Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| pkrasna
 | | Član od: 08 Svi 2008 | | Poruke: 110 | | Mjesto: Maribor, SI |
|
Upisano: Ned Svi 11, 2008 11:07 am Naslov poruke: F84G Maribor |
|
|
Na ulasku u zračnu luku Maribor stoji ova uspomena na dobra stara vremena. Zrakoplov i ne izgleda tako loše, ali mu ova thunderbirds kamuflaža ne pristoji. Izgleda da je netko želio izbrisati njegovu povjest. Šteta. Stanujem u blizini i odlučio sam uzeti fotoaparat sa sobom.
LP
Primoz _________________ www.balkanmodels.si |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Svi 11, 2008 12:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma lako kaj je u bojama T-birdsa, vaš jedan je barem sačuvan  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Pon Svi 12, 2008 4:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ajme, ma cija je ovo "schnaps" ideja sa bojama...??? Da nije tuzno, bilo bi smijesno! Upravo zato sto sam nedavno vidio restaurirani slovenacki Po-2 (mislim jedini na svijetu u letnom stanju!) u orginalnim YU-bojama... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CROtale
 | | Član od: 23 Lip 2006 | | Poruke: 709 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pon Svi 12, 2008 4:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Jedino sto mu fali je odrzavanje inace lijepo izgleda u ovim bojama. _________________ "If everyone is thinking alike, someone isn't thinking."
- General George Patton Jr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Pon Svi 12, 2008 4:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| dr. vlado Napisao/la: | | Ajme, ma cija je ovo "schnaps" ideja sa bojama...??? Da nije tuzno, bilo bi smijesno! Upravo zato sto sam nedavno vidio restaurirani slovenacki Po-2 (mislim jedini na svijetu u letnom stanju!) u orginalnim YU-bojama... |
U Kecskemetu sam vidio Mađarski PO-2 u letu
Ali naš puno bolje izgleda
Ovo nije jedini F-84 u SLO ali je možda najočuvaniji. Jedan ili 2 preostala, u pratnji T-33, poptpuno su zaglavili u grmlju i blatu na zatvorenom "vojnom" djelu aerodroma Brnik od. Jože Pučnik.
Inače na ovom MB F-84 ima jedna zanimljivost! Na prednjoj nozi stajnog trapa ima tvorničku značku "prva petoletka Rijeka". Znam da smo ih servisirali ali da smo i dijelove pravili
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mi17
| | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 272 | |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 10:28 am Naslov poruke: |
|
|
| Josip Napisao/la: |
Ovo nije jedini F-84 u SLO ali je možda najočuvaniji. Jedan ili 2 preostala, u pratnji T-33, poptpuno su zaglavili u grmlju i blatu na zatvorenom "vojnom" djelu aerodroma Brnik od. Jože Pučnik.
Josip |
Tamo ima 1x F-84, 2x F-86 D i 1x Soko-522 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 11:11 am Naslov poruke: |
|
|
Kao što rekoh, zatvoreno za javnost pa mi se izgubilo iz sječanja  _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1284 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Uto Svi 13, 2008 11:18 am Naslov poruke: |
|
|
Bio bi ljepši u JRZ bojama, al' kako netko već reče, vi ste svog bar sačuvali a ne kao u nas ili u BIH "sve pod sjekiru".
M _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Svi 26, 2008 2:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa sta nije obicaj da se takve stvari farbaju i oznacavaju kakvi su bili kad su se koristili na nekom podrucju. A tesko da je USAF tih godina preletao preko ovdasnjih krajeva u to vrijeme.
Ja sam mislio da se takve stvari (lizanje stanovitog objekta) samo kod nas dogadjaju  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Svi 26, 2008 6:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| a ja se pnadao da su bar Slovenci imuni na ovakve gluposti. Još bih shvatio da su uzeli neke oznake koje su nosili u Europi, ali akro-grupa, fakat bez veze |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pkrasna
|
Upisano: Pon Svi 26, 2008 11:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Danas sam pronašao B&W fotografiju tog aviona u jrv verziji. Mnogo bolje .
LP P _________________ www.balkanmodels.si |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
|
Upisano: Uto Svi 27, 2008 2:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Čudno su ga farbali zelenom, neke duguljaste šare  _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Uto Svi 27, 2008 3:07 pm Naslov poruke: |
|
|
kod nas u skoplju ima t-33 u kasarnu i kroz citave zemje ima jos nekoliko f-86d i f-84 i f-86e ili f(ne secam se) svi su u katastrofalno stanje i nema niko pametan da se seti da to restaurise i postavi na piedestalu.mi zaljubljenici avijacije smo vec 3-4 puta pokusali da pokrenemo inicijjativu za takvo nesto ali dzabe ne daju iz vojske a najverovatnije neki hostapler ce da ih posece i proda za staro gvozdje.pre 2000 bile su 4 komada f-86d u fenomenalno stanje na aerodrom petrovac samo sto je boja bila bleda ali to se sredjuje,sve dok jedan dan neki staresina nije posekao i prodao to na otpadu steta stvarno ali slika je ista svigda kroz bivse ju  _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pkrasna
|
Upisano: Uto Svi 27, 2008 11:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Čudno su ga farbali zelenom, neke duguljaste šare |
I mene su šare iznenadile. Ako dobijem još koju fotografiju uradit ču ga u 1/72 (Academy F-84G).
| Citat: | | kod nas u skoplju ima t-33 u kasarnu i kroz citave zemje ima jos nekoliko f-86d i f-84 i f-86e ili f(ne secam se) svi su u katastrofalno stanje i nema niko pametan da se seti da to restaurise i postavi na piedestalu.mi zaljubljenici avijacije smo vec 3-4 puta pokusali da pokrenemo inicijjativu za takvo nesto ali dzabe ne daju iz vojske a najverovatnije neki hostapler ce da ih posece i proda za staro gvozdje.pre 2000 bile su 4 komada f-86d u fenomenalno stanje na aerodrom petrovac samo sto je boja bila bleda ali to se sredjuje,sve dok jedan dan neki staresina nije posekao i prodao to na otpadu steta stvarno ali slika je ista svigda kroz bivse ju |
Sudbina ovih "preistorijskih" zrakoplova zaista obično završava na otpadu. A tamo nekad ponosna nebeska ptice vrijedi toliko, koliko je njena težina. Kada neče biti ni jednega primjerka više, bit če veoma tužno.
Lep pozdrav!
Primoz _________________ www.balkanmodels.si |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Lip 13, 2008 12:03 am Naslov poruke: |
|
|
Ovako iznakaziti tako dobro ocuvan primjerak Thunderjeta je jadno i sramotno! Kakav mentalni sklop je to osmislio?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|