Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| elcrni
| | Član od: 24 Stu 2007 | | Poruke: 108 | | Mjesto: Novi Sad |
|
Upisano: Sub Svi 17, 2008 1:47 pm Naslov poruke: P-38J Lightning - "Bare metal" foil |
|
|
Pozdrav svima,
Evo nisam se mogao uhvatiti jednostavnije makete za foliju ali.... u tome je gusht... valjda.
Kako god, maketa je sastavljena i folija ide panel po panel, kiroprakticar ce biti vrlo potreban po zavrsenom poslu. u svakom slucaju zadovoljan sam celodnevnim ucinkom.
otisci i sjaj ce nestati kad sve zavrsim.
Evo ga nastavak. Ceo proces je mnogo komplikovaniji nego sto sam mislio na pocetku, i mozda i nije tako tesko za uraditi koliko zahteva vremena i zivaca. Kao sto se vidi sa fotografija ceo nos je ponovo radjen jer nisam bio zadovoljan rezultatima i sad je malo bolje mada ima jos sitnica da se poprave na ovome sto je uradjeno do sada. najtezi delovi su spoj krila i trupa i ni sada mi to ne izgleda najsjajnije pa mozda budem popravljao na kraju. Svi koji su radili sa folijom kazu da nije jednostavno i da trazi mnogo vremena i truda ali da su rezultati na kraju impresivni.
Ono sto nisam siguran kako da uradim su riveti, naravno radicu ih po fotkama ai jos uvek nemam sistem.
Model je brusen celicnom vunom odnosno matirung krpom ali samo jedna tura, mislim da treba jos.
 _________________ http://forum.maketar.com/ - Maketarski forum
www.maketar.com
elcrni: poruka promijenjena dana: Ned Svi 18, 2008 1:15 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Ned Svi 18, 2008 7:39 am Naslov poruke: |
|
|
Krasno ali me interesuje gdje se može nabaviti ta folija?
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| elcrni
|
Upisano: Ned Svi 18, 2008 1:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Josipe nisam siguran gde se moze nabaviti folija obzirom da sam je ja dobio.
Folija nije ni po cemu specijalna i pretpostavljam da se mozda moze naci kod likova koji postavljaju klima i rashladne uredjaje.
Samolepljiva obavezno. _________________ http://forum.maketar.com/ - Maketarski forum
www.maketar.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| elcrni
|
Upisano: Ned Svi 18, 2008 1:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Da to je jedna od vrsta folije za makete ali je najbolja uvek bila i ostace "bare metal foil" koja isto moze da se naruci preko neta ali nije bas tako jeftina, mislim da je 5$ list folije dimenzija 11cm x 20cm recimo, nisam siguran, a za ovakvu maketu treba recimo 10-15 listova.
I da, ova koju ja koristim je deblja od bare metal folije pa je i zato potrebno malo jace brusenje, ali radi posao u svakom slucaju. _________________ http://forum.maketar.com/ - Maketarski forum
www.maketar.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Svi 19, 2008 1:57 am Naslov poruke: |
|
|
| Laicko pitanje - po cemu je ta folija bolja od bojanja metalic bojom? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| elcrni
|
Upisano: Pon Svi 19, 2008 3:22 am Naslov poruke: |
|
|
Odgovor veoma jednostavan - Nema nista vernije metalu od samog metala!
T.j. farba nikada nece moci simulirati metal bolje od samog metala. _________________ http://forum.maketar.com/ - Maketarski forum
www.maketar.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
|
Upisano: Pon Svi 19, 2008 8:22 am Naslov poruke: |
|
|
Kući imam Academy 1:72 P-38J koji ima bočna ogledalca tiskana na toj foliji a folije nigdje za kupiti kod nas  _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| elcrni
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Prigorje |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 19, 2008 11:18 am Naslov poruke: |
|
|
| Pretpostavljam da to fotke potenciraju i više nego se vidi u originalu, ali ovo poliranje mi se čini malo pregrubo, odn. ne sviđa mi se ovaj raster koji si dobio poliranjem (te crte su previše izražene) ... Doduše ne znam da li je to još uvijek samo faza u izgradnji, odn. da li će se to izgubiti daljnjom obradom (lak?) etc. Ali onda ne vidim razlog za uporabu folije umjesto boje ...? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Pon Svi 19, 2008 11:29 am Naslov poruke: |
|
|
Ako netko želi ima te trake za kupit u Tratinskoj 56 širine 5 cm, ime trgovine sam zaboravio pitat ali ima adresa  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| elcrni
|
Upisano: Pon Svi 19, 2008 12:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| prelude Napisao/la: | | Pretpostavljam da to fotke potenciraju i više nego se vidi u originalu, ali ovo poliranje mi se čini malo pregrubo, odn. ne sviđa mi se ovaj raster koji si dobio poliranjem (te crte su previše izražene) ... Doduše ne znam da li je to još uvijek samo faza u izgradnji, odn. da li će se to izgubiti daljnjom obradom (lak?) etc. Ali onda ne vidim razlog za uporabu folije umjesto boje ...? |
Velika je razlika izmedju poliranja i patiniranja! u mom slucaju folija je patinirana odnosno matirana. Ovo je jos uvek u procesu i naravno da nece ostati tako a svakako ce lak ici preko folije zbog zastite.
mislim da nema potreba dalje raspravljati re: folija ili metalik boja, pravi metal je pravi metal a farba ce uvek biti samo imitacija sa ili bez laka preko. _________________ http://forum.maketar.com/ - Maketarski forum
www.maketar.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
|
Upisano: Pon Svi 19, 2008 1:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na linku  _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| elcrni
|
Upisano: Pon Svi 19, 2008 2:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo nisam bio zadovoljan kako je izgledao nos pa sam ga radio treci put i postavljao ovaj panel osmi put i sad sam zadovoljan. na prvoj slici se jasno vide uzasni spojevi a druga slike ja sadasnje stanje.
ne obracajte paznju na linije panela, na njima jos treba da radim.
 _________________ http://forum.maketar.com/ - Maketarski forum
www.maketar.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|