Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| djordje
 | | Član od: 01 Stu 2005 | | Poruke: 103 | |
|
Upisano: Sub Lip 21, 2008 6:02 am Naslov poruke: B-25 i B-17 - poseta Muzeju u Seattle-u |
|
|
Ovog vikenda u posetu muzeju u Sijetlu preko puta Boingove fabrike dolaze B-17, B-25, B-24 kao i P-51C Mustang. Ko zeli da uziva u tridesetominutnom letu sa B-17 i B-24 mora da se otvori $400 dok za letenje u B-25 to zadovoljstvo staje "samo" $325. Letenje u Mustangu, posto je preradjen u dvosed, staje cak $2200 za trideset minuta.
Zahvaljujuci sefu koji ima razumevanja za moju ljubav prema avionima dopustio mi je da za vreme pauze za rucak (a i malo duze) odem do muzeja i slikam avione. Posto radim na samo 5min od muzeja poranio sam kako ne bih nista propustio ali eto poranio je i B-25 koji me je na prvoj slici iznenadno nadleteo.
Za B-17 sam morao da cekam 30min nakon sto je B-25 sleteo. Obavezno pogledajte video snimak! Na jednoj od slika mozete da vidite kako sam ga "uhvatio" izmedju repa i antene od Saudijskog AWACS-a na kome se kod Boeing-a vrsi modernizacija.
I na kraju video snimak rulanja B-17. Kakav zvuk!
Nazalost B-24 i P-51C nisu dosli dok sam ja bio tamo, nacuo sam da je B-24 imao nekih problema pa nije doleteo. Moza ako budem stigao u nedelju svratim do muzeja i slikam i ove dve ptice. Nije lose, imao sam 50% uspeha
Uzivajte! _________________ djordje |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Lip 21, 2008 9:33 am Naslov poruke: |
|
|
Wow, odlične slike! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Sub Lip 21, 2008 11:51 am Naslov poruke: |
|
|
Mda. Zvuk. Načuh priče od nekih starih ljudi koji su doživjeli bombardiranje Donjeg Grada u Osijeku. Citiram: "Gledaš u nebo i ne vidiš ih...a zemlja ti se trese pod nogama".
Vjerojatno su u pitanju bili Liberatori...ali dođe ga na isto iz perspektive prizemljenog civila.
Nešto slično je posvjedočio i ženin ujak koji je, kao devetogodišnjak, s jednog brda gledao bombardiranje Drezdena...u živo. Inače je kao dijete bio dosta malen i mršav i kaže da je sav drhturio od tutnjave...čak je i poskakivao na mjestu na kojem je stajao kad su bombe počele padati pa se morao držati ocu za hlače da ne padne...jer mu se zemlja pod nogama tada počela i ljuljati.
Toliko o zvuku.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Sub Lip 21, 2008 12:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala ti druže na snimcima
Tondelajo i Nine'O Nine, stari znanci u veteranskim krugovima. Neka samo naglasim koliko mi je drago i ljepše vidjeti B-25 (ili bilo kojeg veterana) u realnim bojama i pod oružjem u usporedbi sa Red Bullovim B-25 šminkerom
Inače o zvuku; najbolji opis posmatranja bombardovanja sa zemlje čitao samu knjizi War in the Balkans, glasovitog Škota i Titinog druga, Sira Fitzroya McLeana.
Za vrijeme oslobađanja Srbije, u kasno ljeto 1944, američka 15. zračna armija je kao pomoč partizanima poslala 30-tak B-17, da bombama zasuju njemačke i četničke snage u Leskovcu. To se mora pročitati
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|