Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| bojanko
 | | Član od: 09 Ruj 2006 | | Poruke: 188 | | Mjesto: karlovac |
|
Upisano: Pon Lip 23, 2008 11:06 pm Naslov poruke: AFV |
|
|
zna li mi netko reći ponešto o ovoj marki?
dobra,loša,detaljna.....? nikad vidio i probao.. al ima jedan model koji bi htio pa neznam dal uzet to..
u usporedbi s, recimo, dragonom.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| momcha
| | Član od: 24 Tra 2008 | | Poruke: 267 | |
|
Upisano: Uto Lip 24, 2008 12:06 am Naslov poruke: |
|
|
AFV je dobra firma,najblize poredjenje je Tamiya,ali sa vise detalja,dok je po
meni mnogo slabija od trenutne abnormalne kolicine ramova i detalja koje nudi Dragon.U svakom slucaju vredi kupiti makete koje Dragon ne pravi a oni ih imaju u ponudi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Lip 24, 2008 12:12 am Naslov poruke: |
|
|
Ne bi rekao jer svaka AFV maketa dolazi s metalnom cijevi i ponekim PE dijelom, a vinil je vrhunski.
S obzirom da je ogroman postotak Tamiyinih maketa prastar, još manje bi se složio s tobom. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bojanko
 | | Član od: 09 Ruj 2006 | | Poruke: 188 | | Mjesto: karlovac |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Uto Lip 24, 2008 7:25 am Naslov poruke: |
|
|
Imam nekoliko AFV, Tamiya i Dragona doma. Ponekad previše "komada" ali mislim da je bolji od obje iako je meni najviše Tamiya po ukusu.
Centurion iz Vijetnama AFV-a najbolja maketa šta sam je vidio u životu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| momcha
| | Član od: 24 Tra 2008 | | Poruke: 267 | |
|
Upisano: Uto Lip 24, 2008 7:37 am Naslov poruke: |
|
|
| I jednu i drugu imam od Dragona(3 u 1 pakovanja) i mogu ti reci da su odlicne.Gledao sam na netu paralelnu izradu Dragonovih i AFV-ih polugusenicara,i mogu ti reci da AFV npr ima detaljnije uradjene lenjivce od Dragona,dok Dragon npr ima bolje odradjene neke druge stvari.Mislim da se cak i po duzini razlikuju,ali ne mogu da se setim kome je,da li AFV-u ili Dragonu,malo pobegla razmera.Jedinu maketu koju imam od AFV je Tiger Late i planiram da nabavim jos jednog. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Lip 24, 2008 7:55 am Naslov poruke: |
|
|
| momcha Napisao/la: | | Mislim da se cak i po duzini razlikuju,ali ne mogu da se setim kome je,da li AFV-u ili Dragonu,malo pobegla razmera. |
Podjednake marke, razmjer je malo pobjegao, kao što kaže momcha, ali u korist AFV-a. Zapravo što se dogodilo, kod Dragona je na SdKfz251 krivi konus kod zadnje oklopne ploče, dok je kod AFV-a to posve točno, postoje još neki detaljčići gdje je AFV točniji. AFV slovi za točnije makete, no kolege koji su ga sastavljali se žale na samo sklapanje, treba posvetiti više pažnje nego Dragon, za kojega kažemo da se "sam sklapa".
Ovdje su komparacije između te dvije marke za ovo vozilo (skrolaj niže), pa se odluči sam:
http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/comparison.htm |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Uto Lip 24, 2008 11:10 am Naslov poruke: |
|
|
Evo, sad sam vidio na koja vozila se to odnosi: ja ti imam doma verziju C AFV-a; maketa ima oko 400 komada i malo je reći da je savršena. Pri tome mislim na ono što se vidi u kutiji jer nije sastavljena.
Na kraju,sve je to negdje blizu jedan drugog pa će tih par desetina kuna/dinara manje odlučivati nego ono što ti je zapelo srcu, barem je tako kod mene.
Ja Tamiyu volim jer je pristupačnija cijenom, manje rastavljena i lako se sklapa. Istina, ponekad i malo manje detalja (tu mislim da je AFV najjači) ali negdje moraš platiti.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|