Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| bojanko
 | | Član od: 09 Ruj 2006 | | Poruke: 188 | | Mjesto: karlovac |
|
Upisano: Ned Lip 15, 2008 4:21 pm Naslov poruke: info |
|
|
pozdrav drugovi! nisam bio prisutan jako dugo.. uglavnom- počeo sam bio sa maketerenjem davno, al eto, uhvatile me obveze pa presto.. sad opet imam nešto slobodnog vremena pa se bacam na novi rad, ali malo ozbiljnije ovaj put (kolko se to može za drugu maketu)
prva je tu negdje na 'dovršenim maketama', s tim da sam nezadovoljan jer sam podosta naučio u međuvremenu.. sad bi to rado proveo u djelo al mi fali još par informacija..
dakle- (glupo, al hebiga, neznam)-
1. šta je white spirit?
2. gdje mogu u zgu nabavit mig pigmente? ako mogu......
3. s čim se razrjeđuje uljana boja kad se koristi ko wash? znam da se inače za slikanje koristi neki posebni razrjeđivač il laneno ulje il neš drugo.. a ne kužim se u 'kemiju' pa neznam kak reagira na podlozi itd...
eto- za sad..
hvala |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Minesweeper
 | | Član od: 21 Sij 2007 | | Poruke: 962 | |
|
Upisano: Ned Lip 15, 2008 4:25 pm Naslov poruke: |
|
|
1. destilat lanenog ulja vrlo sličan terpentinu
2.nažalost u hrvatskoj trenutno nema nigdje
3.ako misliš na one slikarske onda terpentin, površinu ne nagriza ako je na gloss akrilnoj bazi |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lip 15, 2008 4:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav i tebi druže!
Temu ću preseliti pod radionicu, pa ću ti napisati pokoji odgovor! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lip 15, 2008 4:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo Ivan me preduhitrio.
O ovome je već bilo riječi, ali ne škodi ponoviti.
Terpentin je bez premca za razređivanje slikarskih ulja, pravilno nanešen akrilni lak čuva boju pouzdano, makar enemalka bila ispod...
Laneno ulje je koristan dodatak terpentinu za mnogo toga, ali čist se skoro neograničeno suši i nije podesan kao razređivač... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bojanko
|
Upisano: Pon Lip 16, 2008 2:07 am Naslov poruke: |
|
|
| dakle- nakon farbanja kad pređem maketu s gloss lakom nije bed koristit terpentin kao razrjeđivač za wash sa uljanim? i u kom omjeru? isto ko is temperama il? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bojanko
|
Upisano: Pon Lip 16, 2008 2:09 am Naslov poruke: |
|
|
i još neš
taj destilat lanenog je kupovan? i gdje? djeluje isto ko terpentin? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Hokum
 | | Član od: 26 Lip 2006 | | Poruke: 247 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 17, 2008 9:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Mig pigmente, odnosno mig pigment (citaj jako mali izbor) mislim da imas u web ducanu o kojem se prica u mracnim hodnicima, podrumima  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 17, 2008 9:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hokum Napisao/la: | Mig pigmente, odnosno mig pigment (citaj jako mali izbor) mislim da imas u web ducanu o kojem se prica u mracnim hodnicima, podrumima  |
O kojem se to dućanu priča po "mračnim hodnicima"? Nikada na ovom forumu nije bilo zabranjeno spominjanje bilo kojeg dućana.Njihovo reklamiranje je zabranjeno, osim Baliste.Nešto MIG-a što je ostalo ima Alpha shop.
Ovdje: http://alpha.hanich.hr
I bez provokacija. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Uto Lip 17, 2008 10:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja bi svima (a pogotovo početnicima) preporučio, da se ne zafrkavaju kupnjom nekih skupih pigmenata i sličnih produkata stranih renomiranih maketara, jer za njih i nema prave potrebe.
Ja za skoro sve takve potrebe obiđem koji bolji ART shop i tamo kupim odgovarajuče nianse suhih pastela, matt ili polusjajnih lakova i tome slično...
Znate onu o istom ...-drugom pakovanju
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|