Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Perando II
 | | Član od: 20 Pro 2006 | | Poruke: 373 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Ned Lip 08, 2008 1:49 pm Naslov poruke: Achtung Spitfire! (Mk.XVIE ICM 1:48) |
|
|
Maketa je od ICM-a, motor nisam radio otvoren zato je bez da dodam brdo žica izgleda loše, a ovo definitivno nije avion oko kojega bi se toliko zajebavao...
Ova je maketa specifična po tome što je napravljena za desetak dana! Inače radim 2-3 mjeseca maketu u 48-ici.
Maketa nije trebala ispasti tako prljava, ali sam imao jako velikih problema sa airbrushem pa je tu bilo prefarbavanja preko sijajnog laka, pastele, jeno more uljane boje... ma sve zbrda-zdola... Ja ne iskreno na kraju čudim kako je uopće tako ispala...
Ovu sam maketu više doživio kao nekakvu vježbu, nisam je radio sa nekom velikom ljubavi kao Airacobru prije nje. Želio sam napravit jednu maketu na brzinu prije EURA, to sam postigo i time sam zadovoljan.
Na njoj sam napravio sve što sam planirao (što se tehnika tiče), ali niti jednim djelom nisam u potpunosti zadovoljan, tako da se nadam da mjesta poboljšanju još uvijek ima.
Radeci ovu maketu "otkrio" sam boju Tamiya smoke, mislim da mi više niti jedan avion neče proći bez nje.
U cockpitu je Eduardov set za Italerijevu maketu i odlično se uklopio. ne vidi se na slikama ali stvarno je, morat ćete mi vjerovat na riječ
Prednje stakalce moram popraviti, prefarbati i na novo zaljepiti.
Zašto pored Typhoona?
Zato jer je Typhoon "direktan prethodnik" Spitfireu, napravljan prije par mjeseci, dijeli ih jedna maketa, shema farbanja je skoro pa ista, jedino sam se na Spifireu bio puno slobodniji sto se weatheringa tiče, mislim da je Spitfire uz sve mane ipak bolja maketa od savršeno čistog Typhoona. Stvar ukusa:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Ned Lip 08, 2008 2:30 pm Naslov poruke: |
|
|
3 ljepotana nema šta
pitanje-ovu zguljenu boji si napravio sa chipingom? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Ned Lip 08, 2008 2:41 pm Naslov poruke: |
|
|
super izgleda da li si imao problema s uklapanjem i sink marksima
zanima me jer mi je on jedan od najdražih zrakoplova i imam ga u planu nabaviti |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Ned Lip 08, 2008 4:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ne znam sta se zalis, ovo meni izgleda super! Bravo!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mile
 | | Član od: 09 Pro 2007 | | Poruke: 608 | | Mjesto: split |
|
Upisano: Ned Lip 08, 2008 4:29 pm Naslov poruke: |
|
|
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lip 08, 2008 5:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Više nego dobro.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Ned Lip 08, 2008 5:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo je prava krntija koja čeka na smetlištu. Weathering je fenomenalan
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lip 08, 2008 11:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma da bi reč reko! Ja inače volim puno wetheringa i chipinga pa mi je Spit mrak. Zbilja ti je chiping ispal super.
Ajd još malo o tom Tamyia Smokeu (kak i di)zainteresiral si me. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Ned Lip 08, 2008 11:32 pm Naslov poruke: |
|
|
meni se svida i spit i typhoon...bravo, super su makete  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1021 | | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Pon Lip 09, 2008 7:48 am Naslov poruke: |
|
|
fenomenalno! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Perando II
|
Upisano: Pon Lip 09, 2008 9:39 am Naslov poruke: |
|
|
Hvala dečki, drago mi je da vam se sviđa.
Štanga:
Zguljenu boju sam napravio sa soli.
Dakle, naneseš metalizer ili običnu srebrnu boju na meketu na mjesta gdje želiš raditi ljutenje. Zatim uzmeš kist koji umočiš u vodu pa zatim u slol i tako navlaženu sol nanosiš precizno na mjesta koja si predvidio za ljuštenje. Kada si nanio sol pusti je da se osuši. To je prva faza.
Ja sam u sljedećem koraku nanosio boju direknto na sol. Međutim, akrilna boja reagira na slanu podlogu koja je nastala oko mjesta na koja si nanio sol. To se desilo i meni i tu sam napravio grešku koju sam popravljao sa uljanim bojama. Caka je (vjerovatno) u tome da naneseš neki emanel međusloj između soli i završne boje, npr. primer na sol i onda tek završnu boju. Meni se to desilo i na Zerou, onda sam maketu umjesto akrilnim završio emanel bojama. Mislim da bi taj međusloj riješio problem. Nažalost toga sam se sjetio tek nakon što sam završio maketu.
Puno jednostavnije riješenje je srebrna olovka, proučavajuči literaturu vidio sam da je ljudi masovno koriste, međutim ja još nisam skužio točno kakvu oni olovku imaju...
Minesweeper:
Što se kvalitete makete tiče tu sam i oduševljen i pomalo razočaran.
Uglavnom se sklapa bez ikakvih problema, sve je vrlo precizno, ali odljevi su druga stvar. Ima jako puno viškova koje moraš skidat prije ljepljena, sink marksi se ne vide, jednino na propeleru, obrati pažnju malo bolje, nisam prekitao Sama ta bijela plastika je vrlo mekana i puno pogodnija za rad od tvrde plastike. Opet, ja bi volio da su paneli na krilima mrvicu dublje urezani. inače, recenzije kažu da je ICM-ov Spitfire najbolji Spirfire, (vjerovatno i zbog motora i topova). Sve u svemu, nečeš fulat ako ga nabaviš.
Poky:
Tamiya smoke je smeđkasta transparentna akrikna boja. Njome se lijepo da raditi sjenčenja po avionu. Rubovi krila, čađa iz topova, postshadeing panela, ispusi, "fejdanje" boje i sl. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Uto Lip 10, 2008 1:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| fenomenalno! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sgt.dautanec
 | | Član od: 28 Lis 2005 | | Poruke: 473 | | Mjesto: ZG |
|
Upisano: Sri Lip 11, 2008 3:27 am Naslov poruke: |
|
|
nisam ljubitelj klipnjaka,ali ovo je prestrasno!
daj mi reci,ovaj smoke si brushirao ili kistom nanosio?
ak si brashirao,s cime si ga rijedio? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Perando II
|
Upisano: Sri Lip 11, 2008 6:35 am Naslov poruke: |
|
|
| sgt.dautanec Napisao/la: | nisam ljubitelj klipnjaka,ali ovo je prestrasno!
daj mi reci,ovaj smoke si brushirao ili kistom nanosio?
ak si brashirao,s cime si ga rijedio? |
Mislim da je lošija JPG kompresija stvorila zrnatu sliku koja prekriva slabosti farbanja, zato vam se vjerovatno ta maketa i čini toliko dobra, ali ajde
Da slike mogu biti veče od 800X600 i 100Kb neke stvari bi bile ipak jasnije.
Tamiya smoke je nanošrena na rubove krila nesimetričnim mjestimičnim špricanjem airbrushem kako bi se stvoro dojam sjenčenja(?). Također sam je koristio oko ispuha (crni rub) i topova.
Kao i svaku akrilnu boju razrijedio sam je vodom, običnom iz špine. Neki koriste i alkohol ili dest. vodu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|