Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

F84G Maribor
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
pkrasna

Član od: 08 Svi 2008
Mjesto: Maribor, SI
PorukaUpisano: Ned Svi 11, 2008 11:07 am    Naslov poruke: F84G Maribor Citiraj ovaj komentar

Na ulasku u zračnu luku Maribor stoji ova uspomena na dobra stara vremena. Zrakoplov i ne izgleda tako loše, ali mu ova thunderbirds kamuflaža ne pristoji. Izgleda da je netko želio izbrisati njegovu povjest. Šteta. Stanujem u blizini i odlučio sam uzeti fotoaparat sa sobom.

LP
Primoz
tiger
Gost
PorukaUpisano: Ned Svi 11, 2008 12:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma lako kaj je u bojama T-birdsa, vaš jedan je barem sačuvan Wink
Natrag na vrh
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Pon Svi 12, 2008 4:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajme, ma cija je ovo "schnaps" ideja sa bojama...??? Da nije tuzno, bilo bi smijesno! Upravo zato sto sam nedavno vidio restaurirani slovenacki Po-2 (mislim jedini na svijetu u letnom stanju!) u orginalnim YU-bojama...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
CROtale

Član od: 23 Lip 2006
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Pon Svi 12, 2008 4:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jedino sto mu fali je odrzavanje inace lijepo izgleda u ovim bojama.
Josip

Član od: 25 Tra 2008
Mjesto: Ljubljana
PorukaUpisano: Pon Svi 12, 2008 4:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dr. vlado Napisao/la:
Ajme, ma cija je ovo "schnaps" ideja sa bojama...??? Da nije tuzno, bilo bi smijesno! Upravo zato sto sam nedavno vidio restaurirani slovenacki Po-2 (mislim jedini na svijetu u letnom stanju!) u orginalnim YU-bojama...

U Kecskemetu sam vidio Mađarski PO-2 u letu Exclamation
Ali naš puno bolje izgleda Wink

Ovo nije jedini F-84 u SLO ali je možda najočuvaniji. Jedan ili 2 preostala, u pratnji T-33, poptpuno su zaglavili u grmlju i blatu na zatvorenom "vojnom" djelu aerodroma Brnik od. Jože Pučnik.

Inače na ovom MB F-84 ima jedna zanimljivost! Na prednjoj nozi stajnog trapa ima tvorničku značku "prva petoletka Rijeka". Znam da smo ih servisirali ali da smo i dijelove pravili Confused

Josip
mi17

Član od: 18 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Svi 13, 2008 10:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Josip Napisao/la:

Ovo nije jedini F-84 u SLO ali je možda najočuvaniji. Jedan ili 2 preostala, u pratnji T-33, poptpuno su zaglavili u grmlju i blatu na zatvorenom "vojnom" djelu aerodroma Brnik od. Jože Pučnik.

Josip

Tamo ima 1x F-84, 2x F-86 D i 1x Soko-522
Natrag na vrh
Josip

PorukaUpisano: Uto Svi 13, 2008 11:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kao što rekoh, zatvoreno za javnost pa mi se izgubilo iz sječanja Wink
Mario Raguž

Član od: 09 Stu 2005
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Uto Svi 13, 2008 11:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bio bi ljepši u JRZ bojama, al' kako netko već reče, vi ste svog bar sačuvali a ne kao u nas ili u BIH "sve pod sjekiru".

M
vedro
Gost
PorukaUpisano: Pon Svi 26, 2008 2:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa sta nije obicaj da se takve stvari farbaju i oznacavaju kakvi su bili kad su se koristili na nekom podrucju. A tesko da je USAF tih godina preletao preko ovdasnjih krajeva u to vrijeme.
Ja sam mislio da se takve stvari (lizanje stanovitog objekta) samo kod nas dogadjaju Rolling Eyes
Natrag na vrh
CROmagnon
Gost
PorukaUpisano: Pon Svi 26, 2008 6:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a ja se pnadao da su bar Slovenci imuni na ovakve gluposti. Još bih shvatio da su uzeli neke oznake koje su nosili u Europi, ali akro-grupa, fakat bez veze
Natrag na vrh
pkrasna

PorukaUpisano: Pon Svi 26, 2008 11:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Danas sam pronašao B&W fotografiju tog aviona u jrv verziji. Mnogo bolje Very Happy Very Happy Very Happy.

LP P
Josip

PorukaUpisano: Uto Svi 27, 2008 2:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Čudno su ga farbali zelenom, neke duguljaste šare Confused
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Uto Svi 27, 2008 3:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kod nas u skoplju ima t-33 u kasarnu i kroz citave zemje ima jos nekoliko f-86d i f-84 i f-86e ili f(ne secam se) svi su u katastrofalno stanje i nema niko pametan da se seti da to restaurise i postavi na piedestalu.mi zaljubljenici avijacije smo vec 3-4 puta pokusali da pokrenemo inicijjativu za takvo nesto ali dzabe ne daju iz vojske a najverovatnije neki hostapler ce da ih posece i proda za staro gvozdje.pre 2000 bile su 4 komada f-86d u fenomenalno stanje na aerodrom petrovac samo sto je boja bila bleda ali to se sredjuje,sve dok jedan dan neki staresina nije posekao i prodao to na otpadu Sad steta stvarno ali slika je ista svigda kroz bivse ju Sad
pkrasna

PorukaUpisano: Uto Svi 27, 2008 11:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Čudno su ga farbali zelenom, neke duguljaste šare

I mene su šare iznenadile. Ako dobijem još koju fotografiju uradit ču ga u 1/72 (Academy F-84G).

Citat:
kod nas u skoplju ima t-33 u kasarnu i kroz citave zemje ima jos nekoliko f-86d i f-84 i f-86e ili f(ne secam se) svi su u katastrofalno stanje i nema niko pametan da se seti da to restaurise i postavi na piedestalu.mi zaljubljenici avijacije smo vec 3-4 puta pokusali da pokrenemo inicijjativu za takvo nesto ali dzabe ne daju iz vojske a najverovatnije neki hostapler ce da ih posece i proda za staro gvozdje.pre 2000 bile su 4 komada f-86d u fenomenalno stanje na aerodrom petrovac samo sto je boja bila bleda ali to se sredjuje,sve dok jedan dan neki staresina nije posekao i prodao to na otpadu steta stvarno ali slika je ista svigda kroz bivse ju

Sudbina ovih "preistorijskih" zrakoplova zaista obično završava na otpadu. A tamo nekad ponosna nebeska ptice vrijedi toliko, koliko je njena težina. Kada neče biti ni jednega primjerka više, bit če veoma tužno.

Lep pozdrav!
Primoz
WÜRGER
Gost
PorukaUpisano: Pet Lip 13, 2008 12:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovako iznakaziti tako dobro ocuvan primjerak Thunderjeta je jadno i sramotno! Kakav mentalni sklop je to osmislio? Confused
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma