Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Ruj 07, 2008 12:35 am Naslov poruke: Nepoznati "carski" zrakoplov kod Nikolaewa |
|
|
Ponukan topicom o Anatri (konstrukciji iz carske Rusije) sjetih se da imam u kolekciji jednu fotku na kojoj ne mogu odgonetnuti o kojem se zrakoplovu radi, osim što je očito da su u pitanju ruske (carske) oznake.
Fotka je inače iz albuma jednog našeg sugrađanina čiji predak je kao zrakoplovac ratovao na ruskoj fronti za vrijeme I. rata. Na poleđini fotke piše jedino da je snimljena kod Nikolajeva (današnja Ukrajina). Možda je to bio i njegov "plijen". Interesantan je i ovaj oriđiđi "baćuška" pored aviona ... Uniforma?
Pokušao sam razriješiti enigmu "guglajući", ali bezuspješno. Možda je netko upućeniji u zračne snage Carevine Rusije ... Dakle?
Molit ću samo da ovo ne bude kviz pogađanja, odn. nastojte davati samo smislene opservacije i(ili) priloge temi, pa da dođem(o) do odgovora na kojem unaprijed zahvaljujem. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 855 | |
|
Upisano: Ned Ruj 07, 2008 1:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav
Mislim da bi to mogao biti Morane parasol (type L), dosta detalja se poklapa.
Evo jedan zarobljeni, inace ima ih razlicitih (drugaciji motor, propeler, kotaci) ali osnovna konstrukcija je jednaka:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1517 | |
|
Upisano: Ned Ruj 07, 2008 2:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| To je to. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 08, 2008 1:54 am Naslov poruke: |
|
|
| Hvala kolegi(ama) na brzom i nedvojbeno je - tocnom odgovoru, odn. potvrdi istog. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|