Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| kizo
 | | Član od: 09 Svi 2008 | | Poruke: 15 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 01, 2008 1:24 am Naslov poruke: Pz Kpfw IV |
|
|
Da i ja malo predstavim svoje djelo, nedjelo
Maketa je od Revella u mjerilu 1:72 i to mi je prva maketa ikad sklopljena i ofarbana
Pošto nemam airbrush, sve sam farbao kistovima, zadovoljan sam iako je moglo i bolje ali za prvu maketu mislim da je ok, treba se poceti od nekuda nisam zadovoljan sa jednom stvari, a to je što mi se vide prijelazi preko boja, reljefno, od kista
Pošto sam totalni laik bez iskustva, svaki komentar i prijedlog je dobro došao, i molim vas nemojte se previše smijati
I samo da napomenem kutijica u koju sam ga smjestio je bila kutijica od Mozart kugli, njam
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 01, 2008 8:26 am Naslov poruke: |
|
|
pa za prvu maketu definitivno nije lose....cisto solidno slozena maketica....svaka sljedeca ce bit sve bolja i bolja  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stefan
 | | Član od: 21 Pro 2007 | | Poruke: 485 | |
|
Upisano: Uto Jul 01, 2008 8:26 am Naslov poruke: |
|
|
| Lep tenk,a jos lepsa sema farbanja! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Jul 01, 2008 9:44 am Naslov poruke: |
|
|
Sve super i pet...
A prijelazi izmedu boja reljefno ti se vide zato sto si, pretpostavljam koristio revell boje, koje su same po sebi preguste i treba ih dodatno razrijediti razrijedivacem (akrilne boje vodom, enamelke sintetickim razrijedivacem)...
Dalje podloga je ok, al za sljedeci puta, valjda ovo nisi niti znao, koristi static grass, i podloga od mase za fugiranje (time ja radim) umjesto kartona.
Neznam dali si tu koristio lakove??? Meni se cini da nisi, al o tom potom...
Eto... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 01, 2008 9:54 am Naslov poruke: |
|
|
Za prvu maketu sasvim solidno. Jedini prigovor je to što su ti fotografije premračne. Pokušaj ga slikat negdje na dnevnom svjetlu. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Jul 01, 2008 10:07 am Naslov poruke: |
|
|
Dečki su ti več sve rekli ,ja sam čestitam na prvom radu ,izgleda jako dobro,surfaj forumom i saznal buš sve kaj ti treba za dalje. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kizo
|
Upisano: Uto Jul 01, 2008 1:04 pm Naslov poruke: |
|
|
drago mi je da vam se svidja moje nedjelo, u odnosu na vaše perverzije koje gledam na forumu
2Trutek-karton sam koristio kao podlogu, a onda sam na njega namazao kit za drvo(to sam imao prvo pri ruci doma), a trava i zemlja su pravi koje sam samo posipao po friskom kitu, ali malo sam trebao obratiti pozornost na rubove kartona sta se vide ali budem i to riješio nadam se, na slijedecoj maketi sigurno cu neku bolju, maštovitiju, podlogu napraviti
Boje koje sam koristio jesu od revella i naravno nisam ih razrjeđivao, a nisam koristio niti lak
Jedino sam uzeo revellov colormix sa kojim sam skroz razvodnio par boja
i time premazao maketu kako bi dobio izgled prljavosti i starosti koliko sam mogao
2Grunf-evo malo i po danjem svjetlu
i samo bi htio reci da mi na slikama maketa izgleda opet nekako drugacije, nego uzivo, ili mi fotic laze ili tenkic nije fotogenican
evo to je moj pocetak nadam se da cu za slijedecu meketu nabaviti airbrush i da cu to napraviti kvalitetnije, ustvari ici istrazivati
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Jul 01, 2008 1:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Odličan je, imajući u vidu da je prvi.
Sama ideja za smještaj (kutija) zaslužuje čistu peticu
a pošto i sam imam nekoliko oklopnih 72-jki na lageru, mogao bih i dobit koje kilo nabavljajući kutije za makete!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Jul 01, 2008 6:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Sve super za "prvaša" , lijepo, sve logički i bez prave zamjerke!!!
Baš mi se sviđa!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ares212
| | Član od: 08 Lip 2008 | | Poruke: 378 | |
|
Upisano: Uto Jul 01, 2008 6:53 pm Naslov poruke: |
|
|
super je samo mi nekako mi je previše zgusnuta mimikrija
možda da si odjeljke boje veće napravio
a možda je i ovako dobro
ostalo sve 5 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kizo
|
Upisano: Uto Jul 01, 2008 7:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| ares212 Napisao/la: | super je samo mi nekako mi je previše zgusnuta mimikrija
a možda je i ovako dobro
ostalo sve 5 |
znaš šta upravu si, ali prvi put sam tak nešto išao raditi pa nisam niti sam znao kako i šta da farbam, blejao kao ovca, gledam nacrte pa ovo ovak tu ono onak, uglavnom sam najviše za šare išao po nacrtima, a kad sam krenuo i ofarbao jedan dio makete, i meni je bilo malo stisnuto a onda mi je bilo glupo ici širiti šare i ovo što sam vec ofarbao brisati, tak da kak sam krenuo tak sam i završio, i na kraju sam se i priviknuo  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pon Jul 07, 2008 9:54 am Naslov poruke: |
|
|
| jako lijepo slozeno i obojano za prvu maketu,a ovo sa kutijom mi je bas nekako zakon... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ares212
| | Član od: 08 Lip 2008 | | Poruke: 378 | |
|
Upisano: Pon Jul 07, 2008 11:20 am Naslov poruke: |
|
|
| kizo Napisao/la: | | ares212 Napisao/la: | super je samo mi nekako mi je previše zgusnuta mimikrija
a možda je i ovako dobro
ostalo sve 5 |
znaš šta upravu si, ali prvi put sam tak nešto išao raditi pa nisam niti sam znao kako i šta da farbam, blejao kao ovca, gledam nacrte pa ovo ovak tu ono onak, uglavnom sam najviše za šare išao po nacrtima, a kad sam krenuo i ofarbao jedan dio makete, i meni je bilo malo stisnuto a onda mi je bilo glupo ici širiti šare i ovo što sam vec ofarbao brisati, tak da kak sam krenuo tak sam i završio, i na kraju sam se i priviknuo  |
i ja sam isto početnik
al eto i ovak mimikrija izgleda super
za 1:72
da li razmišljaš pravit dioramu za tenka |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kizo
|
Upisano: Uto Jul 08, 2008 6:48 am Naslov poruke: |
|
|
pa nisam razmišljao još na takve zahvate ici
htio bi malo još iskustva steknuti i koju maketu malo kvalitetnije pokušati napraviti, pa se onda i sa dioramom okušati ali nikad se nezna šta mi moze sutra doci |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|