlo.... No, bez par takvih, sjena se neces rjesiti.....

ono je baby lupocet... Very Happy
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Čet Stu 29, 2007 11:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

najbolja ti je ona inzenjerska lampa, ona sa tri zgloba....moze zauzet bilo koji polozaj u prostoru i meni je najbolja...nije nekaj posebno lijepa il jako dizajnerski sik, al super obavlaj svoj posao Smile
kru65mi

Član od: 28 Lis 2007
PorukaUpisano: Čet Stu 29, 2007 1:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja ih koristim dve plus centralno neon i nema sjena
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
croatianfighter
Gost
PorukaUpisano: Čet Stu 29, 2007 3:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja koristim jednu i nema sjena. Žarulja je štedna tako da se ne užari, bijelu svjetlost predočava. Ima zglob na stojećoj "kutiji", i još dva, tako da ju mogu svuda okretati, jako je dug vrat.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma